Origit én se értem, tavaly év végén is, és most az előszezonban is lőtte a gólokat - Milan ellen parádésat veretett, ellenünk is betalált -, aztán alig játszik. Úgy meg tényleg nehéz, 2 meccsen volt kezdő eddig a szezonban, mindkettőn gólt szerzett. Pedig tavaly év végén nagyon elkapta a fonalat, talán 1 meccsen nem talált be 1 hónapon keresztül, csak lesérült ugye, most meg alig játszik.. Nagyon érdekes nekem, főleg azért, mert az előző meccset leszámítva mindig jobb volt a Pool, amikor ott volt Origi vagy Sturridge is a csapatban.
Can amúgy sérült volt most elég sokat, azért se játszott semmit, bár az előtt se kezdett egy meccsen se.. Ez is rejtély nekem, tavaly a legjobb középpályásuk volt a szezon felétől kb, most meg totál jegelés. Nyilván Klopp látja edzésen mi van, de meccsek alapján a hollandust én például nem értem miért kezdő folyton.
Mondjuk év vége felé úgyis játszani fognak többet, mert ezt a Klopp féle tempót nem lehet végignyomni, vagy jönnek a sérülések, vagy a formahanyatlás a fáradtság miatt. De azért nekem meglepő, hogy olyan emberek mellett, akik a kezdőben vannak, ilyen játékosok maradnak padon - nyilván az eredmények Kloppot igazolják, de a játékuk bőven fejlődhetne még.
sucre írta:És mi alakítottuk ki a legtöbb helyzetet eddig ebben a szezonban, európa top5 bajnokságát figyelembe véve.
Azt a statot mondjuk úgy mérik, hogy minden lövés előtt, ahol Pool játékos passzolt a lövő embernek, az helyzet. Tökmindegy, hogy az egy 25-ről megeresztett bomba, vagy egy tiszta ziccer - amúgy a Real vezet. A Pool meg elég sokat próbálkozik távolról, európai szinten is bőven az élmezőnyben vannak.. Most direkt megnéztem, egyedül a Southamptonnak van több lövése átlagosan egy meccsen a 16-oson kívülről mint a Poolnak - Európa top5 bajnokságában. És ezeket ugyanúgy helyzetnek írják be, szóval ez azért kicsit árnyalja a képet szerintem.
sucre írta:a chelseat firmino hiányában (igen is biztos vertük őket, végig uralva a meccset, a gólon kívül volt egy costa lövés egész meccsen nekik, és ennyi)
Minden rosszindulat nélkül, de a Poolnak hány ziccere volt? 2 db ha jól számoltam. Lovren gólja, és Origi fejese - nyilván ha ezeket befejelné, lehet többet kezdene. Amúgy az összes helyzet abból jött, hogy valaki meigndult és lőtt, tényleg fölényben volt a Pool a meccs javában, de volt egy jó 10-15 perc, amikor nagyon érett a Chelsea egyenlítés a végén. Még a cserék előtt, aztán Moses is kicsit kavargatott, de összességében visszább estek, de nem volt az olyan tükörsima Pool fölény, helyzetek kialakításában főleg nem.
MesQueUnClub írta:Origi miben jobb mint Firmino?
Abba, hogy ő tényleg csatár, ami a Poolnak a mostani meccs előtt mindig hiányzott a játékából. Pontosabban Sané+csatár ami hiányzott - Burnley ellen Sané nem volt, akkor is rosszak voltak -, ha ők nincsenek meg, általában túl egysíkú a támadóharmad felhozatala. De igazából az is "baja" a Poolnak, hogy ha Coutinho és/vagy Firmino nem játszanak jól - főleg ha nincs mellettük Sané és egy Sturridge/Origi -, akkor szinte meghal a támadójátékuk. Pedig Coutinho baromi hullámzó, és ha a nagy 4-es fog játszani sokszor, szerintem lesznek még bőven váratlan ponthullások emiatt, hogy a támadóharmadban nincs meg a változatosság. Ezen segíthetne Origi, és Sané ezért is volt jó igazolás szerintem, mindegyikük mást tud adni a csapatnak, a két brazil meg nagyjából ugyanazt, a Lallana-Wijnaldum duó meg szintén, sok futást kevés eredménnyel.