Jogos, a stílusért elnézést, csak a kommentedből süt, hogy igazán egyik ténynek se néztél utána, ami zavaró, mert én nem úgy beszélek róla, hogy csak eszembe jutott, vagy 2 cikkbe belefutottam. (Elfogadom az érveket, ha nem csak szóbeszéd, meg hasraütés alapján megy. Demes például szépen levezette a gondolatmenetét, így lehet "vitatkozni", de ha csak gondolsz egyet, úgy nem) Ez nem mentség a stílusra, ezért sorry.
Nem, de az olimpiáért, ha mennék, ugyanolyan szívesen mennék mondjuk Berlinbe, mint Montrealba. Mint a lejjebb említett példában kifejtettem, igenis népszerű úticél vagyunk a külföldiek körében, ezzel kár vitatkozni.
És nem, nem ugyanazokat a szolgáltatásokat veszik igénybe, a múzeumokat a londoni (ezt hozom fel példaként, erről olvastam) olimpia alatt se látogatták. Viszont leegyszerűsítve, ha elmész LA-be az olimpiára, ott te se a látványosságokat fogod megnézni, hanem az olimpiát. Viszont ha tetszett, jól érezted magad, elképzelhető, hogy később visszamész, és megnézed azokat is.
A hoteles példát nem igazán értem, számomra ellentétes a + 2,2 millió ember, aki az olimpiára érkezett, és a hotelek kihasználatlansága. Nem tudom ez hogy jöhet össze.

Lehet, hogy így volt, csak nem tudom elképzelni a miértjét.