M1Ö írta: Azért, mert a Fidesz azt próbálja az emberek agyába tömni, hogy ez hosszú távon csak jó lehet, attól még nem igaz. Attól mert lesz egy csomó rendezvény központ, stadion, meg mit tudom én mik, attól még nem leszünk jobbak egy-egy sportban, nem fognak többen meccsre járni ennél. Lehet majd változás, de az nem annak lesz köszönhető, hogy volt nálunk egy olimpia. Az anyagi oldaláról nem is beszélve. Egy ilyen kis és szegény országnak (ejjj, pedig lehetne itt pénz dögivel) nem való olimpia. Nem is értem, hogy egyáltalán hogy jöhetett szóba?! Bödőcs mondta jól az egyik paródiájában.... Ez olyan, hogy meg akarjuk lovagolni a dolgokat, a sok stadion mellett még egy pocsojában is medencét látunk és olyanok vagyunk mint a puli... Mindig ugrál, remélve, hogy fent marad, de mindig leesik. Nem pontos idézet, de ez volt a lényeg.
Látom képtelenek vagytok elvonatkoztatni a fidesztől, és az ország jelenlegi helyzetétől.
Londonhoz most egy példát tudok hirtelen hozni, az olimpia után sikerült például részben a kiépült infrastruktúrának köszönhetően a Tour első 3 szakaszát megrendezni, ami szintén nem kis pénz.
Nyilván a stadionok nem fognak pénzt termelni, de azok a sportágak melyekhez új létesítmények épültek szintén fellendítették az adott sportágat. (Velopark -> pályakerékpár pl. nem is akárhogy)
Ezeket a dolgokat nem tudod forintosítani.
Megmondom őszintén, a lakóparkokról nincs információm, a tanulmányt, amit olvastam alapvetően az országimázsra, az utánpótlásnevelésre, és a közlekedési infrastruktúrára vonatkozott. (Ettől függetlenül például lehetne hasznosítani okosan esetlegesen a lakóparkokat is, még ha kicsit idealista is az elképzelés)
És mégegyszer utoljára kiemelem, hátha 10x nem volt elég. Ennek a kis szegény országnak jelenleg tényleg nem való olimpia.
Én az olimpiarendezésről, mint általánosságról írtam.
Ezután arra, ami oda kanyarodik, hogy úgyisellopnák, megafidesz, stb. nem fogok reagálni, mert ezekben egyetértek, csak nem tudjátok páran értelmezni amit leírok.