Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. szeptember 26., hétfő 20:03

Szerintem 99%, hogy a Modric Kova Kroos - BBC kezd. Remélem Casilla lesz a kapuban, nem ilyen meccsen dobnám be Navast ennyi kihagyás után. Védelem kérdéses, de ott egy Carvajal-Varane-Ramos-Danilo(ha tényleg nem lesz Nacho) négyest dobnék fel.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 26., hétfő 19:28

___Samy___ írta:BL kezdő:

-------------------------Casilla----------------------
------------Varane----------------Ramos-----------
---Carvajal---------------------------------Nacho---
------------------------Kroos-------------------------
----------Modric----------------Kovacic-------------
----Bale------------------------------------Lucas----
-----------------------Benzema----------------------

Bármennyire is szar a védelmünk, én úgy gondolom, hogy nem ezen a meccsen kellene megbontani az állandóságot. Talán többet ártana, mint használna.

Lucas meg végre megérdemelné már a kezdőtagságot, a támadó harmadban az egyik leghasznosabb emberünk, most szükség lesz a játékára végig.
Nacho keretben sem lesz, Cr meg nem véletlen lett lecserélve..
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. szeptember 26., hétfő 19:22

BL kezdő:

-------------------------Casilla----------------------
------------Varane----------------Ramos-----------
---Carvajal---------------------------------Nacho---
------------------------Kroos-------------------------
----------Modric----------------Kovacic-------------
----Bale------------------------------------Lucas----
-----------------------Benzema----------------------

Bármennyire is szar a védelmünk, én úgy gondolom, hogy nem ezen a meccsen kellene megbontani az állandóságot. Talán többet ártana, mint használna.

Lucas meg végre megérdemelné már a kezdőtagságot, a támadó harmadban az egyik leghasznosabb emberünk, most szükség lesz a játékára végig.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 24., szombat 17:54

Kovcicot jell, jó a PM a horvát meg játékban van végre. Isco nincs, James meg kevés a kp-ra.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. szeptember 24., szombat 17:48

Nálam ez lenne a ma esti kezdő:

------------------------Casilla-----------------------------
--------------Varane------------Ramos-------------------
---Carvajal---------------------------------Nacho--------
--------------Modric---Kovacic----Kroos----------------
-------Lucas---------------------------------Bale---------
-------------------------Karim-----------------------------
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. szeptember 23., péntek 20:32

Kovacic, egyértelműen.

Másik kettő nem tud védekezni, Kova azért le-le hozogatja, ha kell.

Túl offenzív lenne egy James vagy Isco +2 alap kp erre a mérkőzésre.

ráadásul fos is mindkettő
ZIDANE

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2016. szeptember 23., péntek 20:08

Realista24 írta:Érdekes az Isco - James 3-0.
Tedd ki fészre, aztán javulni fog a helyzet.. :lol: :mrgreen:

Mivel az volt a kérdés, hogy én kit tennék be, így ez nálam nem volt kérdés. :D
Viszont Kova elég jól tolta múltkor, úgyhogy szerintem ő lehet a befutó, nem is érdemtelenül most.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. szeptember 23., péntek 20:01

Érdekes az Isco - James 3-0.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2016. szeptember 23., péntek 10:48

ziro4vr írta:
Toti írta:Casemiro helyén én kipróbálnám Varanet.
Milyen szakmai indítatásból? :lol:
aki mer az nyer. :lol: :lol:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 23., péntek 9:34

Ütköző nincs, de a felállásuk mobilitásából adódóan 2-3 ember mindig ott lesz. Amúgy a külső területeken lesz keresnivaló, Bale és Ronaldo ha jól érkezik a belső és szélsővédők között, akkor ott könnyen el lehet jutni helyzetig. Jó lenne kihúzni egy xre az elején, vagy vezetni. Ha gond van, jöhet majd Lucas, Morata-James páros a padról. Ők most a sérültek miatt nem nagyon tudnak majd a meccs közben váltani vagy erősíteni, mi igen.
Nem illik.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2016. szeptember 23., péntek 9:23

A dortmund nekünk fog ugrani, olyan presszing lesz, hogy egy James mire átveszi a labdát és megtolja, a futóbolond sárgák már le is zuhanyoztak
Tuchel szeret birtokolni is ahogy én láttam, Klopp Dortmundjához képest sokkal többet dominálják a játékot, rövidpasszokkal, kényszerítővel. A legnagyobb gond az lesz, hogy szerintem Dortmundban nekünk kell alkalmazkodni mert ránk fogják erőltetni a játékukat hazai pályán. Baletől várnék sokat mert a Dortmund kp-ján sincs igazi ütközőember így szerintem könnyebben rá tudná vezetni a védelemre, fizikálisan fölényben van.
Védekezés tényleg rohadt nehéz lesz ellenük, pláne Kázmér nélkül, benne lehet egy 3-4 gólos szopó.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 23., péntek 8:47

Na akkor dr. Ziro megnyitja taktikusi laborját, ha már az öreg kiterítette a lapjait... :mrgreen:

A legkomolyabb erőfelmérő lesz ez most egy jóideig, sőt ez már tavaszra a kieséses meccsekre is jó kiindulási pont lesz. Nem az a fontos, hogy mit játszunk ellenük, hanem hogy tavasszal hova tudunk majd fejlődni a szeptember végi állapothoz képest.

Na de nézzük mit játszik a dortmund idén: A csapat felállása 4-1-4-1, amelynek a lelke a védelem előtti mélységi irányító, Weigl. Nem egy Gündi a srác, viszont baromi jó, jól lát, jól passzol, jól helyezkedik, a labdakihozatalt ő kontrollálja. Előtte most a Guerrero-Götze kettőst próbálgatta sikeresen Tuchel, ahol a portugál egyfajta btb-t játszik, nagyon gyors és technikás, ott van mindenhol. Ez egy nagy húzás volt meglátni, hogy egy ilyen szerepkörben ilyen jól lehet. Götze pedig kezd formába jönni, és a szerepköre hasonlít a csúcs dortmundban betöltöttre, vagy arra, amit DM csinált nálunk. Egy olyan advanced playmaker, aki a labdát keresi, gyorsan felviszi, elosztja, aztán bemozgásokkal bontja meg a védelmet. Casemironak itt lenne fontos feladata, őt deaktiválni, és ezzel megakadályozni, hogy gyorsan átvigyék a lasztit a kpn. A két szélsőjük, Dembelé és Pulisic piszok gyors, és valszeg meg fogják akadályozni, hogy Carvajal és Marcelo sokat fel tudjon mozogni a támadások segítésére. Aubameyangot meg ismerjük, őt Ramosra fogják állítani, Casemiro kiesésével ugyanis a stopper védőnek többször kell fellépnie a kp-ra megelőző szerelést elvégezni, azonban ha ez nem jön össze, akkor mögötte ott lesz az a terület, amit a gaboni bolt befut, és ott a gólhelyzet.

A kulcsnak én egyrészt a Benzema-Weigl párharcot tartom, ahol a franciának meg kell akadályoznia, hogy Weigl szabadon felvegye és elosztogassa a lasztit. Nincs jó formában Benzema, de attól még amit az angol defensive forward-nak hív, azt a szerepkört megfelelő fegyelemmel le tud hozni. A másik pedig a Götze-Aubameyang kapcsolat levédekezése, ahonnan nagyon fog hiányzoni Casemiro. Mert jelenleg én nem látom a csapaton, hogy ezt kollektívan meg tudná oldani. Ramos pedig tudjuk milyen, benne van a hiba a játékában, a sok válallás miatt, ami most ki is lesz kényszerítve.

Mivel a DF szerepe nagyon fontos, ezért én maradnék jobbhíján a 433-nál, Benzemát kicsit még mélységibb szerepkörben alkalmazni. Ronaldo és Bale játszani fog úgy is, talán kedvük is lesz. A kp-n az egyetlen reális opció Kovacic, Kroost pedig ha tetszik ha nem, hátrébb kell most vezényelni, mert a labdakihozataloknak kulcsszerepe lesz. A dortmund nekünk fog ugrani, olyan presszing lesz, hogy egy James mire átveszi a labdát és megtolja, a futóbolond sárgák már le is zuhanyoztak. Kroos előrébb történő organizációs játékát pedig a visszább lépő franciának kell átvennie.

A 442 lehetne válasz a dortmund nagyon rugalmas felállására, de én nem látom azt a csapatszintű egységet, ami elég hatékonnyá tudná tenni, és így középen gyengülnénk, ami megintcsak a Götze-Auba kapcsolatnak segítene. Ha kísérletként fogja fel a meccset ZZ, akkor meg lehet nézni, de szerintem azzal kikapnánk a mostani állapotokat nézve. Mindenesetre lehet szimulálni, hogy mi van, ha Casemiro és az ő feladatköre kiesik egy nagy meccsre.

Köszönöm a figyelmet, taps, függöny. :mrgreen:
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. szeptember 23., péntek 8:22

Kovacic/Isco-James-Kroos-Modric
Bale/CR/Karim/Morata (attól függően, hogy melyiknek van kedve focizni)

4-4-2, aztán csapassuk.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 23., péntek 8:17

Toti írta:Casemiro helyén én kipróbálnám Varanet.
Milyen szakmai indítatásból? :lol:
Nem illik.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2016. szeptember 23., péntek 8:02

Casemiro helyén én kipróbálnám Varanet.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 18., vasárnap 17:30

rövid, görbe lábú = Isco
bocifejű = James
disznófejű = Casemiro

hehe hagyatékai többek között
K

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2016. szeptember 18., vasárnap 17:17

donor írta:
Realista24 írta:
Mi a baj a testalkataval?
Gondolom az, hogy valaki kitalálta, hogy görbe, rövid lábú, dagadt kis disznó...
az nem isco? :lol:
hamesz alkata jó lenne, nem is értem hogy lehet ennyire döglassú, és még egy csiga is robbanékonyabb nála
Kép

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. szeptember 18., vasárnap 15:45

Realista24 írta:
wxyz írta:Passzokat, helyezkedéseket nem tud megcsinálni? Pont azok tartoznak az erősségei közé. A sebesség és a testalkata csak a problémás tulajdonsága.
Gondolom az, hogy valaki kitalálta, hogy görbe, rövid lábú, dagadt kis disznó...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. szeptember 18., vasárnap 12:23

wxyz írta:Passzokat, helyezkedéseket nem tud megcsinálni? Pont azok tartoznak az erősségei közé. A sebesség és a testalkata csak a problémás tulajdonsága.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2016. szeptember 18., vasárnap 12:04

Passzokat, helyezkedéseket nem tud megcsinálni? Pont azok tartoznak az erősségei közé. A sebesség és a testalkata csak a problémás tulajdonsága.

Vissza: