Tegnap hazafelé jövet kukkantottam rá a telefonomra és láttam meg a hírt. Én is április 1-i tréfának gondoltam.. csak, hogy nem stimmelt az évszak.
Gyorsan megnéztem pár hivatalosabb forrásnak tűnő oldalt és gyorsan kiderült, hogy igaz a hír.
Természetesen végtelenül sajnálom.
Egy roppant szimpatikus sportember vonult vissza amit viszont én semmiképpen sem értek meg...
Nekem azért volt ő a jelenlegi mezőny talán legszimpatikusabb pilótája mert egy igazi küzdő-harcos versenyzőnek gondoltam.
És ez a visszavonulás a világbajnoki cím elnyerése után ( ami ettől függetlenül 1000%-osan megérdemelt) nem illik bele a nagy küzdő jellemvonásba. Lehetne elméleteket gyártani, hogy a csapata adta ki a szűrét... de a helyzet az, hogy német gyári csapat német pilótája csúcsra ért... nem a Merci adta ki az útját.
Ezt bizony Nico döntötte el. Mindenesetre én Schumi első visszavonulása óta nem voltam ennyire csalódott F1-es versenyző kapcsán. Hogy mik jártak valóban a fejében a visszavonulása kapcsán azt csak találgatni lehet... de ne legyünk könnyen félrevezethetőek... 3 év múlva is lett volna bőven elég ideje családjára. És gyanítom még így is többet volt gyermekével mint pár napi 12 órát lehúzó családfő idehaza... De mindegy nem is megyek ebbe bele jobban.
Nem értek egyet a döntésével viszont én tőle mint egy igazi BAJNOK-tól búcsúzom. Viszlát Nico!