Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
P. Krisz
Hozzászólások: 3448
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
Tartózkodási hely: Civitas Invicta

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. december 20., kedd 20:44

Lábszárból.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 68369
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. december 20., kedd 20:41

Miből jobb a marhapörkölt ? Comb vagy lapocka?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. december 7., szerda 20:58

tubatibi írta:Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni. :) Neked így bevált?
Azért mert így nem kell szórakoznom a zsír leöntésével ami kisül a bőrből. :) De csak kényelmi szempontból csinálom így. Egyébként forró serpenyő. :)
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
KAG
Hozzászólások: 10230
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. december 7., szerda 18:54

Én is mindig úgy csinálom, ahogy Tibi írja.
ZIDANE

Avatar
tubatibi
Hozzászólások: 3857
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 12:11

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2016. december 7., szerda 18:47

Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni. :) Neked így bevált?
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. december 7., szerda 18:20

tubatibi írta:Karácsonyra keresek Muttinak valami fasza tapadásmentes serpenyőt, ami jó indukciós lapra, van valami prémium kategóriás tippetek?
Egyébként még mondhattok öntöttvas lábosokat is, amik szintén jók legyen indukciósra. :)

Nálunk a karácsonyi leves idén kicsit máslesz, egy citromos, lazacos, zöldség leves lesz, ma találtam, pofonegyszerű és szerintem eléggé ízletes lesz.
Ami meg hétvégére van tervezve: Sörös, sajtos leves, cipóban tálalva. :)

Egyébként ki, hogy szokta csinálni a Rosé-kacsamellet?
-Gyakorlatilag a Tefal szerintem az egyik legjobb ilyen szempontból, azon belül meg van 100 fele méret es típus, szóval ott mar neked kell tudni. :)
-Ha meg nem csináltál és nem is ettél sör levest, ezúton figyelmeztetlek, hogy gusztustalan egy valami, inkább ide meg azt a sört, jobban jársz!
-Beirdalom a kacsamell bőrét, majd a bőr nélküli oldalát 3 percig sütöm, emelgetés és mozgatás nélkül, utána a bőrös felével megismétlem, majd 15 percre 160 fokra sütőbe teszem, bőrrel felfelé. A húst ugyan addig kell pihentetni, mint amennyi ideig sütöd, ezt sokan nem veszik figyelembe, így sokkal szaftosabb marad.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
tubatibi
Hozzászólások: 3857
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 12:11

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2016. december 7., szerda 17:42

Karácsonyra keresek Muttinak valami fasza tapadásmentes serpenyőt, ami jó indukciós lapra, van valami prémium kategóriás tippetek?
Egyébként még mondhattok öntöttvas lábosokat is, amik szintén jók legyen indukciósra. :)

Nálunk a karácsonyi leves idén kicsit máslesz, egy citromos, lazacos, zöldség leves lesz, ma találtam, pofonegyszerű és szerintem eléggé ízletes lesz.
Ami meg hétvégére van tervezve: Sörös, sajtos leves, cipóban tálalva. :)

Egyébként ki, hogy szokta csinálni a Rosé-kacsamellet?
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Avatar
numberone1
Hozzászólások: 7204
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:06
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. november 29., kedd 17:31

morientes írta: Aki alkalmanként kóstolja annsk szétkapja a bélést a 250ezres is :lol:
Szenvedek is tole neha... :D :'(
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 29., kedd 15:36

Idén naga vipert termesztettem, nem rossz, de kb ez is már feleslegesen erős. Egy jó habaneronak az íze is jobb talán, kápiával megfelelően keverve egész jó szószt ki lehet hozni belőle.
Nekem red savino habanero van cserépben, a többi mint őrlemény. Már mint amiket felsoroltam.
Egyébként annyi a különbség egyes scowille faktorok között, hogy akik rendszeresen fogyasztják, (rá lehet szokni mint a drogra :D ), az meg tudja különböztetni. Aki alkalmanként kóstolja annsk szétkapja a bélést a 250ezres is :lol:
Veidtnek meg annyit, hogy jóval két milla fölött van a carolina. :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
kiserik
Hozzászólások: 7056
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. november 29., kedd 15:31

Realista24 írta:
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmu
Ezek felé hajlok én is. :)

Valami fasza leves kéne még, nem tudom a fácánnal hogy fogok megbarátkozni.
Az egyik legfinomabb húsleves. Mi ugyan úgy készítjük, mint a tyúkot. Bátran ajánlom.

Utána még egy jó darab szarvas steak.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Avatar
P. Krisz
Hozzászólások: 3448
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
Tartózkodási hely: Civitas Invicta

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. november 29., kedd 15:28

Akkor főzzél valami krémlevest idényzöldségből vagy gyümölcsből. Pl. sütőtökből vagy gesztenyéből, sósan és édesen is.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 68369
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 29., kedd 15:22

nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmu
Ezek felé hajlok én is. :)

Valami fasza leves kéne még, nem tudom a fácánnal hogy fogok megbarátkozni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 3643
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2016. november 29., kedd 15:15

Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam,
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmus!
Én egyszer "ettem" egy 750 000-res szószt, hát nagyon brutál volt :) egy teáskanálnyival szoktak rakni egy hatalmas bográcsba és úgy is megvan a hatása. Magyar erősebb paprikák kb 5000 és alatta mozognak, a morientes által említett Carolina Reaper meg 1,8-2 millió.
Amúgy akkora különbség nincs szerintem érzetre, mint ahogy a skála alapján gondolná az ember, a hegyes erős is tud elég jól csípni, persze egy jó chili más kategória, de...
Idén naga vipert termesztettem, nem rossz, de kb ez is már feleslegesen erős. Egy jó habaneronak az íze is jobb talán, kápiával megfelelően keverve egész jó szószt ki lehet hozni belőle.

Avatar
Veidt
Hozzászólások: 1780
Csatlakozott: 2016. február 27., szombat 20:58
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 29., kedd 15:00

Én egyszer "ettem" egy 750 000-res szószt, hát nagyon brutál volt :) egy teáskanálnyival szoktak rakni egy hatalmas bográcsba és úgy is megvan a hatása. Magyar erősebb paprikák kb 5000 és alatta mozognak, a morientes által említett Carolina Reaper meg 1,8-2 millió.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. november 29., kedd 14:28

Meg eleve teljesen más ez a fajta chili. Míg a mi hegyes erősünk, meg erős pistánk, stb csípnek, addig ezek tényleg kurva erősek. Éget, meg kiver tőle a víz, de jó értelemben. Míg a mi paprikáink a szájban égetnek, addig ezek a chilik az első roham után belülről kezdenek el fűteni, aztán gyöngyözik a szemed alatt :)

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 28., hétfő 15:49

numberone1 írta:
morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D
Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu. :mrgreen:
Indiaban ahol meg szeretik az ilyen xtra eros eteleket.
Igen a dorset naga meg a naga jolokia azok indiaiak, assam tartományból manipur környékén van nága földön a hazája, míg ugye a habanero fajták azok mexikóiak.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
numberone1
Hozzászólások: 7204
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:06
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. november 28., hétfő 15:07

morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D
Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu. :mrgreen:
Indiaban ahol meg szeretik az ilyen xtra eros eteleket.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 28., hétfő 14:48

numberone1 írta:
morientes írta:

Már régen nem vagyok dêl amerikában
:)
Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.
Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
numberone1
Hozzászólások: 7204
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:06
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. november 28., hétfő 14:33

morientes írta:

Már régen nem vagyok dêl amerikában
:)
Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

rashidm
Hozzászólások: 4700
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 28., hétfő 10:23

morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Jah otthon mi sem szoktunk nagyon lacafacázni. Halászlé, hal, húsleves-fácánleves, nyúlászlé, nyúlhús, rántott hús-krumplipüré, kacsa, sütik. Ezek szoktak lenni már évek óta, más nem is nagyon kell. :mrgreen:


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 10 regisztrált és 0 vendég