Szerintem veszélyes terep a katalán öntudot vs. Spanyolország. Nekünk innen erről túl sok valóság képünk nem lehet. Még a mi előző századi történelmünkkel sem vagyunk tisztában 100%ig. Egyik oldal erre ferdíti, a másik arra.
Annyit lehet állítani, hogy vmi biztos volt/van, különben nem lenne ekkora ez az önállósódás mizéria. Ami nekünk annak tűnhet, nekik meg lehet h élet-halál harc.
De ez megint nem a foci része.
A "Mes que un club" pedig nem azért jelenti azt amit, mert a többi csapat fölé pozícionálja v különbnek tartja a másiknál. Ez politika, bár tudom, ha a Barca vmi olyat tesz, akkor lehet rajta gúnyolódni és bele lehet magyarázni dolgokat.
Messi vs. Maradona-ról pár mondat. Én egy szóval se mondom, hogy Messi jobb nála. Egyrészt nincs valós képem. Maradona-t csak felvételekről láttam.
Egyet tudok leszűrni ezekből, mint az összes többiből. Maradona a mai focihoz képest sokkal szabadabban játszhatott. Igaz akkor meg durvák voltak a védők, ha úgy látták nincs más eszköz. Ennek is köszönhettük Maradona villám látogatását Barcelonában.
Olyat én ezeken a videókon nem figyeltem meg, hogy úgy fedeznék 3an v akár már 4en is mint ma Messi-t. Megnézném Diego-t a mai fociban, nem tudom mi lenne, csak kíváncsi lennék. Ahogy Pelét is.
...v Messi-t, C.Ronaldo-t, Ronaldinho-t és nem utolsó sorban Zidane-t a 30-40 évvel ezelőtti meccseken...