füst írta:
Azért ez nem így működik.

Messinek szüksége volt a növekedési hornomra ezért kapta, mert a szervezete elégtelenül termelte. Azon lehet moralizalni hogy ez a kezelés amúgy másodvonalon mennyi előnnyel járt az ő számára, bár sok értelme már nincs. Azon agyalni viszont egyenesen blődség hogy egészséges emberek kapjanak hormont, nem űrfocistákat kapnál akkor hanem felborult hormonháztartású beteg embereket, akik nem egészségesen léteznek.

Kicsit off itt, DE:
Nem tudom, hogy mennyire vagy szaktekintély a témában, de amit én tudok a növekedési hormonokról, az az, hogy gyermek korban a csontvégek porcos részeire hat, más szervre nem (így véleményem szerint ellenőrzött körülmények között simán lehetne "tuningolni" egészséges emberpalántákat is) és felnőtt korban is használják (testépítők meg akik jól akarnak kinézni, stb) mindenféle felborult hormonháztartás nélkül, a sportban viszont ha jól tudom doppingnak számít, bár nehéz megbukni vele. Azt hiszem sprinterekkel tesztelték is, hogy tizedeket javítottak az idejükön.
Hogy komoly e? Persze nem. Bár egyre több a "szuperember" a sportokban, de ez egy fikció, fantasztikum. Ki is lenne annyira elvetemült, hogy az egészséges, tehetséges sportoló gyermekét mindenféle szerek hatásainak kitegye, csak azért, hogy a legjobb lehessen, ha felnő... ?