Nem azt írtam, hogy ők oda tökéletesek, hanem hogy egy-egy meccsen megoldhatják. És amúgy is a mostani felállásban is Kovacic a leghátsó ember valami hasonló felfogásban játszik. Szerintem ez nem kifogás, mert most is kényszerű szerepe van.___Samy___ írta:Szerintem meg nem egy ilyen meccsre kéne bedobni a 3-5-2-t. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, ahhoz már minimum 2-3 meccsen használni kellett volna pozitív eredménnyel. Bár nyilván ez csak egy ziro féle kósza ötlet, lehet működne is, de ez a keret erre nem alkalmas. Kezdőt ki lehet vele dobni, de a padról nem nagyon tudna senki sem beugrani pl. hátra.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor még 4-4-2-ben sem megy a védekezés, 3 védővel meg hatalmas öngól lenne.
A két horvát pont nem azokban a legerősebb, ami ahhoz a poszthoz kell. Persze be lehet őket tenni arra a statikus posztra is, le is hoznák valószínűleg, de akkor pont azokat a tulajdonságaikat nem használjuk ki, amiben a legjobbak. Ők nem abban erősek, hogy hátulról mozgassák a csapatot, ők alakítják ki a középpályán a létszámfölényt. Megverik az emberüket, elmozognak, ezzel eltolják az ellen védelmét. Kényszerítőznek, kihasználják a dinamikájukat. Az ilyet szerintem csak létszükség esetén szabad "lefojtani" azzal, hogy berakjuk egy ilyen posztra.Kovacic és vagy Modric szerintem rég megmutatta, hogy mindkét kritériumodnak megfelel.
Alap esetben nekik a szabadságra van szükségük, sok elmozgásra és kicsiben történő játékra.
A fenti résszel meg nem tudok egyetérteni. Jelenesetben tényleg nehéz, mert sok a sérült, de LV, Danilo, Coentrao, Bale is alkalmas lenne a szélekre, középre tényleg kevés az ember, de szerintem senki sem hosszútávon gondolkozik ebben. Bár nekem most úgy jön le, hogy ti valamiért azt hiszitek, hogy most ezt kéne orrba szájba tolni, pedig nem. Továbbra is annyiról van szó, hogy ez remek taktikai fegyver lehetne, de szóba se kerül valamiért.