Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 7., szerda 11:23

ericco írta:De Dzsudzsákért csak úgy kapkodtak a Bundesliga klubok, nem értitek?!?! Meg nem értett zseni... :shutup:
Ne nevettesd ki magad.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. szeptember 7., szerda 11:17

De Dzsudzsákért csak úgy kapkodtak a Bundesliga klubok, nem értitek?!?! Meg nem értett zseni... :shutup:
Merci Zizou!

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. szeptember 7., szerda 10:41

A legnagyobb baj, hogy Dzudzsák érinthetetlen és nemhogy kötelezően kezd, még lehozni sem lehet... Pedig amit tegnap is lenyomott... Ha nem akadt meg rajta vagy 5 támadás a lassú forgolódása miatt, meg ha nem passzolt el vagy 10 labdát veszélyes helyen, akkor egyet sem. Így, hogy megint jó pár millió ütötte a zsebét, 5 forintot nem ért a pályán. Nem mintha Németh meg Kleinheisler annyira jók lettek volna, de nekem nem tetszett, hogy MINDIG ők az első cserék, max még egy csatárcsere és kész. Dzudzsák meg lyukat rúghat a labdába, akkor is végig tolja. Csóri Ádámot sajnáltam. Így, Elekkel semmi rendszer nem volt a k.pályán. Nagy túl mélyen játszott, Elek meg mindig félúton volt. Azt sem értettem, hogy Dzsudzsák miért ját annyit vissza labdáért, mert olyan hülye a szervezéshez, mint Lakatos Nintendo, kb.

Na mindegy, ez egy szenvedős pálya, biztos vagyok benne, hogy a portugáloknak és svájcnak sem garantált itt a 3 pont, csak azért na. Lépés előnybe kerülhettünk volna, erre meg megint lehet majd számolgatni. :(
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 7., szerda 8:06

numberone1 írta: Hat nem tudom lehet mukodne a 4-4-2 lehet nem...nem vagyok benne biztos, de en mezei szurkolo vagyok. Konyvet nem fogok kiadni :mrgreen: ...en inkabb a megfigyeloi palyan lennek.
Tudni én sem tudom, akkor nem itt osztanám az észt. :mrgreen:

Szerintem a kerethez jobban passzolna a zártabb szerkezet.
Nem illik.

G. V.tinho
Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre

HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2016. szeptember 7., szerda 7:48

egyszerűen nem értem, hogy Nikolicsot miért mellőzi ennyire. sőt, amikor bejön, akkor is szélsőnek.
tegnap jobb lett volna, ha Szalai úr helyett hozza be, és Németh K. is marad.

illetve középen Kalmár mellőzése szintén kár, benne van meg az hosszú távon, ami Gerzsonban.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. szeptember 6., kedd 23:53

Szerintem egyszerubb, ha csak Eleket csereljuk le vkire. Kleini hjobbszelen tulsagosan le lenne szabalyozva. Kozepen viszont eleg tamogatast ad a ket kp-nak vedekezesben ami nagyon fontos. Ezert is nem kellene Elek. Nalam elol alapban is Nemeth lenne a csatar egyedul is, ha nem bohocbajnoksagokban edzodne. Igy Nikonak adnek lehetoseg kezdokent, hat ha attorne a gat.

Elek is erős, aztán látjuk mit ér vele, semmit.
Ezt 4-4-2-re gondoltam, h Bognar keves lenne oda. Alap Nagy, viszont o is eleg gyengus fizikalisan parban kell vki aki erosebb, viszont Elek elore gyenge. Van benne lendulet, de lepegeto es nincs esze a focihoz. Talan Kalmar, igaz o nem igazan gyors, de fizikalisan erosebb es van esze a jatekhoz.
Bognar esetleg 4-3-3ban v 4-2-3-1ben jo lehetne, mert Nagy-Bognar-Kleini mezony munkaval esetleg tudna kompenzalni fizikalis hatranyukat vedekezesnel.

Hat nem tudom lehet mukodne a 4-4-2 lehet nem...nem vagyok benne biztos, de en mezei szurkolo vagyok. Konyvet nem fogok kiadni :mrgreen: ...en inkabb a megfigyeloi palyan lennek.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2016. szeptember 6., kedd 23:31

numberone
Elek is erős, aztán látjuk mit ér vele, semmit.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 6., kedd 23:28

A zárt 442 lényege a középső négyes összehangolt mozgása, a tolódás kivitelezése, mintha egy csocsó asztalon raknák össze a csapatot. :mrgreen: Univerzális játékosok kellenek bele, a kalsszikus szélső már nem igazán férnek bele ebbe a 442-be. Stieber kiesik, Gyurcsó és Lovrencsics inkább 4231, mert az a fajta 442 már nem divat és eredményes, ahol vonalszélsők vannak. Visszavonult Fergusonnal. :D

Középen Nagy vitathatatlan, mellé kell egy taktikailag érett, kiválóan helyezkedő játékos, akinek a passzjátéka is megfelelő. Magyarán Gera. Ide nem illik egy Elek típusú elmozgó játékos, mivel nem a rendszerben mozog, hanem azon kívül, ami rendre emberhátrányt jelent a középső területeken. Lásd Khedira Madridban. Egy alapvetően nem rossz és sok mindenre használható játékos, csak a rossz helyen és rendszerben. Szóval oda kell egy társ, Bognár túl támadó oda szerintem, nem tudnék senkit mondani. Kleini és Dzs a két szélére, az angol ahogy mondja, wide midfielder. Labdabiztos, technikás emberek, akik befelé gondolkodnak és jók a kényszerítőben, támadók megjátszásában. Sajnos a Zimányné kiégett már, de még így sem találsz nála jobbat erre a posztra, mert a meglátásai, a helyezkedése, rúgótechnikája kiváló. Csak lusta és lassú már. Kleini meg alap, taktikailag fejlődnie kell, de ez természetes, hiszen rendkívül kevés tétmeccse van élvonalbeli mérkőzéseken.

Elöl Nikolicsban van egy gát a válogatottat tekintve, illetve rendesen felül lett pozícionálva úgymond, tökéletes helyen van lengyelhonban. Ezért mondtam, hogy angliában 5 meccs után a padon találta volna magát, aztán a tartalékoknál. De nála sincs jobb elöl, és benne van a gól, plusz nagyjából le tud venni egy labdát. Centert nem rakhatsz mellé, egyrészt mert az futballevolúciós szempontból halott ügy, másrészt akkor kevés a mozgás elöl és pozíciós játék alakul ki, ami a zárt 442 mellé nem megy. A mostani keretből egy Németh fér be oda, esetleg egy Stieber. Mert itt vissza kell lépkedni, beindulni, leválni a védőről. És lehetőleg tudni kell passzolni 3 méterre, hogy Nikolics vagy Kleiniék tudjanak beindulni, ő meg a visszát át tudja venni.

***Részlet ziro soha ki nem adott életrajzi könyvéből, a Kárpátok Capellojából.
Nem illik.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. szeptember 6., kedd 23:14

ziro4vr írta:Szerintem a felállás volt az elcseszett, hatalmas különbség ha Gera van ott középen, vagy a magyar khedira Elek.

Én 442-re váltanék az atma interpretációjában, csak nem tudom kit raknék középre Nagy mellé és ki(ke)t előre.
Dszudzsak=Griezmann :mrgreen:
Hat nem tudom, mert akkor Dzsudzsakot is ki kellene tenni es Kleininek kellene talalni egy masik postot. Dzsudzsi 4-4-2-ben a vedekezese vajmi keves, oda egy zakatolo ember kell, mint Lovrencsics v Gyurcso v Stieber...ezt meg megoldhato lehetne. Na es Kleini hova kerulne? 4-4-2-ben jatszik szelen nemet klubjaiban, de latszik nagyon nem izlik neki. :hmmm: Elol hogy gondolod? Priskin/Szalai/Bode-Nemeth/Niko? Ha Kleinit is oda szannad akkor, majdhogy nem ugyanaz mint most...fejtsd ki kivancsi vagyok nalad hogy lenne az atalakulas. Viszont a "magyar khedira"-ban egyetertek, nagy fek a kp-n. Talan Kalmar be tudna tolteni Gera szerepet... :hmmm:

szerk:Kozben latom mar leirtad.

Bognár lehetne jó Nagy mellé, csak el kellene eladni Diósgyőrből, egy normális klubba, ahol rendberakják az erőnlétét és fegyelmezettebbé teszik. Nála minden alapképesség megvan, dinamikus, kétlábas, technikás, jól lát a pályán, gyors fejben.
Kalmar lehet lassu, de fizikalisan eros. Bognar viszont nem eleg harcias, nincs benne olyan tuz ami a fizikalis hatranyait kiegyenlitik.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2016. szeptember 6., kedd 23:13

Kleinheislert nem szabad hátrébb húzni. Az egyetlen támadó szellemű játékosunk akiben van valami kreativitás, akinek van esze a rövid passzos játékhoz. Talán még Nikolicsnak van valami érzéke hozzá. 4-4-2ben nekik kellene lenni elől.

Kalmár darabos, lassú, körülményes, nem fogja soha megütni a szintet. Hasonló a helyzete, mint Jamesnek.

Bognár lehetne jó Nagy mellé, csak el kellene eladni Diósgyőrből, egy normális klubba, ahol rendberakják az erőnlétét és fegyelmezettebbé teszik. Nála minden alapképesség megvan, dinamikus, kétlábas, technikás, jól lát a pályán, gyors fejben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wxyz 2016. szeptember 6., kedd 23:15-kor.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 6., kedd 23:01

Kleini nem lenne jó oda, neki több terület kell, a posztra meg nagyobb taktikai fegyelem. Még mindig nagyon nyers a játéka, ezen mindenképp alakítani kell a bundásban, remélem játszik majd. Nagy viszont már most fejlődött taktikailag, kevesebb a felesleges mozgás, több ereje is maradt a végére.

Elöl Nikolicsot kéne valahogy úgy körülbástyázni, hogy a gólerősségét ki lehessen használni. A többi center nem használható egy fociorientált szerkezetben, tehát amikor dominálni kell.

----------Gulácsi------------
--Fiola--Guzmó---Lang--Kádár
--Kleini--Nagy---30 éves Gera-DzsB
---------Nikolics--Németh---------

Itt is vannak gondok, főleg, hogy Gera helyére nincs ember. Kalmár nem tudom ott bevethető lenne-e, keveset láttam.
Nem illik.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. szeptember 6., kedd 22:53

ziro4vr írta:Szerintem a felállás volt az elcseszett, hatalmas különbség ha Gera van ott középen, vagy a magyar khedira Elek.

Én 442-re váltanék az atma interpretációjában, csak nem tudom kit raknék középre Nagy mellé és ki(ke)t előre.
Az a baj, hogy gera meg Nagy volt jó ott. Elek sztem használhatatlan. Lassú minden tekintetben. Csak sajnos nincsen értelmes ember középre (vagy csak nem találtuk meg). Esetleg Kleini. Talán. De nem az az ő posztja sztem.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 6., kedd 22:47

Szerintem a felállás volt az elcseszett, hatalmas különbség ha Gera van ott középen, vagy a magyar khedira Elek.

Nem illik.

IkerCasillas
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2016. szeptember 6., kedd 22:46

Lehet döntetlent játszani egy törpeállam nemzeti csapatával, mert megeshet, de nem úgy, hogy ilyen lélektelen, szarral állunk elő a reményteli EB játék után.
Storck húzásai se jöttek be.
Svájc ellen nyerni kell, ha tényezők akarunk lenni az első két helyért.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2016. szeptember 6., kedd 22:44

Nem hiszem, hogy feröertől könnyebb csapatok lennének a VB-n. Lehet a hidegre, meg a műfűre fogni dolgokat, de ez kevés volt.

Remélem nem eddig tartott a magyar csoda és remélem nem kell megint 30 évet várni vmi hasznàlható teljesítményre egy világeseményen.

Elkaptam vmi rohadt vírust és lázasan néztem a meccset, reméltem, hogy legalább ez felvidít ma..

Lehet a svájciakat, vagy az európa bajnokot verni akkor, ha idegenbeli pontokat is akarunk vadászni.

Na majd legközelebb.Az a baj, hogy az ilyen meccsek döntenek majd. A kötelező győzelmek és egy-egy nagyoktól elcsent pont..

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2016. szeptember 6., kedd 22:43

Bognárt behoztam volna, biztos dobott volna ezen a gyenge támadójátékon, de sajnos Storck maradt a szokásos embereinél...

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. szeptember 6., kedd 22:43

R.M.C.F írta:
rashidm írta:Ez elég szánalmas volt... egy feröer lefocizott minket... ezt is meg kellett élnem...

Nem fociztak le,csak kicsit jobbak voltak.
Számomra bőven elég a "kicsit jobbak voltak" is. Azért ne már. Fele amatőr/fél profi. Nem lenézésből mondom, de illett volna megverni őket. Ilyen meccsek után ne csodálkozzunk ha nem leszünk még másodikak se.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2016. szeptember 6., kedd 22:40

rashidm írta:Ez elég szánalmas volt... egy feröer lefocizott minket... ezt is meg kellett élnem...

Nem fociztak le,csak kicsit jobbak voltak.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 6., kedd 22:39

Nem feltétlen, csak meg kéne próbálni mást játszani néhány más emberrel.

Én a zárt 442 mellett tenném le a voksom.
Nem illik.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. szeptember 6., kedd 22:38

Ez elég szánalmas volt... egy feröer lefocizott minket... ezt is meg kellett élnem...

Vissza: