HozzászólásSzerző: Tádám » 2017. január 3., kedd 15:18
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 15:00
Nem csak ennek, de ennek is. Már, ha a cég nem egy droidot akar. Mondjuk én azért írom ezt, mert amilyen munkakörökbe jelentkeztem, ott az önálló munkavégzés és kreativitás elengedhetetlen, még akkor is, ha ez pénzügyi/kontrolling terület. Önálló gondolatok nélkül nem lehet, arra ott van Gizike, aki 25 éve a nagyszobában könyvel, és minden hónap 11-én és 19-én öregszik 2 évet.Chris írta:Ez nagyon igaz. Egy-egy személyes kiszólás, poén, emberi megjegyzés vagy csak az őszinteség, karakánság sokat jelenthet. Legalább emlékeznek rád valamirőlSzintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.. Csak az a vicc, hogy nem ilyeneknek kéne dönteni.
Ez szép és jó, de szerinted a HR-es nem tudja, hogy kamuzol? Dehogynem. Odamész 22-23 évesen, iskolából kiesve, majd beírsz egy három éves szakmai tapasztalatot valami noname cégnél, majd aztán bekérik a tb könyvet és megkérdezik, hogy hol van az a cég, ahol három évig marketingszakember voltál? Elkezdesz habogni, hogy izé, nem voltam bejelentve? Hazugságot hazugsággal fedezel, szép belépő egy céghez.Amugy ahol kernek 2-3 ev szakmai tapasztalatot ott szepen hazudni kell. A gyakorlat melle kamuzni kell olyan ceget ami mar fel lett szamolva. Van par hely direkt elmentve hogy ha annak utana tudnak nezni akkor respect. ;D
HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. január 3., kedd 14:54
HozzászólásSzerző: Chris » 2017. január 3., kedd 14:41
Ez nagyon igaz. Egy-egy személyes kiszólás, poén, emberi megjegyzés vagy csak az őszinteség, karakánság sokat jelenthet. Legalább emlékeznek rád valamirőlSzintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:40
Ja hát igen, a másik a cv. Rövid legyen, hosszú? Mennyire igaz? Mit írj bele, milyen formában? Én megszereztem ezt a csomagot még az előző cégnél:sentry írta:Valószínűleg szakmám miatt nem fogok HR-essel találkozni, vagy ha igen, akkor megfogadom ezt a tanácsot.Realista24 írta:Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.![]()
Sőt van pár ötletem hogy önéletrajzot is hogy dobjam fel, hogy ne tucat legyen. De köszi a tanácsokat!
HozzászólásSzerző: Chris » 2017. január 3., kedd 14:36
Ebben gondolom az lenne a logika, hogy aki átküzdötte magát bármilyen felsőfokú intézményben az már komolyan vehető. Úgy látom még megvannak ezek a sablonok, csak erősen kérdéses, hogy ez segíti vagy hátráltatja a megfelelő munkaerő kiválasztását. Szerintem inkább utóbbi.Ja igen, ez a másik. Unokatesóm banknál dolgozik, bekerülés feltétele a diploma volt, de MINDEGY, hogy milyen. Rajztanári végzettséggel is mehettél pénzügyi szektorba dolgozni, csak legyen diplomád. Mert az ilyen ugye jobb, mint aki 10 éve a szakmában vanJa, jobban megfelel a vállalati policynak.
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 14:34
Valószínűleg szakmám miatt nem fogok HR-essel találkozni, vagy ha igen, akkor megfogadom ezt a tanácsot.Realista24 írta:Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:29
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 14:24
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:09
Beválik, ezért írtam, hogy én agresszív módon kerestem állást. Igaz hitellel a zsebemben, meg gyerekkel az oldalamon másképpen nem is tudtam volna nyugodtan lefeküdni esténként.sentry írta:Ez többségben beválik nem? Ezen agyaltam nem rég, hogy sok balfasz azért kerülhet be ide-oda mert megpróbálja aztán bejön. De nem tudtam ez mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Ezek szerint igen.Realista24 írta: A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.
Fizetésigényre mit szoktál mondani? Átlagot vagy plafont? Gondolom a plafont.
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 14:05
Ez többségben beválik nem? Ezen agyaltam nem rég, hogy sok balfasz azért kerülhet be ide-oda mert megpróbálja aztán bejön. De nem tudtam ez mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Ezek szerint igen.Realista24 írta: A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.
HozzászólásSzerző: istimester » 2017. január 3., kedd 13:44
Jellemzo ugymenet.Steve írta: Minden alkalommal amikor a munkáról akartam beszélni a HR-es kiscsajjal elnézést kért, hogy ő ehhez nem ért.![]()
Egy interjú volt fontos az első a főnökömmel, ahol meggyőztük egymást arról, hogy kellünk egymásnak.
HozzászólásSzerző: Steve » 2017. január 3., kedd 12:26
Abszolút!istimester írta:A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 12:20
Van kivétel? En meg nem találkoztam vele, pedig a családban van HR vezetőistimester írta:A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
HozzászólásSzerző: Steve » 2017. január 3., kedd 12:19
Márpedig szerintem abs olút igaza van Benonek.Chris írta:Ha angol felirat lenne, akkor igen, de magyar felirattal aligha tanulhat az ember meg egy nyelvet, minimálisan segíthet csak. A magyar feliratos film kb. csak a kiejtésben segíthet vagy kedvcsinálónak lehet jó.a skandináv országokban ( norvégia és svéd fix) feliratosan adják a filmeket így nagyon simán megtanulnak angolul.
HozzászólásSzerző: istimester » 2017. január 3., kedd 12:09
A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 11:32
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 3., kedd 11:23
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 11:08
A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.Kerlon írta:Biztos vannak ilyenek is, de szerintem egy pályakezdőt még könnyen tudna a saját javára fordítani egy egy cég, de alig van ilyen törekvés. Alig vna olyan hírdetés, ami nem 3-5 év tapasztalattal kezdődik vagy 2 nyelven tudjál beszélni meg ismerd a nem tudom milyen vállalat irányítási rendszert. Mérnökként, egyetemről éppen kilépve.
A történeted meg érdekes, biztos fejenként is jobban jártak, mint te.
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 3., kedd 11:03
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem