HozzászólásSzerző: J. Dee » 2016. november 3., csütörtök 8:57
Ebben szerintem Zidane nagyon vastagon benne volt, egyik leggyengébb meccselése. Már a kezdő is érthetetlen volt, hogy mégis mit akarunk, 2 dolog látszódott:
- vagy egymást tapost bent 3-4 támadó és várták a beadást
- vagy rohangált mindenki össze-vissza, de zéró koncepcióval.
Erre még azt mondom, oké, Zidane úgy érezte, itt lehet kísérletezni, nade, hogy legkésőbb 2-2-nél nem vette észre, hogy ez teljesen szar, az már nagy hiba.
Mielőtt: nem, nem akarom elküldeni Zidane-t, viszont eltelt a szezonból most már 2,5 hónap és semmi, de semmi koncepció nincs a csapatban, sérültek ide-vagy oda. Illetve annyi van, hogy jobb híján mennek folyamatosan a beadások. A támadók mennek be középre, hogy teret nyissanak a felfutó hátvédeknek, beadás és kész. Benzema gyenge játéka is téma volt itt, én megfordítanám: egyszerűen nem játszunk olyan focit, amiben kijönnek az erősségei, nem járatjuk a labdát a 16-os előtt, nincsenek rövid passzok, kényszerítők, így ő is annyit csinál, hogy örlődik bent középen. Ugyanez Ronaldo is. Nincs jó formában, de nála is látszik, hogy tök mást játszik, alig indul már a szélről, rendre közepe fele tűnik fel, egy visszapassz, aztán fut be a kapu elé. Nincs interakció a támadóink között.
Én arra számítottam, hogy Zizou elindul ebben a szezonban valami kreatív, passzokra épülő foci irányába, de szó sincs erről, láthatóan nem is cél.
Még egyszer mondom, fel se merül bennem, hogy küldjük el Zidane-t, ez csak egy helyzetkép arról, hogy hol,tartunk, remélem az ő fejében van valami elképzelés, hogy merre akarja vinni a csapatot, mert a mostani az biztos, hogy kevés lesz tavasszal
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”