HozzászólásSzerző: Géci » 2016. június 18., szombat 11:08
Hmmm... Hát érdekes. Az biztos, hogy a cikk alatti hozzászólásokat is érdemes olvasni. Én az alakzat építő, és bontó elemeket tanultam tavaly. Azt viszont, hogy mi volt régen azt nem tudom. Csak hallani lehetett dolgokat, hogy régen mennyire szartak bele az edző képzésbe és boldog boldogtalan mehetett, úgy, hogy szinte helyettük vizsgáztak le, és még házi feladatok sem voltak amik bele számítottak volna a vizsgába. Nekünk menni kellet hospitálni külön féle utánpótlásokhoz, és képes edzés vázlatokat kellet beadni + emailben küldeni. Ilyen régen nem volt. Ez tény!
Nekünk Kiss Baranyi Sándor volt az oktatónk aki mivel MLSZ alkalmazásban volt mesélt ezt-azt. Tegyük hozzá, hogy köpködte Strochot, hogy milyen módon készíti fel a csapatot a Norvégok ellen, meg, hogy vérvétel volt ami már 20 éve ki ment a divatból, de Stroch bácsi szépen mutatta nekik a fukkot. Az biztos, hogy az öreg keményen ráment az erőnlétre és a védekezésre. Le akar tenni egy kemény, németes alapot. Alapjaiban véve nem egy nagy edző, de mint látszik már ő is képes pluszt adni nekünk (nem is keveset). Minap pont Dárdai nyilatkozta, hogy sokat fejlődött a csapat a kezei alatt. Másnak nem is, de Palinak hiszek. Pali tanácsolta, hogy legyen Stroch az edző, így én hiszek benne. Az, hogy a háttérben sokan hitetlenkednek, és okoskodnak ez sajnos mindig is így lesz mert ez a nagy Magyar mentalitás, és szerintem jobb is ez így, hogy egy olyas valaki vezeti a dolgokat aki nem rendelkezik ezzel a Magyar mentalitással...
Tehát! A lényeg az, hogy az biztos, hogy az edzőképzéseken Grasroots alapelveket oktatnak német mintákra, de míg a németek csak a maguk mintája szerint oktatnak (róluk tudni kell, hogy kb 10 évente kidobják az ablakon azt amit addig oktattak, és egy új oktatási rendszert vezetnek be), de ott mindenki csak azt! Idehaza pedig ez sokaknak nem tetszik, és köti az ebet a karóhoz, hogy az a jó amit ő maga csinál. Szerintem ez a Ferenczi gyerek is hasonló lehet. Ezt nem tudom. Az biztos, hogy a legjobb az lenne ha mindenki egységesen ugyan azt oktatná, de az ebben az országban nehezen fog megvalósulni, mert itt sok az okos...