Ronaldo sem nyerheti meg szerintem.
És tegyük hozzá, hogy már(!) nem számít a csapatteljesítmény az elismeréshez (amúgy én is az egyéni elismeréshez írtam). Mikor még nem vonták össze a France Football Balon d'Or-ját a FIFA Év játékosa díjjal, akkor a felkért újságíróknak ki volt adva (még tavaly előtt is, ha jól tudom) egy értékelési szempontlista, hogy mi a fontosabb. Ezért kellett volna Sneijdernek nyernie, amikor az Interrel triplázott. (És ha nincs a FIFA, nyert is volna.)
Erről hallani sem akarok.

Azért csak nem fognak 7-8 aranylabdát oda adni Messinek. Komolyan mondom ez a 4 is nehezen emészthető. De bele sem akarok gondolni egy 7-8-as számban. Annak ellenére sem, hogy elismerem kiemelkedő játék tudását. De azért ez már túlzás.
Na de ha így lesz és ez csak egy sima gólkirályi címmé degradálódott akkor meg szüntessék meg az aranycipőt pölö... Messi egész szezonban fontos meccsen csak a Milan elleni visszavágón hozott értékelhető prodoktumot persze mellé lőtt xy gólt a getafének.. de ne ez legyen már csak szempont.
Igazad van abban, hogy Figo azon a télen kapta az aranylabdát, amikor leigazoltuk. De tudtommal Figonak is komoly marketingbevételei voltak. Pont a különböző cégekkel kötött szerződések lévén.
Beckhamhez meg marketing tekintetében senkit, ismétlem senkit nem lehet abban az időben egy lapon említeni. Ma már lehet(ett) Kakát vagy Ronaldot, Messit említeni, de akkor tudtommal senki nem volt ilyen "mértékű" reklámarc.
Voltak igen. Coca Cola,Nike,DBG stb. De Ljungberg is pózolt alsó gatyeszban meg neki is volt szerződése ilyen olyan cégekkel még sem kelt el 60 M-os összegekért. Mondjuk Figonak volt egy kivásárlási ára is ha jól emlékszem.
Na mindegy...
Persze, hogy plusz bevétel lesz (remélhetőleg nem is kevés, és a hotelből származó bevétel jóváírható az UEFA FFP-ben is), de először még a rá szánt költségeknek is meg kell térülni (hitel + komoly kamatok), ezekkel a beruházásokkal még jobban megnőnek a kiadásaink is (létesítmény fenntartás, bérek). Időbe telik, amíg ez rendesen megtérül és szó szerint pluszt jelent.
Ugyanezt gondolom. Részben le is írtam ezt, szóval nem ismétlek
Azért nem hiszem, hogy a ManU bánta volna, ha Beckham marad náluk. Mégha el is adták. Azt nem tudom, hogy mennyi volt hátra a szerződéséből. Meg azt se felejtsük el, hogy Róla neveztek el egy spanyol adószabályt is, ami azóta talán meg is szűnt, vagy lett rá felső határ. Ezt Morientes jobban tudja.
Félre értettük egymást. Azt akartam mondani ezzel, hogy Beckhamet sem akarta ELADNI a MU.

Azt hiszem 2 éve volt még a szerződéséből. De nem esküszöm meg rá.
Adó ügyekben nem vagyok otthon. Mint írtam azóta se értem miért tudtuk 35-ért elhozni...
Ugyan ezt nem nekem írtad, de ez így nem igaz.
Neymar játékjogát két részre kell bontani. Az egyik része (fele?) volt egy konzorcium (bankok és/vagy vállalatok) és a Santos kezében. Velük szűnt volna meg 1 év múlva a szerződés. Ők kaptak valami 17-25 millió között, nem emlékszem most.
A játékjogának másik része viszont a Neymar família (apuci) kezében volt. Ha a Barca meg akarja venni Neymart 1 év múlva, akkor apucinak akkor is fizetni kellett volna. Ezért kenték meg 10 millióval, hogy egy év múlva legalább a Santosnak ne kelljen fizetni, addig Neymar senkivel semmit nem ír alá. Ebbe köpött bele Pérez, ezért kellett végül a Santosnak is fizetniük. A maradék +30-40 millió meg apuci zsebébe ment. Ez 1 év múlva is annyi lett volna, mivel az előszerződésben ennyit írtak bele a korábbi 10 mellé.
Magyarul résztulajdonos volt a Santos. Ezt illetve amit írtál értem is. Ki kellett fizetni a vállalatokat meg a Santost.
Na de, hogy lehet már az Neymar apjánál a fia játékjoga? 16 évesen megvette a gyerektől egy doboz jégkrémért vagy mi? Számomra ez a része felfoghatatlan. (erre várnék esetleg magyarázatot) Szerintem szimplán ki akartak húzni egy nagyobb aláírás pénzt attól a klubtól amelyik végül szerződteti legyen az a barca a REAL vagy a B.M. Szerintem kb mind1 volt Neymarnak. Oda ment ahol a legtöbbet kapja ilyen olyan formában.