Költői kérdések akartak lenni, csak érzékeltetni akartam, hogy olyan dolgokról akarjuk megállapítani hogy hülyeség vagy sem amiről semmi rálátásunk sincs. Olvasunk valamit innét-onnét és azt mondjuk hogy sok hülye elbHonnét tudjuk hogy milyen érvek alapján döntenek úgy Madridban hogy megéri e Bale (vagy akárki más) 100-120-200... millió eurót?
Erre egyszerű a válasz: gazdasági és (részben) sportszakmai érvek alapján. Ekkora volumenű igazolásnál komoly szerepet kap a gazdasági megtérülés.
Monkey írta:
Honnét tudjuk hogy pl Bale szerződésében az Adidassal vagy akármelyik másik reklámcéggel nincs e olyan kitétel hogy a kapott juttatások (csak mondok egy számot) a 10x-esére ugranak ha ilyen szintű klubbhoz szerződik?
Neymar marketing ügyileg -tudtommal- jóval Bale előtt jár. És Neki is "csak" 2-szeresére emelkedett pár (nem minden!) reklámbevétele azzal, hogy Európába egy topcsapatba igazolt.
Monkey írta:
Honnét tudjuk hogy milyen szerződést kap a walesi? Milyen százalékot kap a real a bevételeiből?
Erre is egyszerű a válasz. Minden Real Madrid játékosnak a reklámbevételeinek felét a klub számlájára kell utalnia. Ha jól emlékszem ez nem tetszett Neymarnak sem, valamint Ronaldoval is vannak sajtó hírek, hogy erről az 50%-ról megy a vita.
Monkey írta:
Honnét tudjuk hogy nem áll készen 3-4 új reklámszerződés ahogy Bale aláír Madridba???
Nem tudjuk, de ez nem így szokott működni. És így nem is túl valószínű. Persze ettől még megnőne a reklámértéke azzal, hogy ideigazol, mint mindenki másnak is. És azt is tudom, hogy Neki most is egyre több a reklámbevétele.
Az hogy elmelkedik a játékos reklámbevétele az nyilvánvaló és mint odaírtam az hogy 10x-esére csak egy szám volt, nyilván fogalmam sincs hogy hányszorosára, nem is a szám volt a lényeg.
De mint már sokan leírták eltorzult az egész piac, mióta megjelentek az arabok, oroszok... Anzsi, Chelsea, PSG... szerintem már senkinek nincs reális ára. És akkor még nem is beszéltünk arról hogy amikor játékosok éves szinten 10-15 milliókat tesznek zsebre akkor már tényleg nincs értelme pénzről beszélni.