Én se vagyok közgazdász, de gondolom az érték megbecslésében közre játszik az életkor, reklám érték, elért eredmények, várható pálya, sérülések, stb. Nyilván konkrét számokat nem lehet hozzárendelni, de ezek alapján aki ért hozzá, valahogyan meg tudja becsülni. A Tottenham nem akarja eladni, ezért a tényleges értékénél jóval magasabb árat határoz meg. Mondjuk ahogy egyre több pénzes csapat jelenik meg, teljesen eltorzították a piaci arányokat.
A reális érték nem igazán meghatározható, csak hozzávetőleg, akik ott vannak a klub közelében, azok jobban be tudják lőni a dolgot nyilván. De ők se tudják pontosan.
Egyébként eleve vicces egy konkrét üzletre azt mondani, hogy nem reális ár, hiszen a valóságnál mi lehetne reálisabb?
De az is elgondolkodtató, hogy az újgazdag csapatok eltorzították-e a piaci árakat. Igazából nem, egyszerűen a piac változott meg. Ha teljesen üzleti alapon nézzük, akkor lehet számolgatni a dolgokat, de mivel mi is iszonyú összegeket fizetgetünk jobbra-balra, és a Madrid üzleti alapon működik, és ha így sem termeljük a veszteséget, akkor ezek szerint üzleti alapon is megéri kiadni ekkora összegeket a játékosokra, hiszen behozzák az árukat.
Egyébként két hét kihagyás után:
Higuain lelépett, 37+3 millióért!!!! Óóóó, jeeee!!!

Remek üzlet, mindenkinek, akár még a Napolinak is, BL-ben úgyse tényezők, bajnokságot akár még nyerhetnek is.
Bale meg jönni fog 60-70 millióért, mi? Persze...Korábban sem értettem hogy gondolták ezt komolyan, mondjuk én is azt hittem, hogy 100 alatt megúsznánk kicsivel, de lehet fizetünk érte még többet.
Khediráról egy-két hangulatjavító pletyka azért van, bár sok alapot nem látok arra, hogy tényleg lép.