Es ha szabad kezet kapnal MOST a Real Madridnal, hogy a transferban elott alakitsd a keretet a leheto legerosebbre, ugy, hogy a kovetkezo 2 evben nem igazolhatunk, mit modositanal a kereten? Kit adnal el es kit igazolnal, milyen felallasban jatszatnad a csapatot? Erdekel a velemenyed.
Először is egy keretet kialakítani hosszabb folyamat,nem lehet 1 hónap alatt,erre már a szezonban fel kellett volna készülni,melyek azok a posztok amik kérdésesek. Ezekre megoldásokat kellett volna már ideje korán találni,minimum fejben. Majd nyárra realizálni. De nem kellene egyébiránt több lyukat tömni,ha évről évre rendezett lenne a politikánk,igazolások,felfogások,szerkezeti kérdésekben. Ez nem akkora feladat mint aminek látszik,csak a madridnál ezzel is előnyt adunk az ellenfeleinknek;mivel perez nem ad szabad kezet szakértőknek max látszatra van így.
A Transfer-BAN alapvetően örömteli számomra,mivel a csapat elsődleges problémája ha visszanézek mondjuk 10-15 évet az volt,hogy évről évre megvariálták,elbarmolták a keretet,mindig kellett aktuális kedvenc,nem számítva hogy éppen egy már beépülőfélben lévő alakot passzolunk ki miatta....perez "játéka" egy évre megszűnik,a keret marad együtt,ez pedig nagyobb fegyvertény mint az aktuális kedvenc 3x os áron való görcsös ide hozatala mindenáron. Akkor is ha sokaknak (tévesen megítélve)hirtelen ő a nagy megváltó.....
Veidt írta:RMCF, 3 btbvel csak akkor mukodokepes egy jatekrendszer ha komoly csapatvedekezes es pressing van, de ez a kozeljovoben itt nem fog megvalosulni, fokent Ronaldo miatt.
Tudom hogy működik,BTB-ből(btb JELLEGŰ játékosból) 3at tennék fel,különböző feladatkörrel és eltolt pozíciós vonallal. A védelmet feljebb lehet tolni birtoklásnál akár 5 méterrel is,simán elbírjuk,a védőink egy esetleges labdavesztéshez elég gyorsak ha területi-mélységi beindítást kapunk. Feljebb tolt védelemmel szűkebb területen(kis játékban) a barcán és a bm-n kívül mindenkinél jobbak vagyunk,pepe lépjen feljebb vonalig,nem kell mélyen maradnia,bőven tud futni egy adott visszaindításnál,és ha feljebb szorítunk,a tudásunk és labdabiztonságunk simán jobb a szűkebb térben mint a többié. Ott már előnyben vagyunk.
Elől a két szélső nem tud szűkíteni,oké,ebben igazad van,de......a két szélső védőnk tud feljebb lépni akár kp-a elé is,egy variáció pl....vagy amit egyébként játszunk,hogy benzema visszalép és alternatívát ad egy felpasszra,amit le is tud játszani rendre vissza vagy oldalra....bale visszatud lépni ha szűkíteni kell,bár nem a megfelelő szinten,de én simán bevállalnám...ronaldo meg ne lépjen vissza,ő ott legyen ahol neki megfelelő,nagyon érzi a beindulásokat,le is köt 2 védőt.....Nem egy klasszikus 4-3-3 de simán jó....simán,nagyon nagy potenciál van a keretben egyéni adottságok terén. A felvetésed jogos,de egy korszerűbb 3 vonalas rendben ezt le lehet oktatni ezekkel az arcokkal brutál jóra,megtartva a területi futólehetőséget hosszújátékra(bale és ronaldo),a kisjátékot modric,kroos,marcelo,benzema,a terület átengedését egy visszatámadás és gyors ellenakcióra stb....
A nem kell vkp ügy.
Azt nem hiszem el,hogy többen is azt gondoljátok,hogy ezt a véleményemet a hasamra ütve adtam elő. Miért tenném? Úgy gondja bárki is,hogy unalmamban kitalálok valami hajmeresztőt azt vagy bejön vagy nem?
A jövőben nem lesz szükséges a szokványos vkp feladat szerintem,látszik hogy mit adott ez a feladatkör 15 éve majd 10 éve majd 5 éve és most ................folyamatosan szűkül be az előnye és már több a hátránya. Ma nem túlzás kijelenteni , hogy a megdicsőült neve tartja még fenn ezt a posztot,más nem....az irányító poszt sem véletlen halt ki,a DLP is éveken át hanyatlott,és amíg csodáltuk pirlo és alonso íveléseit,passzait,addig most nőnek fel olyan fiatalok akik sokan nem csak átvenni,majd oldalra dobni és pontosan előre ívelni tudják,hanem fel tudják vinni egy vonallal feljebb,egy vs egyet lejátszanak ha kell,olyan kulcspasszokat is tudnak adni amit ők nem...jobb a labdaszerző tudásuk,gyorsabban futnak,jobban robbannak,gyorsabbak labdával stb....sorolhatnám. A labdarúgás fejlődése látható....embertelen mennyire érdekes és nagy téma ez....nagyon jó ezt feszegetni.
Egy vkp feladatköre ma már kevés.....persze hasznos még,mert biztosít,de a jövő az ha gyors,labdát szerez,majd át tud lépni egy vonalon mint modric pl....bemutatja a kifelé passzt majd belül már át is húzta magát a kilépő ellenfélen.....ez a NAGY ELŐNY......
Szóval,korábban már írtam ezekről,de írni nem tudok jól,ezt beszélve tökéletesen be lehet mutatni,meg lehet értetni.
A vkp poszt kihalása után a center poszt fog jönni......hogy honnan veszem? Mert már csak ez az egy marad aminek a feladatrendszere túl egzakt,és ez által túl szűk(jelzem hogy messi suarez előtti időben és benzema is eltér már a szokványos center feladatrendszertől). Mondjuk ezt nehéz lesz letolni sokak torkán,mert a center az egyetemes labdarúgás legfőbb harcosa,a gólvágó,a félelmet keltő alak,aki lecsap......aki dönt.
Nem sokáig,a védők egyre ügyesebbek,és napról napra gyökölik ki azokat akik egy szűk mezsgyén tudnak csak hasznosak lenni.( ellenkedők biztos leütik azt hogy rmcf elmélete szerint a kapus poszt is megszűnik akkor ...:Ö)
Én megelőzném a korszakot,ezzel nagyot húzok,mert mire a többi észreveszi,megoldja,addig kiépül a rendszer és eredményt ér el.
Igy volt ez pl sebes gusztinál,herreránál,michelsnél stb.....megelőzték a korukat egy jó taktikával.
Guardiola egyébként nem járt messze az én elképzelésemtől,de ő meg túl a kisjáték rabja,korlátozza az egyéni szabadságot,és a képzelt kreativitás alaki kiképzéssé,katonásdivá fajult....
Összefoglalva,a véleményemet eléggé körberágtam már korábban,én ezen úton mennék. Viszont tovább vitázni erről nem kívánok.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.