A Barca jelenleg nincs túl jó állapotban. Egy félidőt átalszunk, lötyögünk, sétálgatunk, pontatlanok vagyunk. Busquets élete legrosszabb meccseit játssza, ennek szerintem több oka is van, azon kívül, hogy elkényelmesedett egy kicsit. Középpályánk nincs, védelmünk ha Matyi szaladgál Piqué mellett akkor átjáróház. Alba 1 jó meccsre 1 rosszal válaszol. Sergi Roberto-t szó nem érheti, bár a tegnapi volt az idei legrosszabb produkciója.Sierra írta:Hát, ha azt nézzük, hogy a többi top bajnokságban milyen eredményeket értek el a nagyobb csapatok, akkor még így is.lesliejr írta:...hát jelenleg nem mondhatjuk, hogy a Bayern, Barca, Real 3as a top three...
Iniesta az Iniesta. Legnagyobb meccseken (tegnap is kellett volna végig) kezdenie kell, 32 éves, azért 1-2 jó év még lehet benne.
Rakitic ha nincs a pályán, akkor Busquets se találja a helyét az újak mellett. André Gomes hajt, küzd, próbálgatja szárnyait, őt nem bántanám, most érkezett. Denis szintén, sőt, ő még kifejezetten lendít is a csapaton ha beáll.
Arda eddig az idei legjobbunk. Vastagon. Messi az Messi, de mikor játszott sem lehettünk mindig maradéktalanul elégedettek. Suarez is megtorpant, a szokottnál is többet magyaráz, mutogat, cseszekedik a pályán, viszont ő az akiben biztos vagyok, hogy újra előveszi a góllövő cipőjét. Alcacernek ez a tanuló év, még a mozgásokat tanulja, mikor merre.
Neymar nálam eddig az év bohóca. Csinálja a "fenekét" a pályán, lóbálja a bokáját a labda felett, ami teljesen haszontalan. Nem egy bemutatón vagyunk, gólokat kellene rúgni. Fetreng, hisztizik, magyaráz, próbál feltűnősködni, viszont a csapat hasznára nincsen. Sőt, inkább csak probléma. Tavaly jól oldotta meg Messi hiányát, idén ez nem megy neki egyelőre. Minden labda méterekre pattan el tőle, felpörgeti feleslegesen. Előre felé egy értelmes cselt nem tud megcsinálni. Követő emberfogással simán kiveszik a játékból vagy ha 2en 3an becsapdázzák. Szinte minden támadás építő passza rossz helyre megy, csak a betolom oldalról és lepasszolom vkinek játszik. Nevetséges. 'Gladbach és a Celta ellen is direkt figyeltem mennyi labdát szórt el és azokból folyamat kontrázik az ellenfél vagy ha nem akkor is mindig kellemetlen helyzetbe kerülünk. Ívelni neki most felesleges. Kihátrál abból, hogy felugorjon a labdáért és harcoljon. Alibizik, nagyképű, kispályás trükkmester, akit én a Depor ellen úgy tennék le a padra, hogy csak úgy lesne. Netto emberhátrány jelenleg.
Igen tudom, 4 gólpassza és 1 gólja volt a Sporting ellen.

Persze tudom, 22 éveseket igazoltunk, látszik, hogy Lucho próbálgat mindenkit több poszton, több féle felállással. Ez jó. Azt is tudom, hogy most kell őket szerepeltetni nem a tavaszi hajrában előhúzni vkit mikor egy kezdő lesérül. Meglátjuk februárig mennyit fejlődünk, de azt is el tudom képzelni, hogy ez az év rámegy ezekre a dolgokra.
Kicsit hasonló a probléma a két csapatnál (real-barca). Tudás meglenne, de játék nincs a pályán. Csak 1 félidő foci van vagy inkább csak rövid felvillanások ami vagy elég a győzelemhez vagy nem, ellenféltől függ.
Nem ekézném se Zidane-t, se Lucho-t. Talán az is számít, hogy Eb és Copa volt, míg más játékosok pihentek, feltöltődtek, addig ők nagy tornán szerepeltek és ez most ősszel jön ki. Nincs frissesség, lassabban reagálsz az ellenfélnél stb...Korai most még bármit is mondani. Látszik mindkét csapatnál, hogy hol vannak a hibák, ezeket kell kijavítani.
2 hét szünet. A válogatott meccsek után mi amúgy sem szoktunk parádézni és most a csapat sincs toppon. Nem jön jól, a problémák 2 hét múlva is meglesznek.