OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 16:02

Realista24 írta:
De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.
Ha művelt, idősebb és nem hallgatja meg, mert nem érdekli, akkor elveszíti a művelt státuszát?
Termeszetesen nem.
Attol meg ezer mas dologgal képben lehet.
Legalabbis nalam ez igy van.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 16:01

De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.
Ha művelt, idősebb és nem hallgatja meg, mert nem érdekli, akkor elveszíti a művelt státuszát?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:00

ziro4vr írta:
Realista24 írta:Úgy látom én egy műveletlen paraszt vagyok :lol: :lol:
+1, bár anno ének-zene órán figyeltem a mozartos részeknél, akkor mégse? Illetve ha a mozart golyót szeretem, az számít esetleg? :hmmm:
Csak ha közbe a Für Elise-t fütyülöd és elmondod ki volt tupac és megmutatod a térképen, hogy hol született. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:57

Ferencváros írta:
lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.
Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek. :mrgreen: Kétlem, hogy az idősebb korosztály ismeri ezeket a neveket.

Nem...szimplán nem koveti a mai zenét. De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.

Na es a festmenyek?? Muveszet?
Nem nagyon talalkoztam olyan emberrel aki tudott volna errol beszelni...en sem...szerintem ez az ág ki halóban van. :lol:
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:53

lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.
Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek. :mrgreen: Kétlem, hogy az idősebb korosztály ismeri ezeket a neveket.

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:52

Ezért relatív hogy ki művelt stb...mindenkinek más a fontos....a Föcit lehagytam....pl volt az EB kdeje alatt hogy meghallottam egy beszelgetset hogy a kiscsaj azt kerdezte hogyna brazilok bent vannak-e meg? Mondom gyerek az nem is europa....es teljesen felhaborodva visszakerdezett hogy az h lehet?? Mondom az del amerika...na meg bambabban nezett.. :lol:

Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2016. július 26., kedd 15:43

Realista24 írta:Erőszakkal, szigorral... :lol: Látom a 90% segghülyében te is benne vagy a felfogásod alapján :lol:
Így is lehet mondani. Neked könnyebb fogalmaznod, zöld vagy. :D
Vicc bazzeg...
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele.... :lol:
Biztos tele van barátokkal. Elképzelem, ahogy beindít egy ilyennel: Macedónia fővárosa?! 3..2...1.. Letelt. :lol:

(Szkopje)
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2016. július 26., kedd 15:41

ferni írta:
palesz77 írta:Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D
Vicc bazzeg...
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele.... :lol:

na hát ez a 21. század, mi lenne ha egy 15-16 évest kérdeznél erről? ha nem pokémonozol akkor már nem vagy a barátom :argue: :angry: :lol:
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Ferencváros

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:40

palesz77 írta:Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D
Amúgy érdekes, hogy a közéletben a műveltség inkább a humán dolgokhoz köthetők, töri, magyar, és azokat tartják annak, aki tud verseket, meg történelmi évszámokat, eseményeket, és gyakran szóba se jön a kémia, földrajz, matek, fizika, biológia. :hmmm:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2016. július 26., kedd 15:36

Vicc bazzeg...

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. július 26., kedd 15:33

Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. július 26., kedd 15:29

ziro4vr írta:Egyszer haverommal küldök neked egy házit a külkerre, bár a vezetéseteket ismerve ellopnák azt is. :mrgreen:
Most ősszel az eddigieknél is ritkábban leszek bent a suliban :mrgreen: max szakdoga miatt konzultálni meg ilyen finomságok. Szóval inkább ne küldj :-(

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 15:25

PL Csabi írta:
eReMA írta: Mindamellett, hogy (bízom benne) a közeli barátoknak menne, de ezt a tesztet én még sosem futtattam végig rajtuk.
Na majd pótlom, aztán aki fenn akad a rostán, az megy a levesbe... :shifty: Bukarestet Bangladeshel! Még mit nem?!
:lol:
Lehet röhögcsélni ezen, de szerintem egyáltalán nem vicces, hogy az emberek 90% segghülye, és ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában. Ált. Isk.-ben kéne beleverni a fejükbe ezeket az alap dolgokat, ha máshogy nem megy, akkor erőszakkal és szigorral. Illetve érettségit se adnék azoknak, akik pl. nem tudják, hol van Albánia vagy Portugália.
Erőszakkal, szigorral... :lol: Látom a 90% segghülyében te is benne vagy a felfogásod alapján :lol:
Na de mivel paraszt vagyok, max. nem leszünk barátok. :kivagyhe:
velem még lehetsz, de én bunkó is vagyok
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 26., kedd 15:23

Lehet mondjuk az oktatásnak is haladni kéne a korral, nem a 100 éves módszereket kéne erőltetni, amik nyilvánvalóan a fiatalabb generációk esetén már egyáltalán nem működnek. Csekket hol töltenek ki a 21. században? Sehol.

Ferencváros

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:21

cart írta:Tuti ezen múlik ki a sötét hogy be tudja-e jelölni az országokat vaktérképen :kivagyhe:
Ezek miatt utálja meg a legtöbb gyerek az iskolát, mert ilyen felesleges dolgokkal szívatják őket. Mellette meg a természettudományos ismeretek és informatika oktatása kb 0 szinten van.
Nem, azért utálják meg, mert nem a gép előtt játszanak, és a telefont nyomkodják, hanem megpróbálnak valami értelmeset is a fejükbe tolni. Vagy ha adózást tanítanának, meg hogy hogyan kell kitölteni egy csekket, akkor izgalmasabb lenne, és élveznék?

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2016. július 26., kedd 15:19

PL Csabi írta:
Ferencváros írta: Pedig se általánosba, se gimibe nem tanítják, hogy hol vannak, vagy pl. mit Észtország vagy Norvégia fővárosa. Emlékszem nekem 12-13 évesen apukám összeírta egy lapra Európa országainak fővárosait, és azt megtanultam. Azóta is oda-vissza megy Máltától Cipruson át Svájcig, Luxemburgig. De iskolába a nagyobb országokat leszámítva egy szót nem hallottam. Arról már nem is beszélek, hogy Dél-Amerika, vagy Ázsia, bár ezek nyilván nem annyira fontosak nekünk, európaiaknak, de nem árt, ha egy Iránt, Irakot, Perut vagy Uruguayt tudsz.
Nekünk szerencsére gimnáziumban belevésték a fejünkbe az alapvető földrajzi dolgokat. Az összes európai országot be kellett jelölni vaktérképen a fővárossal együtt, sőt minden országból +2 fontosabb várost. Aki 1-nél többet hibázott, kapta is a karót. Nagyon helyesen. Magyarországgal is ugyanez volt, csak megyékkel, megyeszékhelyekkel, és minden megyéből 5-6 várossal. Valamint tudnunk kellett Ázsia,Afrika,Dél-Amerika összes országát, fővárossal együtt, plusz USA összes államát fontosabb városokkal. És akkor a folyokról, hegységekről, tájakról nem is beszéltem. Azokat is tudni kellett természetesen. Így kéne ezt csinálni minden iskolában, és akkor nem járkálni ennyi sötét ember az utcákon.

Ja, és érdekes mód az osztályunkból a mai napig mindenki köszönetet mond a földrajz tanárunknak.
Nagyon jó. Csak nem a tudás -esetleges- hiányára reflektáltam, hanem, hogy tesztelsz és földrajz eredménytől függően szelektálod a "barátaidat". Életszerű. :hmmm:
Na de mivel paraszt vagyok, max. nem leszünk barátok. :kivagyhe:
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 26., kedd 15:18

Tuti ezen múlik ki a sötét hogy be tudja-e jelölni az országokat vaktérképen :kivagyhe:
Ezek miatt utálja meg a legtöbb gyerek az iskolát, mert ilyen felesleges dolgokkal szívatják őket. Mellette meg a természettudományos ismeretek és informatika oktatása kb 0 szinten van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2016. július 26., kedd 15:19-kor.

PL Csabi
Kedvenc játékosaid: Rooney
Kedvenc csapatod: United

HozzászólásSzerző: PL Csabi » 2016. július 26., kedd 15:07

Ferencváros írta: Pedig se általánosba, se gimibe nem tanítják, hogy hol vannak, vagy pl. mit Észtország vagy Norvégia fővárosa. Emlékszem nekem 12-13 évesen apukám összeírta egy lapra Európa országainak fővárosait, és azt megtanultam. Azóta is oda-vissza megy Máltától Cipruson át Svájcig, Luxemburgig. De iskolába a nagyobb országokat leszámítva egy szót nem hallottam. Arról már nem is beszélek, hogy Dél-Amerika, vagy Ázsia, bár ezek nyilván nem annyira fontosak nekünk, európaiaknak, de nem árt, ha egy Iránt, Irakot, Perut vagy Uruguayt tudsz.
Nekünk szerencsére gimnáziumban belevésték a fejünkbe az alapvető földrajzi dolgokat. Az összes európai országot be kellett jelölni vaktérképen a fővárossal együtt, sőt minden országból +2 fontosabb várost. Aki 1-nél többet hibázott, kapta is a karót. Nagyon helyesen. Magyarországgal is ugyanez volt, csak megyékkel, megyeszékhelyekkel, és minden megyéből 5-6 várossal. Valamint tudnunk kellett Ázsia,Afrika,Dél-Amerika összes országát, fővárossal együtt, plusz USA összes államát fontosabb városokkal. És akkor a folyokról, hegységekről, tájakról nem is beszéltem. Azokat is tudni kellett természetesen. Így kéne ezt csinálni minden iskolában, és akkor nem járkálni ennyi sötét ember az utcákon.

Ja, és érdekes mód az osztályunkból a mai napig mindenki köszönetet mond a földrajz tanárunknak.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. július 26., kedd 15:02

ziro4vr írta:Nekünk anno volt vaktérkép gimiben, 7/5öt (ország, főváros, ismertebb folyó- Európában) tudni kellett, különben nem is felelhettél az anyagból és kapásból egyes. :mrgreen:

Azóta meg is ragadt bennem kb minden, de fura mód nem tartom alsóbbrendűnek, aki nem bök rá Tiranára a vaktérképen.
De az annyival jobb lehetett, hogyha nem akartál tanulni akkor csak 1-est kaptál, nem kellett megszakadni. :mrgreen: Meg hát igen, nem mindegy hogy ki mennyire tolerálja azt hogy pl, amit te mondtál. Én mondjuk nem vágom az észt, litván, lett, stb. országok fővárosait.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. július 26., kedd 14:57

Nekünk anno volt vaktérkép gimiben, 7/5öt (ország, főváros, ismertebb folyó- Európában) tudni kellett, különben nem is felelhettél az anyagból és kapásból egyes. :mrgreen:

Azóta meg is ragadt bennem kb minden, de fura mód nem tartom alsóbbrendűnek, aki nem bök rá Tiranára a vaktérképen.
Nem illik.

Vissza: