Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 28., hétfő 15:59

COPE: Casemiro, Mariano, Nacho, Danilo, ASENSIO & Tejero to play vs Leonesa in the Copa Del Rey while Kovacic & Cristiano to be rested.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 28., hétfő 15:39

"Guardiola rendre két felállással játszatta eddig a csapatait..."
Illetve a mostani Barcára gondoltam.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 28., hétfő 15:25

Kerlon írta:A Barca például nem tud, látjuk is, hogy mennyire betud sülni a világverő taktika, ha nem megy a játék.
Ez úgy hangzik, mintha Guardiola alatt is csak egy játékot játszottak volna. Pedig pont azért voltak sikeresek, mivel 433-ból gond nélkül váltottak 343-ra, ha meleg volt a pite. Papíron ez egyszerűen néz ki, csak D.Alvest kellett egy sorra feljebb tolni, de aztán megtartani ugyanúgy a stabilitást, na az volt nehéz.
Merci Zizou!

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 28., hétfő 15:09

Veidt írta:Nem a belső vedoink miatt nem alkalmas. Abban a felállásban egy olyan játékosnak kell lennie a csapat origojanak aki képes védekező felfogásban jatszani, de kiválóan lat a pályán es nagyon jol osztogat. Contenak Juvevan ott volt Marchisio, a válogatottban De Rossi, stb. Nalunk Kroos kiesesevel senki sincs akit nyugodt szívvel beraknek oda. Mas. A két támadónak elol nagyon komoly presszinget kell végezni, ez meg valljuk be se Karimnak se CRnek nem erőssége. Ismet csak Conte, nem veletlen hogy a Pelle-Éder párossal játszott. Átlagos mindket csávó, de ezt a feladatot tokeletesen elvegeztek.

Ez a 3-5-2 szerintem a vilag leghatékonyabb felallasa, de itt a legapróbb hiba (Marcelo nem zár vissza, egyik vedonket megverik 1v1-ben) is "végzetes" lehet. Mas felallasoknal sokkal tobb fail belefér. A mi gepezetunket meg sose a hiba nelkuliseg jellemezte.
Kovacic és vagy Modric szerintem rég megmutatta, hogy mindkét kritériumodnak megfelel. A német véletlen, hogy Eder-Pelé páros meg az ért volt nem véletlen, mert mindenki más egy kalapszart ért akkor olasz földön. Marcelos példa meg hatalmas nagy mellé lövés szerintem. Így is fent kalandozik így meg 1 ember helyett "másfél" lesz mögötte. Szerintem pont azért jó ez a felállás, mert a két jól támadó szélső védőnknek nagyobb teret adhat ez a felállás.
koax írta:
Kerlon írta:Szerintem meg sokkal jobb, ha egy csapat több rendszerben képes játszani. És abszolút nem azt írtam, hogy ezt kell nyomatni orrba szájba.
Tudsz esetleg írni ilyen csapatot?
Nem csapatot, de Guardiola rendre két felállással játszatta eddig a csapatait, Allegri alaptaktikája (352) mellett szokta szórványosan alkalmazni a 442-t és a 433-at is. Tuchel 4141, 4231. Ancelotti anno 433, 442. De Veidt által emlegetett Conte is 352-442 kombinációkkal is operált. De Klopp is alapvetően 4231-433 vonalon mozgott és ezek csak a nagyobb csapatok edzői, akik jobban szem előtt vannak. Gyakorlatilag Zidanetól is láttunk már 433, 4231, 4411, 442-t is. (Pár között sok különbség nincs, max a játékos miatt). És ez nem azt jelenti, hogy mindegyik felállást csúcsra futtatja a csapat, hanem képes más felállásban/felfogásban is játszani. A Barca például nem tud, látjuk is, hogy mennyire betud sülni a világverő taktika, ha nem megy a játék.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

koax
Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Modric

HozzászólásSzerző: koax » 2016. november 28., hétfő 14:47

Kerlon írta:Szerintem meg sokkal jobb, ha egy csapat több rendszerben képes játszani. És abszolút nem azt írtam, hogy ezt kell nyomatni orrba szájba.
Tudsz esetleg írni ilyen csapatot?

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 28., hétfő 14:45

Nem a belső vedoink miatt nem alkalmas. Abban a felállásban egy olyan játékosnak kell lennie a csapat origojanak aki képes védekező felfogásban jatszani, de kiválóan lat a pályán es nagyon jol osztogat. Contenak Juvevan ott volt Marchisio, a válogatottban De Rossi, stb. Nalunk Kroos kiesesevel senki sincs akit nyugodt szívvel beraknek oda. Mas. A két támadónak elol nagyon komoly presszinget kell végezni, ez meg valljuk be se Karimnak se CRnek nem erőssége. Ismet csak Conte, nem veletlen hogy a Pelle-Éder párossal játszott. Átlagos mindket csávó, de ezt a feladatot tokeletesen elvegeztek.

Ez a 3-5-2 szerintem a vilag leghatékonyabb felallasa, de itt a legapróbb hiba (Marcelo nem zár vissza, egyik vedonket megverik 1v1-ben) is "végzetes" lehet. Mas felallasoknal sokkal tobb fail belefér. A mi gepezetunket meg sose a hiba nelkuliseg jellemezte.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 28., hétfő 14:40

Szerintem meg sokkal jobb, ha egy csapat több rendszerben képes játszani. És abszolút nem azt írtam, hogy ezt kell nyomatni orrba szájba.
K

numberone1
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. november 28., hétfő 14:39

Szerintem ezek a jatekosok gyorsan tudnanak alkalmazkodni, ha valtani kellene. De en is maradnek a "bevalt" eddigi formacional.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

koax
Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Modric

HozzászólásSzerző: koax » 2016. november 28., hétfő 14:28

Kerlon írta:
Veidt írta:A 3-5-2 felallasnak nem sok értelme lenne ezzel a kerettel. En 4-4-2t (tamadasban 4-3-1-2 Isco behuzodasaval) raknék fel. Bale helyen Lucas, elol Benzema es CR.
Mi az, hogy nem sok értelme lenne? Rohadt nagy lehetőség van benne és eléggé alkalmas is hozzá a keret.
Ramos,Pepe,Varane illetve Nacho ugye a joker,de tud játszani belső védőt.
Van 4 játékosunk három posztra.
Hogy lenne alkalmas ez? Esetleg kivel forgatnád őket,ha az egyik lesérül,fáradt stb.
Vagy egyik meccsen 352,utána 442,aztán megint 352?
Egy csapatnál szerintem az állandóság a lényeg,annak fényében jönnek az eredmények,majd a szép játék alakul ki.Gyakorlod a meccsszituációkat edzésen,majd jönnek a mérkőzések,ahol alkalmazni kell.
Fifába 5 perc,egy változtatás,itt azért nem.
A juvénak erre a 3 kh posztra van 5,a cfc-nél 6 játékos. Az már alkalmasabb.
Ahhoz rengeteg meccs elmenne hogy ekkora változás legyen a rendszerben.

Victorioo
Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo9,Modric

HozzászólásSzerző: Victorioo » 2016. november 28., hétfő 14:24

Gyerekek mi ez a 3 védős álmodozás ez nem a fifa. :mrgreen:
Ugyanaz kell mint atm ellen annyi változással hogy bale helyett benzema lesz.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 28., hétfő 14:11

Realista24 írta:Spanyol források szerint LV kezdő lesz a Barca ellen.
Ahogy azt sejtettük.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 28., hétfő 14:06

Spanyol források szerint LV kezdő lesz a Barca ellen.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 28., hétfő 14:06

Veidt írta:A 3-5-2 felallasnak nem sok értelme lenne ezzel a kerettel. En 4-4-2t (tamadasban 4-3-1-2 Isco behuzodasaval) raknék fel. Bale helyen Lucas, elol Benzema es CR.
Mi az, hogy nem sok értelme lenne? Rohadt nagy lehetőség van benne és eléggé alkalmas is hozzá a keret.
K

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 28., hétfő 13:53

Tádám írta:Mondjuk kísérletezni sem ezen a meccsen kéne ilyen 3 védővel, mert akkor beleszaladhatunk a késbe..
Nem is lesz sztm, ugyan úgy állunk majd föl mint az atma ellen. Csak Bale helyett lesz LV. Zidane nem az a fajta ember aki megbolygat egy működő rendszert.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 28., hétfő 13:36

A 3-5-2 felallasnak nem sok értelme lenne ezzel a kerettel. En 4-4-2t (tamadasban 4-3-1-2 Isco behuzodasaval) raknék fel. Bale helyen Lucas, elol Benzema es CR.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2016. november 28., hétfő 13:20

Mondjuk kísérletezni sem ezen a meccsen kéne ilyen 3 védővel, mert akkor beleszaladhatunk a késbe..
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. november 28., hétfő 13:15

ziro4vr írta:Asensio miért jobb opció, mint Benzema? Ráadásul a francia mindig a legjobb a katalánok ellen, ő és Marcelo az, aki mindig a megfelelő mentális állapotban lép ellenük pályára.

Én akkor is meghúznám a 3 védős rendszert, nem írom le miért, taktikailag túl éretlenek vagytok ehhez. :mrgreen: :mrgreen:

De ha realista akarok lenni, akkor ZZ szerintem Casemirot fel fogja tenni Isco helyett, elöl meg Lucas és a BC.
Számomra Isco jobb opció jelenleg, mint Benzema. Asensio Bale helyén játszana, nem Benzema helyén. Így, ha azt látom, hogy átszaladnak, a kp-n, akkor jöhet Casemiro Asensio, Isco, vagy Lucas helyére, ha meg azt látom, hogy kevés a támadó potenciál, akkor jöhet Karim az előző 3-as valamelyikének a helyére. Ezeket a meccs képe határozná meg. Az a félő, ha CR és Karim is kezd, hogy CR kiszorul a bal szélre (tipikus 433-at játszva), ahol az utóbbi időben nem megy neki a játék, így 30 perc után be fog menni a 16-os közepére, ahol egymás sarkát fogják taposni Karimmal. Láttuk ezt már sokszor az utóbbi időben. Ha viszont 2 csatáros játék lenne (CR, Karim), akkor az egyikőjüknek (Karim) visszább kellene lépnie és összekötni a kp-t a támadó harmaddal, de mostanság ez nem megy neki túl jól. Így marad nálam erre a posztra Isco.
A 3védőset pedig el tudnám képzelni valahogy így:
-----Varane------------Ramos
-------------Casemiro
Carvajal-Modric-Kovacic-Marcelo
----------------Isco
-----------Benzema-CR
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

JackeL
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: JackeL » 2016. november 28., hétfő 12:56

Tádám írta: Én NAchót betosznám balbekknek, és Marcelót feltolnám Asensio helyére.
Az ötlet nem rossz, egy próbát megérne, lehet jobban működne mint Asensioval.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 28., hétfő 12:22

ziro4vr írta: De ha realista akarok lenni,
Mindenki az akar lenni, de csak egy igazi van :coffee:

Amúgy, imádom ezt a nagy antiKarimizmust :lol: mondjuk esélyes, hogy az elmúlt x év jó Barca elleni teljesítmény után most Flopezma lesz, de szólok előre, hogy csúnya takarítást fogok végezni a meccs után, ha nyerünk, ha veszítünk, ha döntetlen lesz, legyen szó akármelyik játékosról.

Ne felejtsétek, hogy pár hónapja még szinte mindenki császár volt a 11. miatt, illetve mindenki happy a 6 pont miatt most meg néha olyan szintet súroltok, hogy ég a pofám egy-egy hozzászólás miatt.
Egy Barca elleni vereség, pláne idegenben, meg mindig benne van, úgyhogy ha kérhetem, csak ésszel fórumozzatok, minden másra ott az nso.

Felőlem eltemethetitek a csapatot, meg lemondhattok decemberben a címekről is, ha úgy alakul a meccs, de egy szintet tartsatok.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2016. november 28., hétfő 12:19

Kár hogy kiesett Bale, nagyon kellett volna és szerintem úgy azért bőven esélyesebbként mehettünk volna. Így én a Carlo féle 4-4-2-t tolnám fel, amivel megvertük őket itthon 3-1-re, meg iskoláztuk egész európát 2-3hónapon át. Annyi különbséggel persze, hogy Kroos helyén Kova, James helyén meg Lucas és csókolom:
------1------
-2--3--4--12
17-19-16-22
-----9-7-----

Tamadásban ez persze gyorsan át tud menni 4-3-3-ba, ha Isco lép fel harmadiknak, ha Lucas. Fontos lesz hogy azért Benzema meg Ronaldo is visszazárjon, legalább a középen forgolódó Busquets-ig, mert akkor Kovacicnak meg Modricnak se kell ott fent pressingelnie, tudják zárni a réseket, meg törődni Messivel.
Asensiot nem raknám a kezdőbe semmiképp, meg Caset se. Egyik azért mellőzve volt mostanában, nem hiszem, hogy egy Barca ellen kéne kezdetni. A másik meg sérült volt. Bár gondolom mindketten kezdenek amúgy a kupában, de az a meccs azért bőven nem elég felpörögni egy Classicora. Lucassal pedig bármennyire nem vagyok megelégedve mostanában (a hajtást és a küzdelmet leszámítva), kell a sebesség arra az oldalra Jordi Alba és Neymar ellen. A másik oldalon Sergi Robertot ha nem rakja zsebre Isco vagy Ronaldo vagy bárki, akkor el is bújhatunk, mert a gyereket tegnap is szarrá forgatták a Sociedados srácok. Na Hala :salute:

Vissza: