Ez első rsézére csak annyit írok. Az enyém is csak egy vélemény, lehet hülyeség, erről meg is lehet engem győzni, de érvekkel. Lealacsonyító válaszokkal, nevető szmájlikkal nem, sőt.Realista24 írta:Ha leírod, hogy a vízilabda felesleges mint sport, akkor szerintem ne lepődj meg. Aztán pedig hiába korrigálsz, aki eddig olvasta a hsz-ed, lehet nem fogja.
Népszerűségi és nézettségi adatokat szívesen fogadok az említett sportokról.
A második részre pedig elég ha csak beírod a google-ba, hogy vízilabda népszerűsége. Az utóbbi években elég gyakran foglalkoznak a kérdéssel, főleg amióta a NOB mérlegeli a sport jövőjét az olimpiákon.
nem mai cikk, de pont ezidőtájt, a londoni olimpia előtt kezdtek el komolyabban foglalkozni a kérdéssel az illetékesek. Már a 2014-es EB-re is úgy tekintettek, mint fordulópontra, tisztában vannak vele, hogy más lett a Világ, a sportot népszerűsíteni kell, ha nem akarják, hogy eltűnjön és csak pár országban játszák. Mondjuk pont az idei olimpián úgy néz ki, picit felzárkózott a többi csapat is a vezető négyesre, ez rosszat nem fog tenni.
Nézettségi adatokat padig csak Magyarországról találtam (azok természetesen nem rosszak), világszinten lehet nem is mérik
A női fociban is ők a legerősebbek, mégsem nézi őket senki. Sőt, a női NBA sem maradhatna fenn a férfi NBA nélkül.Remélem azt tudod, hogy női vízilabdában jó ideje az USA a legerősebb. Férfiaknál is Pekingben döntősök voltak. Ráadásul Ausztrália is régebb óta ott van. Főleg nőknél.
A női pólóra méginkább érvényes, ami a férfira. Kevés ország veszi komolyan, így könnyebb annak a párnak, aki igen, komolyabb eredményt elérnie.