HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. augusztus 8., csütörtök 12:51
Hát a meccsről elöljáróban annyit, hogy az elmúlt egy évben a Barca meccseket leszámítva nem élveztem ennyire Real meccset. Úgyhogy már van egy piros pontja Carlonak.
A játékunk alapelve nekem tetszik, azt próbáljuk megvalósítani, amit itt a fórumon sokan várunk. Látszik a cél: a labda és a kp kontroll. A mai meccsen ez könnyebb volt, mert a Chelsea nem is akarta megvalósítani egyiket sem. A kp-nk összetétele az elvben nekem tetszett. Modric nagyon jó volt Pirlo poszton, ha Illara nem válik be, akkor Modric megfelelő lesz Xabi utódjaként. A kapura onnan kevésbé lesz veszélyes, de nagyon jól érezte a játékot, jó ritmust teremtett. Nálam már Xabi vissza sem kerülne a kezdőbe. Isco korrekt volt, ügyesen folyt rajta keresztül a labda, a gólpassz élményszámba ment, ha ezt tartja, akkor én elégedett leszek. Khedira helyére kellene egy alkalmasabb játékos, de összességében én elfogadnám ezt a kp-t.
A jobb oldallal viszont sürgősen kezdeni kell valamit, mert ott még mindig gondok vannak. Arbeloa előre játékban kevés, Caravajal egy fokkal jobb, de Arbeloa stabilabb védő. Özil egy vicc jobboson, mindig is az volt, egy időben a hajamat téptem, amikor mindenki oda pakolta a saját kis mágnestábláján. Di Maria kezdőként ide kevés, csereként friss lendületet tud hozni a játékba ez egy nagy előny, de kb. ennyi. Ezért a padon sem érdemes tartani. Inkább akkor padozzon Jesé, és kapjon 15-20 perceket meccsenként. Nagyon kell nekünk Bale.
A játékunk erősségéről viszont nem árult el sokat a meccs. A Chelsea kevésbé van még összeállva, mint mi, nálunk az alapok megvoltak, csak kellett valaki aki az alapokra támaszkodva elvégzi a finomhangolást, ezt Ancelotti nagyon jól megcsinálta. Csak ne üssön vissza úgy, mint anno a Capello/Schuster váltásnál, mert az első fél évben Schuster Realja szárnyalt, mert a finomhangolást a német nagyon jól eltalálta. Aztán az alapok felszívódtak, és maradt a káosz.
A jó játékunk a taktikai hangsúlyokból is fakadt, mi akartunk ball kontrollt, a Chelsea nem, a mi játékosaink egyénileg képzettebbek is voltak, amit ügyesen kamatoztattunk. De senkinek nem legyen kétsége afelől, ha ez tétmeccs, akkor a Chelsea erősségei jobban kidomborodtak volna, az egész mecset végigdarálták, végigmelózták volna, ami nekünk sokkal kevésbé ízlett volna. A Chelsea úgy próbálta a védekezést gyakorolni, hogy közben nem keménykedtek. Ez Mou és a Chelsea identitásától távol áll.
A mi játékunk is javulni fog, főleg Bale-lel, de támadásépítésben sokkal nehezebb előrelépni, mint védekezésben, pont ezért a Chelsea a saját maximális potenciálját szeptember végén fogja megközelíteni.
Mindezek ellenére persze üdítő volt nézni az elképzelést a játékban, a sok kis passzt, kényszerítőt, ügyes összjátékot a játékban remeklő játékosaink között. A Modric, Isco, Marcelo, CR 4-es nagyon erős bal oldalt ígér, sokkal erősebbet, mint ami eddig volt. Ha ez a 4es összeszokik, hát lesz félnivalója az ellennek. Ha még Özil és Khedira helyére találunk valakit a kezdőbe, nos készen is lesz a csapat.