Pár könyv, amiket mostanában "lapozgattam":
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története:
Harmadszorra olvastam, elképesztően sok információt, tudást tartalmaz a könyv, olykor remek humorral. Kötelező könyvvé tenném a középiskolában. Mindenkinek el kellene olvasnia, többször. 5/5
Bill Bryson: Az otthon rövid története:
Kevésbé élvezetes könyv, mint a fentebbi. Számomra túl sok felesleges információt tartalmaz, gondolok itt a rengeteg rövid életútra, melyeket olykor túl részletesnek találtam. Ezeket a szakaszokat leszámítva végig lekötött, gondolkodásra késztetett, ami fontos az ilyen típusú könyvnél. 5/4
M. R. Carey: Kiéhezettek:
Átlag zombi könyv, nagy élményt nem adott az olvasása, egynek jó volt, érdekes lezárással. (A filmet is láttam, olvasni jobb volt.)

5/3
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél :
Másodjára olvastam, most sokkal jobban tetszett, mint mikor kötelező volt az iskolában. Mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik korábban már olvasták. Tetszett. 5/4
Markus Zusak: A könyvtolvaj :
Nagyon jó történet, testközelből mutatja be a történelem egyik legsötétebb korszakát. Csodálatos olvasmány. 5/5
Kurt Vonnegut: Kékszakáll : Furcsa olvasmány, az írót kedvelem, humoros és érdekes szemszögből látja a dolgokat. 5/4
William Wharton: Éjfélre kitisztul: Lehet, hogy itt már értékeltem, a háború borzasztó!

5/3
Weöres Sándor: A teljesség felé: A magyar korai Coelho.. nem tetsztett. Biztos velem van a baj, de humbug az egész.

5/1
John Steinbeck: Egerek és emberek: Nagyon nagyon emberi történet. Rövid és jó, ezért bárkinek ajánlom.

5/4
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét: "Vannak jó könyvek, amikről oldalakat lehet írni, hosszan elemezni, boncolgatni őket. És vannak olyan könyvek, amik után inkább csendben marad az ember." 5/5. Kiváló könyv. Elgondolkodtató.
Bohumil Hrabal: Őfelsége pincére voltam : Valószínűleg túl nagy elvárásokkal ültem neki a könyvnek, sok jót hallottam róla, ennek ellenére nekem annyira nem tetszett. 5/3.
Erlend Loe Egyedi stílus, kiváló humor és gondolatok. Egyik kedvenc "könnyed" íróm.
Doppler: 5/5
Naív. szuper: 5/5
Vegyesbolti csendes napok: 5/4
Bartis Attila pedig a legjobb kortárs magyar író.