Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 19:18

Szóval.
Jagten

Nagyon jó film. Nem olvastam róla semmit, miután megtaláltam, láttam, hogy 8.2 imdb-n meg új, szóval igencsak pótolni kéne.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Rengeteg dolgot boncolgat a film és igen, pont magát a pedofíliát nem, csak annak a szövődményeit, a társadalomra vett hatásait.
Ugye a kis ringyó elsüti, hogy Lucas mutogatta neki a péniszét. (itt megállnék picit: nem csodálom, hogy ilyen beteg állatok ezek a skandinávok, ha a gyerekek körében végigzongorázzák a faroknak az összes szinonimáját...) Tehát, ezután hihetetlen, hogy Lucast milyen gyorsan kiköpte a közösség. A legjobb barátja... még hangsúlyozza is, egyszerűen ellenfordult, meg sem próbálta megérteni őt. Csak hitt a pár éves kölykének, meg sem fordult a fejében, hogy hazudik. Dettó az anyuka, az óvónéni meg a dilidoki. Sőt, ők még adták is alá a lovat és a többi gyerek is elkezdte ezt terjeszteni. A zűrös családi viszonyok közt élő gyereke és neki a keresztapja azért bíztak benne, ez látszott, hogy milyen erőt ad neki, következett a templomos jelenet, ami rohadt feszült.
Lehetne ezeket még sorolni napestig, de talán ezeket emelném ki, mint fontos témák. De a legerősebb talán, hogy mindenki megy a cuki kiscsaj után, mintha ő lenne Jézus. Azután már azt is hiába mondja, hogy nem csinált semmit, nem hisznek neki. Itt még az anyját megjegyezném, akkora nyomorék picsa, hogy az már szánalmas. Őt lőttem volna le egyből azzal a puskával azt hiszem.
A végére persze megtér a "legjobb barát", elsimítják az ügyet, puszi, pacsi, bratyi meg már ceremónia előtt.
Érdekes még a vége, hogy ki nyüvek lő rá Lucasra. Ugye a szembesütő nap miatt nem látni tisztán, de mindenképpen nagyon durva jelenet, érzékelteti, hogy jobb ha szépen vigyázol kedves Lucas. Mondjuk erős a gyanú, hogy a kiscsaj bátyja.

Mads Mikkelsen nagyon jól alakít, de a többiekre sem lehet panasz, igazi profi, nyomott hangulatú skandináv film, ami komoly témákat boncolgat és tényleg betalál az ember lelkébe.

9/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:43

nmate írta:Amúgy igen csúnyán elmaradások vannak, most nézem.
Jaja... nekem is most jutott eszembe, hogy hoppá egy Margaret. Úgyhogy nézem is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:40

Amúgy igen csúnyán elmaradások vannak, most nézem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:25

óó, jó kis ajánlás ez B-) Már régóta terveztem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:34

Tudtam ezt hozod, már amikor írtad, hogy cserélsz Fausttal. :mrgreen:

Este írok róla, nagyon erős film, nálam is 8,5-9 lesz kb.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:22

Margaret

No csak sikerült, hála a Teremtőnek. Szenvedés volt, végig de nagyon komolyan. Több szót nem is nagyon érdemel, ugyanazt még nem írnám le mint amit leírtak előttem. Sierra véleményét nagyon osztom, de lordgabiéval is teljesen egyet tudok érteni. Gagyi volt, unalmas, történetben színtelen, egyszerűen gyenge, nagyon gyenge alkotás ez.

4/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:17

Ma elég zsúfolt napon volt/lesz, így kénytelen vagyok most bedobni az ajánlásomat nektek.
Elég régen szemezek vele, konkrétan még a turnus elején kinéztem magamnak, mint ajánlásra esélyes film, de ahogyan telt az idő, valahogy nem volt kedvem más filmek után keresgélni, amelyek pedig a kiszemeltek között voltak, nem ütötték meg azt a bizonyos szintet, mivel megnéztem jónéhány filmet az utóbbi időben.
Remélem még kibírjátok ezt az északi (stílusú) filmet ebben a turnusban, és remélem, hogy a többségnek tetszeni is fog mint ajánlás/film. Mads Mikkelsent senkinek nem kell bemutatni szerintem, az utóbbi egy évben kedveltem meg igazán, ahogyan pótolgattam a filmjeit, és ahogyan követtem a Hannibál c. sorozatban. Itt is fog főzögetni, de teljesen más tészta a sztori.
Ez a második eset a Filmklub történetében, hogy olyan filmet hozok nektek, amelyet már megnéztem még a beajánlása előtt, remélem sikeresebb lesz, mint A szentjánosbogarak sírja anno.
Szóval jó szórakozást kívánok nektek, remélem sikerül meghálálnom a bizalmat, hogy ismét ajánló lehettem, és remélem, hogy kevesen láttátok eddig, elnyeri majd a tetszéseteket.
Elsőre 8,5 és 9 pont közé raktam, majd én is fogom értékelni, átgondolom még a pontszámát...

A körítés végén pedig jöjjön a filmem, én a tartalmát nem nagyon olvasgatnám előre, úgy szerintem sokkal izgalmasabb, hatásosabb lesz, nézzétek:

A vadászat (Jagten, 2012)
Színes, feliratos, dán filmdráma, 115 perc

Port.hu - 9/10.
IMDb.com - 8,2/10.

Győztes:
Cannes-i fesztivál (2012) - Legjobb férfi alakítás: Mads Mikkelsen
Európai Filmdíj (2012) - Legjobb forgatókönyv: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. augusztus 1., csütörtök 14:27

the place beyond the pines

tegnap néztem meg, csak elfelejtettem írni.
eddigi legjobb film szerintem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!megijedtem mikor gosling meghalt, azt hittem már vége is. aztán mikor láttam hogy még csak a felénél tart a film, akkor meg nem értettem hogy most ebből mi lesz. :mrgreen:

na, ennél a filmnél például nem zavart a hossza. bár a második sztori annyira nem jött be.
gosling és cooper remek színész.
eva mendes.

na, szóval zsír volt. köszi az ajánlást.

8.5/10

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. július 31., szerda 11:18

A nyomozó

érdekes film volt,végig lekötött és együtt tudtam élni vele,ritkán nézek magyar filmet,de ez az egyik kedvencem lesz/lett.számomra kevésbé ismert színészek játszottak benne,elég jól.nem gondoltam volna,hogy lehet még ilyen jó,kevésbé ismert magyar film,kellemes meglepetés lett :)

9/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 31., szerda 1:21

Margaret (2011)

Ráment szinte az egész délutánom, még az edzésről is késtem jó 15 percet, hogy megnézhessem végig, mert ha abba kellett volna hagynom, akkor nem sok kedvem lett volna leülni ismét elé...
Soha nem szoktam filmezés közben nézegetni, hogy hol tart a játékidő, de jelen esetben legalább négyszer is ránéztem az órára, nagyon elnyújtották, szinte a semmit. :/
Nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, sőt nem is tudtam beleélni magamat csöppet sem a sztoriba, van ilyen.
Nagyon tetszik Pipita véleménye a filmről, még a pontozás előtti rész is stimmel, mivel ötöst nyomtam rá először, de így 6-7 órával a megnézése után teljesen biztossá vált a dolog, a végleges pontszám.
Azért köszönöm az ajánlást, eddig ezzel sem találkoztam. Az elején még érdekelt a dolog, a végkifejlet, de a közepe felé már szinte csak a stáblista érdekelt, nagyon kapkodott a rendező a karakterekkel, ahogyan Pipita is kifejtette, cikázott az egész, sajnos rossz irányba.

4/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 30., kedd 21:51

istimester írta:És akkor jöjjön az, amivel némileg kitérek a többségi vélemények közül, számomra nem Newman, hanem George C. Scott volt az akinek a karakterőtől és a szinészi játékától jó film lett a film.
Há' ezt mondtam én is.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. július 30., kedd 15:30

The Hustler

Hosszú? Igen. Lassú lefolyású? Igen. Mindez probléma? Nem mondanám, az első óra végén kívül. Mai szemmel valóban nagyon lassú, de 50 éve meglehetősen máshol tartott a filmgyártás és tudni kell helyén kezelni az ebből fakadó helyzeteket. A történet faék egyszerűségű, mégis csak a már emlitett első óra felé éreztem, hogy a játékidő nem arányos a tartalommal, de utána önmagához képest "felpörögtek" az események. A szövegköny talán túl tökéletes is volt a számomra, talán csak a 125. játszma sokadik elismétlését lehet felróni. És akkor jöjjön az, amivel némileg kitérek a többségi vélemények közül, számomra nem Newman, hanem George C. Scott volt az akinek a karakterőtől és a szinészi játékától jó film lett a film. Piper Laurie enyhén alkoholista lelkibeteg megformálása is tetszett, Newman pedig annyira laza volt, hogy majdnem lefolyott a monitorról.

Ami zavart, az igazból nem is a filmmel kapcsolatos, de attól a rohadt bagó látványától a végén már kiütések kerülgettek, el nem tudom képzelni, hogy lehetett kibirni, hogy mindenkinek ott lógott a szájában.

7/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. július 30., kedd 13:41

A nyomozó
Sokkal rosszabbra számítottam, kellemes meglepetés volt. Pont előtte néztem az Argot, és az is bejött :lol:
Nem szeretem a magyar filmeket, ezért is volt meglepetés. Lekötött végig, színészek is jók voltak, nagyjából egyet értek az előttem szólókkal. Már mindent leírtatok, újat nem tudok mondani. 7,5/10 Csak tudunk mi jó filmet is csinálni.

Margaret
Ruffalo miatt már rég meg akartam nézni. Benne most se csalódtam, de a film elég gyenge volt. Anna Paquin is jó volt, illett rá a szerep. Maga a film szerintem nagyon unalmas volt, egyáltalán nem tudott lekötni, elég nagy szenvedés volt. 5/10
Kép

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 30., kedd 12:46

Jövőhét csütörtökig van időd, haladék kérése nélkül.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. július 30., kedd 10:45

The Place Beyond the Pines (2012)
nem tudom meddig lehet még vele várni, de csütörtök-péntek előtt nem tudom megnézni. remélem addig még ráér, eddig úgyis mindig ott voltam az elsők között :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 29., hétfő 18:28

Margaret

f.a.f. kedves rendező.

Remek alapötlete van a filmnek. Egy görbe tükröt állíthatott volna a mai fiatalságnak, ehelyett néhol elment valami teljesen más irányba. A főszereplő tök normális, hogy idegesítő, ez alapjába véve nem lenne baj, csak az, hogy egy ripacs és néhol erőltetett. Összecsapott, gyenge mű, pedig nagy ziccer volt ez is.
A sztárokkal együtt. Ők is tök átlagosat nyújtanak, mindegyik csak gyenge árnyéka önmagának és mintha fájna szerepelni ebben a filmben. Ez is része annak, hogy az egész rendezetlennek hat.
Ezek mellé túl hosszú, 3 részletben néztem meg.
Viszont ajánlásnak jó, pacsi.

4/10

off: gyakran mondják, hogy már egyre kevesebb jó ötlet van a filmek világában. Ez nem igaz, egyre kevesebb a kidolgozott, precíz mű. Mindenből egyből pénz kell, kapkodás megy, nagyon kevés olyan rendező van aki konstans teljesít minőségi szinten...

The Place Beyond the Pines

Fúú. Ez nem volt rossz, de bőven lehetett volna jobb is. Érezni ezen is. Az első harmada nagyon erős, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kövezzetek meg, de Gosling miatt. Viszi az egészet. Remekül látszik rajta a karakterfejlődés, ami végig, amíg a képernyőn van, egyenletes. Hiába fapofa, érezni, ahogyan elveszti az irányítást. Bár kicsit talán könnyedén fogadta, hogy van gyereke, akiről nem tud...
A többi átlagos sajnos. Cooper még aki megjelenésével javít valamicskét, a szerepe viszont kurva erőltetett, elég nagy klisé. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nyílvánosan bemocskolja magát, hogy lebuktassa azokat akik bemocskolták magukat...
De jól szórakoztam, bár az eleje szvsz túl magasra rakta a lécet. :/ Sima 9-es film is lehetett volna.

7.5/10-et pedig tartom, szintén jó ajánlás, csak így tovább :mrgreen:

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 29., hétfő 18:14

megnéztem a margaretet, elolvastam miket írtatok róla.
és pipita véleménye nagyon tetszett. nem tudnék mást írni róla.

4/10

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 29., hétfő 15:31

Fausttal cseréltünk, csütörtökön hozom a filmemet. :)

Még a turnus elején kinéztem magamnak, mint ajánlásra esélyes film, de idő közben nem volt kedvem más filmek után kutatni, amelyeket pedig megnéztem, azok nem nagyon ütötték meg a szintet. Feliratosan elérhető film lesz, remélem nem láttátok sokan korábban, európai alkotás. B-)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. július 29., hétfő 1:16

A nyomozó

Talán a legszínvonalasabb magyar film volt, amit eddig láttam. Olyan hangulatot tudtak adni a filmnek, hogy beszarás. Már rögtön az elejétől, nagyon más nem is igazán érdekelt a filmben eleinte, csak a hangulata, és a betegség, amit árasztott. A főhős karaktere valami zseniális volt. Normál esetben elég sokat írnék róla, de most valahogy nem vagyok abban a hangulatban. Gyakorlatilag nem igazán láttam százas embert a filmben. Nem tudom, valahogy magával ragadott az egész. Azok a képzelgős jelenetek nekem kicsit az elején ( a jelentkezős rész ) még túl sok, és elborult volt. De aztán az is jó irányba ment el, a végére már az is király volt. Aztán a történet is kezdett felzárkózni, és egy jó krimi lett belőle, mindennel, ami kell. És az s fura volt, és nagy teljesítmény, hogy főhőssel szimpatizáltam, pedig alapból nem túlzottan érdemelné ki. Nem tudom még mit írjak, elég összecsapott lett most ez az egész, de tényleg nem igazán vagyok mostanában abban a hangulatban.

8.5/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 28., vasárnap 18:37

lordgabi írta:A Zeneklubnak van blogja jelenleg, a Filmklub oldala.

köszkösz. :salute:

Vissza: