Én továbbra is azt mondom, hogy a net nem ad normális képet egy szurkolói bázisról. Szerintem az én korosztályom (30+) jóval kevesebb időt tölt fórumon, mint a fiatalabb generáció. Eleve már az időnk is kevesebb az ilyenekre. Ne a tinikből, fiatalokból induljunk ki. Sokkal indulatosabbak, hevesebbek, még a saját hormonjaikkal is harcolnak. Mikor én tizen éves voltam gyűlölt ellenség volt a Real Madrid. Most csak a nagy ellenfél, akit pl én igenis elismerek ha jól játszik.
Elismerem Marcelo-t, akit a legjobbnak tartok a posztján. Igaz utána nálam rögtön Alba következik, de a number one Marcelo. Sergio Ramos az a játékos, akit bármikor szívesen látnék Barcelona mezben. Persze tudom, ez sosem fog megtörténni. Elismerően csettintek, mikor látom Carvajal-t játszani. Modric-ot élmény nézni, persze közben szurkolok az ellenfélnek, hisz a bajnoki kupáért harcolunk. Csodálom Ronaldo tehetségét és akarat erejét, kitartását, szorgalmát, még ha magát a palit ki nem állhatom. Benzema pedig sztem a legintelligensebben játszó center a világon. Nélküle fele annyit sem ér a Real támadó játéka a kapu előtt.
Irigykedtem, mikor volt egy Raúl-otok. Zidane-t tátott szájjal néztem, mikor alázott mindenkit a pályán és ahogy a labdához nyúlt. Azt mondtam, bárcsak lenne majd az én életemben is egy ilyen királyunk nekünk is. Lett, kettő is.
A 90es években viszont senkit sem akartam elismerni, de akkor a suliban se engedtem a véleményemből semmilyen témában. A Barcelona új "szurkolói" bázisa pedig a tini osztály, mert kis túlzással csapból is mi folytunk az elmúlt 8-10 évben. Ők pedig aktívak egész nap, mert ráérnek és nekik ez az életük. A net és a pötyögés.
Anno az én fiatalabb időmben nem volt se net, de még mobil telefon sem egy jó darabig. Nekik ez mind megadatik és így kint van a szellem a palackból....és sok a selejt.
A Barcelona arany korszaka egybeesett a net és okostelefonok elterjedésével, de az én szememben ők nem szurkolók még, csak tartozni akarnak vhova, egy csapathoz, társasághoz, ahol jól tele kiabálhatják a világot. Majd ha 20 év múlva is fel mer húzni az utcán egy Barca mezt, 20 év múlva is le fog ülni ugyanolyan szenvedéllyel a tv elé szurkolni, akkor ki lehet jelenteni, hogy ők is Barcelona szurkolók. Addig csak csapódtak a kirakatban lévő sztárcsapathoz. (én '94ben pityeregtem a BL döntő alatt, miközben apám cikizett, hogy "mi van fiam, verik a csapatodat

)
Ezért nem lehet általánosítani, mert abban biztos vagyok, hogy az én korosztályomban nem igen van olyan, aki köpködne a Real Madridra. Legalábbis én egyet sem ismerek.
Az meg kit érdekel, hogy az ilyen elszállt agyú tizenévesek mit hőzöngenek a neten. Az utcán is nagy a hangjuk, főleg csoportba verődve, aztán ha szájon vágod meg rendőrt hív és apuciért kiált.
...tisztelet a kivételeknek természetesen, mert biztos, hogy vannak abban a korosztályban is...