legendary írta:Ebben a Realban így mi a szerethető? Hogy van pénz meg nagy játékosok? Igaz ezzel lényegében eltűnik az igazi madridi szellemiség, csak egy "gépezet" lesz a csapatból, lényegében semmi szerethető se lesz a csapatban.
Minden régi értékét elveszti ezzel a Madrid. Szerintem.
Tudod Te mi az a "madridizmus"? Ha még Mourinho alatt írod ezt, még meg is értem, de így... (Mondom ezt úgy, hogy én csak a második Capello korszak óta szurkolok a csapatnak.)
legendary írta:(egy évszázados múlttal és nem külső tőkeinjekció segítségével)
Na. Ez azért egy nagyon durva és nevetséges kijelentés a hatalmas, nullkamatos banki kölcsönök, a Franco-féle erős támogatás (lehet tagadni, de felesleges) és egyéb támogatások mellett.
Francoról nem tudok nyilatkozni, mivel arról nincsenek infóim.
De ez a nullkamatok hitel.

Gondolom Ronaldora és Kakára gondolsz. Hadd világosítsalak fel akkor, hogy Ronaldo esetében Calderón biztosítást kötött a font/euró árfolyamra, így ott ez is csökkentette az árat, továbbá mindkettejük esetében kedvező (nem nulla!) kamatozású hitelt kaptunk (ami amúgy a MU is kap, akik szintén nem kevés, sőt talán a futball világban a legnagyobb banki tartozással rendelkeznek), ami az első 3 vagy 4 évben volt kedvező kamatozású, ha jól emlékszem tavalyra volt ütemezve, hogy akkor nőtt meg lényegesen a törlesztőrészlet. És mind ezt azért kaptuk, mert a Real Madrid márka és Pérez személye garancia a pénz visszafizetésére.
Arra meg kíváncsi lennék, hogy mégis milyen egyéb segítséget kaptunk.
legendary írta:Olyan lesz, mint a City vagy a PSG.
...
Ne szórakozzuk már ezzel, hogy teljesen magától csinálta ezt a Madrid. Semmivel se jobb, mint a City, csak más úton csinálja ugyanazt.
Gondolom a City, PSG, Monaco és a Chelsea is visszafizeti és kitermeli majd azt a pénzt, amit a tulaj saját zsebből beleöl. Ja, hogy erre nem képes.
Igen, rossz megfogalmazás volt, hogy csak saját erőből, mert szükség volt a banki hitelekre mint MINDEN fejlődni készülő vállalkozásnak (a ManU-nak is). A különbség az a korábban említett klubokhoz képest, hogy a Real Madrid mögött nem egy feneketlen pénztárca rejlik, és ezt a pénzt visszafizeti. A klubnak van történelme és komoly hagyományai, nem keveset jótékonykodik. Ha leakarnék nyúlni egy szlogent, akkor "több mint egy klub".