Aranylabda

Foci a Real Madridon túl...
Ladislao

Re: Aranylabda

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 12:44

Igen ha egyénileg nem hoznak olyan szintet akkor nem érdemlik meg. :)
A Ballon d’Or, vagyis az Aranylabda az európai labdarúgás legfontosabb egyéni trófeája

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 11:50

Szóval akkor CR-n meg Messin kívül más nem is érdemelheti meg, mert egyénileg úgysem hoznak olyan szintet, az ő esetükben meg a kupák sem számítanak?
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 10:52

Veidt írta: Kicsit belemagyarazasnak tartom ezt az érvelést. 2013-ban CR kapta meg, pedig a díjak abszolút Ribery/Robben mellett szoltak volna, csak ok nem teljesítették olyan magas szinten egyénileg.
Most pont forditva van a helyzet......
Azt írtam, hogy CR és Messi között nincs szignifikáns különbség és ezért ott számítanak a nyert címek az adott évben. Ribery vagy Robben meg CR között viszont van szignifikáns különbség... nem is kicsi, így ott lényegtelen Ribery vagy Robben mit nyer ha egyszer ha megszakadnak sem tudnak olyan szezont lerakni mint CR.
Bár egyébként 2013-ban Robben nem volt rossz (sokkal jobb volt sztem mint Ribery akiért ment a hype...), de azon szinten Robben sem volt egyénileg mint CR

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 10:39

Ladislao írta:
Akkor miert szamit hogy milyen trofeakat nyert CR?
Azért számít mert a szakma sem tud szignifikáns különbséget tenni CR és Messi között. Ezért számít esetükben a nyert címek is.
Kicsit belemagyarazasnak tartom ezt az érvelést. 2013-ban CR kapta meg, pedig a díjak abszolút Ribery/Robben mellett szoltak volna, csak ok nem teljesítették olyan magas szinten egyénileg.
Most pont forditva van a helyzet......
JUANITO MARAVILLA

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 7., hétfő 9:34

Ladislao írta: Én egy Ibra aranylabdát hiányolok egyedül. Képességei és klasszisa miatt ő megérdemelte volna. De nem úgy jött ki neki a lépés. Rosszkor is volt rossz helyen sokszor csapatot tekintve.
Kumma jó csatár, de nekem pl a BL-ben mindig is kevés volt. Vagy a nemzetközi meccseken. Ő egy ilyen bajnoki szaki.
Nem illik.

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 8:11

R.M.C.F írta:Kb ja,az meg hogy más odaférhet egy vicc, max azoknál akik nem a meccseket nézik, hanem a reklámokat, vagy az NSo-t,esetleg hallgatják Hegyi Ivánt stb...vagyis a baromságokból ítélnek.
ilyen neymar meg jamesok...na hagyjuk már....lófax amit tudnak a két nagyhoz képest. Lehet vitatni, de nézzük már meg. Lófax
Így van. Az egy dolog, hogy régi időkben Ronaldonak meg Zidanenak mondjuk minőségibb konkurenciája volt. Ezek nem CR és Messi hibája. A csapatukra gyakorolt hatásukat véve illetve földönkívüli gólmennyiségüket látva vicces lett volna egy Sneijder aranylabda :D Ma is azon röhögnénk illetve szörnyülködnénk. Talán egy Iniestán kevésbé mert klasszis játékos, de számomra úgy tűnik, hogy igen sok hiányosággal küszködik pl. a gólképessége sosem volt túl acélos.
G. V.tinho írta:
marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike
Kicsit az előző sorok már neked is válasz volna. Értem, hogy úgy érzed tökéletes szezonja volt. Bár azt hiszem BL-t abban az évben nem nyert pl. Spanyol bajnok és VB győztes volt. Mindenesetre el kell fogadni, hogy 4-5 szerzett góllal egy szezonban nem lehet aranylabdát nyerni. Nem fognak a kulcspasszokra aranylabdát adni. És a CSAK a címekre sem. Nagyon helyesen teszik.
Azért számít mert a szakma sem tud szignifikáns különbséget tenni CR és Messi között. Ezért számít esetükben a nyert címek is.

Még annyi, hogy 10-15 éve egy Rivaldo egy Figo aranylabdán ki az aki szörnyűlködött? Senki... mert klasszisok voltak. De ma nem Rivaldok meg Figok vannak CR-en és Messin kívül hanem Aguero meg Lewandowski...

Én egy Ibra aranylabdát hiányolok egyedül. Képességei és klasszisa miatt ő megérdemelte volna. De nem úgy jött ki neki a lépés. Rosszkor is volt rossz helyen sokszor csapatot tekintve.

G. V.tinho
Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre

HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2016. november 6., vasárnap 23:17

wxyz írta:
G. V.tinho írta: marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike
Te is azzal kezded az érvelést, hogy a győztes spanyolok. Ez az év legjobbja díj, nem a legtöbb érmet szerzőjé.
a három említett játékos csúcsot futott. tökéletes szezonjuk volt. tökéletes játékkal.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 6., vasárnap 23:16

wxyz írta: Te is azzal kezded az érvelést, hogy a győztes spanyolok. Ez az év legjobbja díj, nem a legtöbb érmet szerzőjé.
JUANITO MARAVILLA

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2016. november 6., vasárnap 23:04

G. V.tinho írta: marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike
Te is azzal kezded az érvelést, hogy a győztes spanyolok. Ez az év legjobbja díj, nem a legtöbb érmet szerzőjé.

G. V.tinho
Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre

HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2016. november 6., vasárnap 22:38

Ladislao írta:Ezt a rossz rendszer mondókát nem értettem soha.. Konkrétan azt nem, hogy a rossz rendszer miatt kaphatja csak Messi meg CR az aranylabdát. mióta ők kapják soha nem is érdemelte meg más... nem volt a posztján annyira kiemelkedő éve senkinek mint amit ez a két ember csinál(t) évről évre. Sem Iniestának sem Snejdernek sem Neuernek sem senkinek...

Az meg, hogy Messi miatt változtatgatják a rendszer úgyszintén egy nagy vicc.. Nem igazán kellett a pumpa Messi teljesítményéhez sem. Az meg, hogy valaki unja már ezt a két nevet? Történelmet írnak a szemünk előtt mindketten és nem csak az aranylabdáik számával. Erre valakinek ez sem tetszik :x :shutup:
marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2016. november 6., vasárnap 22:30

CR megérdemli az ideit simán. Bármilyen rossz formában is van most ősszel. Messi se tolta így az egész szezonban. Azért vicc lenne, ha már csak egy jó ősz kéne egy aranylabdához ahol még kupákat se osztanak. CR-nek meg a BL, EB kombójához nem ér fel most senki. És azért tavasszal eléggé felpörgött azért a BL-ben nagyon kellett ő. Igaz a végére megtört a lendület, de szerintem csak a sérülése miatt. Az EB elején szar volt, de utána azért odatette magát ő is. Konkrétan ha ő nincs ki is esnek. Szinte minden gólban benne volt vagy gólpassz, vagy gól. Vergődik egy pár barcás haverom, hogy CR szinte semmit sem csinált és a semmire ne adjanak már aranylasztit. Ennyire elvakultak nem lehetnek az emberek... :D Ha most fordítva lenne a helyzet fel se merülne kb senkiben hogy CR felvehetné a versenyt Messi BL trófeájával meg copájával. Az meg az év vicce, hogy valamelyik újság még fő esélyesként is említi Griezmannt. Nem volt rossz szezonja, de amikor igazán kellett hibázott. De mondjuk már megszoktam. Ha CR megnyerné az összes kupát meg lőne 100 gólt pár újság meg barcás egyén akkor is találna valami okot, hogy miért nem érdemli meg. :lol:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2016. november 6., vasárnap 21:26

Arról nem tehetnek, hogy a többi gyengébb....egyébként ők ketten a korábbi korszakokban is kiemelkedő játékosok lettek volna.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. november 6., vasárnap 21:24

15-20 éve meg Ronaldo meg Zidane voltak mindenki felett mégsem nyertek minden évben aranylabdát. És akkor ilyen Figo, Roberto Carlos, Rivaldo-féle "jöttmenteket" meg sem említettem.

Szóval tényleg szép ez a CR-Messi korszak, de...
Ónó írta:Tényleg a jelenkori labdarúgás felett állnak ők ketten, de ha belegondolunk, nem lehet, hogy azért ekkora a fölény, mert jókor vannak jó helyen?
Ebben van valami.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2016. november 6., vasárnap 21:17

Kíváncsi vagyok kit hoznak majd ki harmadiknak.
Tudom nem sokat számít, de szerintem Pepe kellene ott legyen vagy Modric.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Ónó
Kedvenc játékosaid: Lampard Zidane Ronaldo

HozzászólásSzerző: Ónó » 2016. november 6., vasárnap 21:13

Tényleg a jelenkori labdarúgás felett állnak ők ketten, de ha belegondolunk, nem lehet, hogy azért ekkora a fölény, mert jókor vannak jó helyen? Nem vitatom, 2 fantasztikus játékos, egy ős tehetség és a szorgalom mintapéldája. De én a 20 évvel ezelőtti focira nem úgy emlékszem, hogy minden meccsen 5-10 helyzete volt valakinek... volt olyan is, de ritkán volt ekkora különbség.
Aranylabda pedig nem lehet kérdés, ebben az évben semmiképpen...

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2016. november 6., vasárnap 21:03

Ladislao írta:Ezt a rossz rendszer mondókát nem értettem soha.. Konkrétan azt nem, hogy a rossz rendszer miatt kaphatja csak Messi meg CR az aranylabdát. mióta ők kapják soha nem is érdemelte meg más... nem volt a posztján annyira kiemelkedő éve senkinek mint amit ez a két ember csinál(t) évről évre. Sem Iniestának sem Snejdernek sem Neuernek sem senkinek...

Az meg, hogy Messi miatt változtatgatják a rendszer úgyszintén egy nagy vicc.. Nem igazán kellett a pumpa Messi teljesítményéhez sem. Az meg, hogy valaki unja már ezt a két nevet? Történelmet írnak a szemünk előtt mindketten és nem csak az aranylabdáik számával. Erre valakinek ez sem tetszik :x :shutup:

Kb ja,az meg hogy más odaférhet egy vicc, max azoknál akik nem a meccseket nézik, hanem a reklámokat, vagy az NSo-t,esetleg hallgatják Hegyi Ivánt stb...vagyis a baromságokból ítélnek.
ilyen neymar meg jamesok...na hagyjuk már....lófax amit tudnak a két nagyhoz képest. Lehet vitatni, de nézzük már meg. Lófax.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 5., szombat 20:26

Ezt a rossz rendszer mondókát nem értettem soha.. Konkrétan azt nem, hogy a rossz rendszer miatt kaphatja csak Messi meg CR az aranylabdát. mióta ők kapják soha nem is érdemelte meg más... nem volt a posztján annyira kiemelkedő éve senkinek mint amit ez a két ember csinál(t) évről évre. Sem Iniestának sem Snejdernek sem Neuernek sem senkinek...

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 5., szombat 19:16

Köszi puszi nyuszi.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2016. november 5., szombat 19:08

Veidt írta:Uefa ev játékosa es az Aranylabda mellett lesz egy 3. díj is amit a FIFA szervez, neve most nem ugrik be. Eredményt 50 százalékban befolyásolja az edzők es szövetségi kapitányok szavazata, 25-ben az ujsagiroke es 25-ben a szurkolok véleménye netes szavazás soran.

így van, ez az: http://www.realmadrid.com/en/news/2016/ ... est-player
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 5., szombat 19:03

Realista24 írta:Valaki világosítson fel. Most az egyszerű ember mire szavazhat a FIFA honlapján?
Nehány megtévesztő posztból arra következtettem hogy befolyásolja az aranylabdát. De gondolom ez hülyeség.
Lehet lesz egy közönségdíj is :)
Merci Zizou!

Vissza: