Toky, tényleg nem kötekedésképp, de ha a Real Madridnak, a vezetőinek és az edzői stábnak ez láthatóan nem okoz gondot, sőt ellenkezőleg; mindenképp akarják az embert és képesek is elhozni (vélhetően egy előre gondosan megtervezett gazdasági kalkulációt követően, ne adj' isten akár még bizonyos sportszakmai megfontolásból is), akkor igazából miről is beszélünk és mit nem kell lesz@rni???

Mondjuk a kockázatot, azt az apró tényt, hogy a Real Madrid, a vezetői és az edzői stáb nem tévedhetetlen. Nagyon nem... És ennyi pénzt egy játékos 1 jó évvel a háta mögött egyszerűen nem ér meg. Cristiano Ronaldónál mitől lenne drágább? Ő már ugyanannyi idős korában Is többet ért el és nagyobb játékos volt, és azóta csak szintet lépett Cé, bár ez most lényegtelen infó. Ráadásul mikor Cét igazoltuk, az egy teljesen más szituáció volt, akkor az ő leigazolása egy szükséges lépés volt. Jelen pillanatban Gareth Bale abszolút nem létszükséglet szerintem. Ezt nem kell leszarni. És azt sem kell leszarni, hogyha most kiadunk egy ekkora összeget Bale-ért, akkor a többi klub is látni fogja, hogy Levy taktikája működik, és tényleg nem fogunk értelmes játékost igazolni 60-70 milliók alatt, ami szintén nevetséges lesz. Továbbá, és igazság szerint ez az én legnagyobb félelmem, hogy Bale Mourinho taktikájába tökéletes. A kontrafociba. Az kell nekünk? Vagy a sok gyors körömpassz, kényszerítő, biciklicsel? Mert ha utóbbi, akkor Bale árából meg lehetne venni a Silva-Suarez-Reus trióból kettőt. Ha előbbi, és marad az a támadójátékunk, mint Mounál, hogy "tosszukelőre oszt majd megóggyák", akkor tutira jó lesz, de én nagyon nem úgy látom, mintha Carlonak ilyen elképzelései lennének a taktikát illetően, hálistennek.
De mondom még egyszer, javítson ki aki látta Balet minden meccsen, képes arra a focira, amit én szeretnék? Mert azok a gólok, amiket tőle láttam, azoknak a 90%-a arról szólt, hogy 35-ről megküldte, és beakadt, ami nem rossz, sőt néha gyönyörű és szükségszerű, de én elsősorban nem az ilyen gólok miatt rajongok ezért a sportért. Hanem például az olyanokért, amiket Cé meg Özil hoznak össze igen gyakran. Vagy amiket a Dortmund, például a Malaga ellen...Na, ilyen játékot én még nem láttam Baletől, de őszintén remélem, hogy fogok, hogyha nálunk köt ki. Cáfoljon rám, de én egyelőre nem látok rá bizonyítékot, hogy képes lenne erre.
Szóval, ezt a jópár sort röviden összefoglalva: Én egy olyan játékost szeretnék ide, akinek a passzjátéka kiemelkedő, kreatív, váratlant húz, varázsol, és főként hogy Csapatjátékkal oldja meg, ne egymaga. Arra már ott van Cé, aki mellesleg csapatjátékban is képes kiemelkedőt nyújtani...