Leirom en is a velemenyemet, es mivel en dobtam be a kerdest, ezert elnezest kerek az adminoktol ha tuzet szitottam es tulsagosan elment ez a topic a politizalas fele.
Szerintem a kormanynak alapjaraton nem lett volna joga ilyen kerdesben nepszavazast kezdemenyeznie, a kurianak el kellett volna meszelnie ezt. Aztan nem lett volna joga ilyen kerdesben ilyen szinten kampanyolni. Ez azert eleg durva volt, es ha jol ertesult vagyok, 15-20 milliard Forint ment el erre. Feleslegesen.
De hagyjuk ezt, vizsgaljuk ezt egy egyszeru polgar szemevel. Adott volt egy kerdes.
En elmentem szavazni. Tobbszor is atgondoltam a dolgot, harom opcio volt: igen, nem, tartozkodom (azaz nem megyek el szavazni).
Aki igennel szavazott, azt hagyjuk.
Aki nemmel szavazott, jo dontest hozott.
Aki nem ment el szavazni, azokat is meg tudom erteni. Tulajdonkeppen en oket ugy jellemeznem, hogy nem ertenek egyet a betelepitessel (fuggetlenul attol hogy napirenden van e Brusszelben vagy sem), de azzal sem ertenek egyet amit Orban muvel nem csak idehaza, hanem az EU-ban is, es nem akartak olyan fegyvert a kezebe adni, amivel ki tudja mit csinalt volna. Vegtelenul kepmutato, es hatalomehes ember, minden szituaciot arra hasznal ki, hogy a sajat belpolitikai helyzetet erositse es barmire kepes, ha az elnoki szekerol van szo. Kepes bolondot csinalni magabol kulfoldon csak azert, hogy itthon folytathassa azt amit eddig.
Szoval osszefoglalva, ez a nepszavazas nem arrol szolt, amirol kellett volna, eleve nem is kellett volna megkerdezni a nepet, a sajat belpolitikai statuszat kivanta felmerni es megerositeni. Barhogy alakult volna a nepszavazas, ha ervenyes ha nem, ok mar reg tudtak elore mit hogyan fognak csinalni, tartom, hogy minden el van mar dontve, csak megtoltik a szinpadot hogy lekossek az embereket. Sajnalom nagyon ami most zajlik Magyarorszagon.