Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
TheBull6

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2016. november 20., vasárnap 11:03

Ha így megy Kova és Isco is tovább, akkor azért lesz dolga Casemironak, hogy visszaszerezze a helyét, mert a két kicsi most nagy formában van. Bolond dolog lenne őket padra dobni.

schranzer
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: schranzer » 2016. november 20., vasárnap 10:07

James egyertelmuen felesleges, remelem neki is leesett, hogy Casemiro, Kroos (idesorolhatjuk Benzemat is) kivalasaval is csak egy nyamvadt 10 percet kapott, azt is 3-0nal ... teljesen felesleges, nyaron tuti lelép.

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 20., vasárnap 9:56

rashidm írta:Nem tudom eldönteni, hogy most Zizu verte meg Cholo-t taktikailag, vagy egyszerűen sokkal jobban akarták a győzelmet a srácok. Valaki aki tud a meccsről egy-két érdekes taktikai elemet? RMFC? :D
Simeone sara is boven, annak ellenére hogy tobb játékosa (Saul, Grízes) pocsék formaban voltak. Az a legnagyobb gond az Atléticoval hogy belekezdtek valami olyanba amiben meg messze vannak a masik két nagytol, ez pedig a tamadofoci. Sem a huzoemberuk, sem a csapatuk osszessegeben nem eleg jo ahhoz hogy felvegyék a versenyt velunk. Tavaly es az azt megelőző években legalabb 2 defenzív szellemiségű kpval ertek el a sikereiket (tavaly pl Gabi es Augusto). Ezt a 4-3-3 érdekében be lehet áldozni de ahogy mondtam egy sokkal jobb kilencesre lenne szükség mint pl Gameiro. 4-4-2-ben viszont hatalmas butaság ugyanigy 1 vkpval felállni, ez volt Simeone legnagyobb hibája taktikailag. Raadasul ot hozza le aztán csereként..ertem én hogy gólt akar rugni de meg tul sok volt a meccsbol hatra ahhoz hogy orosz rulettbe kezdjen. Saul siman lejohetett volna, nulla volt tegnap. Egyebkent régebben írta valaki hogy neki inkabb Saul kene mint Koke, hat ez is nonszensz, utóbbi 3x jobb játékos kb. Zidane reszerol csak apró változtatások voltak (védekezésben 4-5-1, szélső vedok es Isco szabadon játszhatott, Lucast rakja a kezdőbe, Ronaldo a kilences) de ezek mind bejottek. Persze a győzelemhez elsősorban a játékosaink hibátlan egyéni teljesítménye kellett, tenyleg nem tudnek senkit kiemelni mert mindenki kitett magáért. Cserekkel szokás szerint óvatos volt. James viszont valoban feleslegessé vált, neki kell nyáron lepnie innen.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 20., vasárnap 9:27

Nem tudom eldönteni, hogy most Zizu verte meg Cholo-t taktikailag, vagy egyszerűen sokkal jobban akarták a győzelmet a srácok. Valaki aki tud a meccsről egy-két érdekes taktikai elemet? RMFC? :D

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. november 20., vasárnap 0:52

Ez a mai 442, ami inkább volt 4411 rohadtul működött. Amíg Benzema nem 100%-os és nincs Morata nyugodtan mehet ez, Elöl CR, mögötte Isco, széleken meg Bale és Lucas, vagy Asensio. Isco rengeteget melózott, jól is játszott védekezésben és támadásban is. Kroos ha majd visszatér átveheti Kovacic helyét, aki meg előrébb tudná váltani Iscot is. James már teljesen felesleges nekünk. Széleken is van 3-4 ember rajta kívül, a kp-n mindenki előtte van. Egyedül a védelemnél vagyunk bajban, van 4 olyan középső védőnk akik gond nélkül kezdők lehetnek. Varanet már nem venném ki a kezdőből, Nacho meg első számú cserém lenne a szélekre.
Kedden remélem ZZ nem akar nagyon pihentetni, a heti két meccset ki kell bírniuk, most még gond nélkül, szóval ugyan ez a csapat mehetne is

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. november 19., szombat 12:42

wZoLee7 írta:CR, ívelések, jó lesz az? Dehogy lesz. Ő abban jó hogy megérkezzen oda, akkor borzasztó, amikor helyet kell magának csinálni.
Már rég ez a játéka, nem lesz neki új. Nem lesz kötött a posztja, mint eddig sem, úgyhogy kb mindegy, hogy csatárnak lesz nevezve vagy szélsőnek.

Vazquez kezdetésének nem örülök. Ő többet adna csere ként, mint Asensio, és Asensio is többet adna kezdőként, mint Lucas. Mondjuk meg vagyunk lőve elég keményen, de nem lehetetlen a dolog. Isco teker egyet a hosszúba és eldönti, 2-1 ide!!! :sly: :box:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. november 19., szombat 12:32

Cserélgetik az oldalakat, beszállnak a Marcelo-Isco és a Carvajal-Lucas összjátékokba, középen ott lesz a két horvát, ha nyerni mennek ki akkor sima is lehetne. Sajnos nem lesz könnyű meccs, a védekezésre is oda kell figyelni majd, mert az AtMa közben már egész pofás akciókat is tud vezetni.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 19., szombat 12:27

Én Baletől várom a csodát ma. Fejjátéka szerintem már veri Ronaldoét, ezért preferálnám inkább a 442-t Isco-Lucas szélekkel. Védekezésben is stabilabb lehet, illetve Bale meg Ronaldo teljes szabadságban játszhatna.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. november 19., szombat 12:25

CR, ívelések, jó lesz az? Dehogy lesz. Ő abban jó hogy megérkezzen oda, akkor borzasztó, amikor helyet kell magának csinálni. Olyankor szokott buta szabálytalanságokat csinálni, oda üt, oda rúg. Ebből hamarabb lesz 442, védekezésben mindenképp, támadásban majd meglássuk ki hogy tud utat nyitni a másiknak.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. november 18., péntek 18:56

A hírek alapján erre kell számítani:

-----------------------------Keylor---------------------------------
---------------Varane------------------Ramos-------------------
--Carvajal------------------------------------------Marcelo-----
----------------------------Kovacic------------------------------
-------------Modric---------------------Isco---------------------
----Lucas-------------------CR---------------------Bale---------

Vagy a két horvát cserélve, vagy 442, Lucassal és Iscoval a szélen.

Lehet hülyén hangzik, de én sztem jól is kijöhetünk ebből a sérüléshullámból. CR-t betoljuk középre, ott ráér sétálgatni, meg vergődni. Mivel továbbra is ívelések lesznek elsősorban (vagyis én szerintem), így még jól is jöhet ott középen a portugál. A széleken meg meglesznek a visszazáró, 1 vs 1-ben használható emberek. Bale miatt pedig jók lehetünk a kontrákban, mert bizony nekünk fog jönni az Atleti, az tuti.

Én szerintem nyerünk, bár piszok egy izzadós meccs lesz.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2016. november 18., péntek 15:53

Kapusok: Keylor Navas, Casilla és Rubén Yáñez
Védők: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrão és Danilo
Középpályások: James, Kovacic, Modric, Asensio és Isco
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, Lucas Vázquez és Mariano

akkor atletico ellen

------- navas
carvajal - ramos - varane - marcelo
kovacic - modric - isco
bale - benzema - ronaldo

ide a rozsdás bökőt

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 13., vasárnap 21:33

Inkább 4141 ez, de tényleg nem mozog rosszul. Santossal egyre jobbak amúgy és az utánpótlás is tele igerettel.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 13., vasárnap 21:18

Ronaldo ma egész jol tolja, az ellenfél gyengeseget is figyelembe véve. Sokkal jobban fekszik neki a 4-4-2. Talan Kroos (es Casemiro?) hiányában erdemes lenne megpróbálni nekunk is a derbin...
JUANITO MARAVILLA

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. november 13., vasárnap 11:33

Mégis kivel kellene nekik fent kombinatívan játszani? Benzema formán kívül, CR szintén. Bale van és kész. A szélső játékunk elég gyenge, mert a cserék után Lucas oké, vele lehet, de a másik oldalon ha Morata játssza a szélsőt akkor az ott Marcelonak kuka. Egy sorral hátrébb meg Kroos jelenleg ismét a vkp-s szerepben játszik, Kovacic és Isco marad, akikkel azért szintén meglehet oldani, de ők sokszor messze vannak a kaputól így ott sok értelme nincs, vagy csak nem annyira látványos. Azt kellene megoldani, hogy ne akarjon mindenki a 16-osban tolongani, mert olyankor már nem nagyon tudunk mit kezdeni a tömörülő védelemmel.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2016. november 13., vasárnap 9:40

Szerintem ha Casemiro visszater es kicsit stabilabb lehet a kps vedekezes, akkor talan a szelsovedoket is tobbszor engedi elore Zidane.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2016. november 12., szombat 23:12

morientes írta:
Én azt látom, hogy fele annyira futkároznak felfelé, mint tették tavaly vagy azelőtt.
Én azt hiszem ebben ZZ keze is benne van, lehet úgx itéli meg hogy inkább stabilabban hátul mert mostanában sok gólt kaptunk.
De az igaz hogy a brazil nem úgy villog akkor sem ha fenn van ahogy szokott.
Carvajsl az ok, azok a beadások nagyon ülnek, ha már a kombinativ játék nem, legalább az.
Hát nem tudom... én másképp látom, szerintem Marcelo továbbra is sokat jár fel, sokat kavargat elől, és kifejezetten jól muzsikál, évek óta stabilan hozza a támadójátékát, lehet rá számítani, szinte sosem lóg ki, a védekezés már más kérdés, abban sosem volt kiemelkedő.
:goat:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 12., szombat 20:28

Kroos és Casemiro hiányában kíváncsi vagyok, hogy Zidane kit akar majd a védelem elé rakni "beállósnak". Gyakorlatilag Modricra tippelek és az Isco-Kovacic kettős lesz az oldalain. Sanszos, hogy működhet ez is, bár az Atma ellen nagyjából mindegy, hogy középen mit hozunk, mert ott tömörülnek a legjobban, ezért Zizou helyében már rég begyakoroltattam volna a következő felállást:
------------------------------Keylor
--------Pepe-----------------Ramos----------------Varane
Carvajal--------Modric-----------------Kovacic-------------Marcelo
--------Bale-----------------Morata----------------C

Morata helyére gyakorlatilag Benzema kerülne, de sérülése miatt kérdéses. Amúgy meg egyetértek, hogy ő akkor igazán tényező, amikor az autista mozgását már nem bírják teljesen lekövetni a fáradt védők. Szóval ebből jól látszik, hogy van 3 jól fejelő játékosunk elől, két szabadjára engedett szélső védőnk, akik jól centereznek. Labdajáratásra, védekezésre egyértelműen a két horvát kell, baj esetén Pepe levételével jöhetne Isco egy merészebb felállásban. Ramos nélkül még Nacho mehetne a kezdőbe, de Varane lenne a középső ember. Alternatív megoldásként 442-ben Lucassal, Bale-lel a széleken 442-ben játszatnám a csapatot.
K

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. november 11., péntek 15:50

Én azt látom, hogy fele annyira futkároznak felfelé, mint tették tavaly vagy azelőtt.
Én azt hiszem ebben ZZ keze is benne van, lehet úgx itéli meg hogy inkább stabilabban hátul mert mostanában sok gólt kaptunk.
De az igaz hogy a brazil nem úgy villog akkor sem ha fenn van ahogy szokott.
Carvajsl az ok, azok a beadások nagyon ülnek, ha már a kombinativ játék nem, legalább az.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 11., péntek 15:02

Az Atma ellen én is a BBC-t küldeném fel, bármennyire is kiráz a hideg a gondolattól...
JUANITO MARAVILLA

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. november 11., péntek 12:34

morientes írta:
Ezzel csak az a baj, hogy a két szélsővédő az idei szezonban le van butítva nullára magukhoz képest. :roll: :vivo:
Hát ha Danilorol meg dr Fabiorol beszélünk akkor le, de Carvajal kifejezetten jó és Marcelo sem rossz.

ZIDANE

Vissza: