Ha már ennyire művelt vagy és eltudod sorolni az összes fővárost, a kocsiban megy az olajcsere?PL Csabi írta: Erről van szó.![]()
![]()
Szakbarbárok helyett művelt embereket!!!

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:55
Ha már ennyire művelt vagy és eltudod sorolni az összes fővárost, a kocsiban megy az olajcsere?PL Csabi írta: Erről van szó.![]()
![]()
Szakbarbárok helyett művelt embereket!!!
HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. július 26., kedd 16:54
Nekem ez az intelligens inkabb, de en is sokkal tobbre ertekelem az ilyen embert, mint aki mindenhez hozza akar szolni.ericco írta:Számomra a művelt ember az, aki ha egy adott témához érdemben hozzá tud tenni, esetleg nagyon otthon van benne, megszólal, viszont ha nem, akkor csendben marad és hallgat
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 16:51
HozzászólásSzerző: PL Csabi » 2016. július 26., kedd 16:51
Erről van szó.Ferencváros írta: De, ha művelt elvárom. Ha csak a történelemmel van képbe, de tényleg profi szinten, akkor hatalmas koponya a szakmáján belül. De aki művelt, az szerintem ne csak egy irányba összepontosítson. Ennyi erővel itt szinte mindenki művelt, mert gondolom legtöbbet az átlagnál jobban képbe vagyunk a focival, sporttal. Még ha ez nem is egy foglalkozás.
Én nem várok el semmit, de ha valaki művelt, akár humán, akár reál beállítottságú, legyen képbe a másik oldallal is valamelyest. Nem kell tudnia a 12 pontot, de tudja, hogy mihez köthető, meg pár nevet. Nem kell tudnia, hogy hány négyzetkilométert csatoltak el tőlünk 1920-ban, de tudja, hogy ez volt Trianon.
Míg a másik oldalon is nem kell tudni, hogy hogyan számolok nyomatékot, de tudjam, hogy mi is az a nyomaték, vagy egyáltalán, hogy melyik szakmán belül használom.
Ha valaki csak a saját szakmájával van tisztában, az szerintem szimplán okos, esetleg jó szakember.
HozzászólásSzerző: Pipita » 2016. július 26., kedd 16:50
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 16:41
HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:41
HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 16:29
De, ha művelt elvárom. Ha csak a történelemmel van képbe, de tényleg profi szinten, akkor hatalmas koponya a szakmáján belül. De aki művelt, az szerintem ne csak egy irányba összepontosítson. Ennyi erővel itt szinte mindenki művelt, mert gondolom legtöbbet az átlagnál jobban képbe vagyunk a focival, sporttal. Még ha ez nem is egy foglalkozás.MesQueUnClub írta:Most aki azt hiszi Brazília Európában van az szimplán hülye, ha meg kérdezed, számomra az a művelt aki átfogó ismeretekkel rendelkezik számos dologról, vagy épp egy szakirányban de ott nagyon mélyen benne van, például te se várod el egy történésztől szerintem, hogy mondjon 3 mozart művet vagy idézze fel neked a 2 Lottit mégis egy művelt ember ettől függetlenül.
HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:25
HozzászólásSzerző: ericco » 2016. július 26., kedd 16:20
HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 16:15
MesQueUnClub írta:Attól, hogy valaki bemagol 10 évszámot, 3 verset, 40 fővárost még nem lesz művelt, ez meg, hogy meghallgatja? Akkor a világ összes előadóját legyen szíves meghallgatni, hogy művelt legyen, hát nem tudsz 20 Gospel énekest, meg 10 templomi kórust felsorolni? ejj ejj. Am meg nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy valakit se a rap se guetta ne érdekeljen, ennek semmi köze a műveltséghez.
HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:12
HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 16:02
Termeszetesen nem.Realista24 írta:Ha művelt, idősebb és nem hallgatja meg, mert nem érdekli, akkor elveszíti a művelt státuszát?De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 16:01
Ha művelt, idősebb és nem hallgatja meg, mert nem érdekli, akkor elveszíti a művelt státuszát?De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.
HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:00
Csak ha közbe a Für Elise-t fütyülöd és elmondod ki volt tupac és megmutatod a térképen, hogy hol született.ziro4vr írta:+1, bár anno ének-zene órán figyeltem a mozartos részeknél, akkor mégse? Illetve ha a mozart golyót szeretem, az számít esetleg?Realista24 írta:Úgy látom én egy műveletlen paraszt vagyok![]()
HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:57
Ferencváros írta:Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek.lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.Kétlem, hogy az idősebb korosztály ismeri ezeket a neveket.
HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:53
Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek.lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.
HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:52
HozzászólásSzerző: eReMA » 2016. július 26., kedd 15:43
Így is lehet mondani. Neked könnyebb fogalmaznod, zöld vagy.Realista24 írta:Erőszakkal, szigorral...Látom a 90% segghülyében te is benne vagy a felfogásod alapján
![]()
Biztos tele van barátokkal. Elképzelem, ahogy beindít egy ilyennel: Macedónia fővárosa?! 3..2...1.. Letelt.Vicc bazzeg...
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele....
HozzászólásSzerző: doncsontos » 2016. július 26., kedd 15:41
ferni írta:Vicc bazzeg...palesz77 írta:Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott..
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele....
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem