wxyz írta:Akik Kantét szeretnék, hova képzelik? Casemiro helyére mélységi pozicióba?
mert az nem igazán műkődne, Kante a támadáshoz mélységi passzokban nem tud sokkal többet adni Casemironál. Ő akkor jó támadásban, ha ki kell hoznia a labdát, támadhatja a kaput. Akkor 3 btb kell vagy Kroosnak kell Casemiro helyére mennie.
Na ez egy érdekes felvetés. Az egyértelmű, hogy egy Kante-Casemiro cserével javulnánk, a kérdés az, hogy mennyit. Védekezésben sokat, Casemiro egy jó játékos, de ahogy azt RMCF jól megfogalmazta, nem elsősorban ő kellett nekünk, hanem a feladatköre. Zidane rövid távon optimizálta a csapatot azzal, hogy a két agy mögé berakta Casemirot, aki a feladatkörét nem hibátlanul látta el, viszont egy Iscohoz vagy Jameshez képest nagyon látványosan. Ugyanakkor Kante jobban védekezik, a fejjátékot kivéve minden elemben jobb.
A támadás az egy jó kérdés. Kante szerintem jobban is épít, ugyanakkor mi a hatékonyabb? Ha ő kéri el Ramoséktól, és próbálja továbbosztani? Szerintem az nem hatékony, lassabb támadásépítéshez és statikusabb játékhoz vezet. Vagy ha Kroos megy hátra, ő kezd szervezgetni, Modric a játék tempóját viszi tovább a következő szinten, ekkor pedig Kante mint btb kell, hogy részt vegyen a támadásépítésben. Szerintem ez megint csak egy statikusabb modellhez vezetne, csak kicsit közelebb az ellenfél kapujához. Magyarán, támadásban:
a, --------Kante---------
-------Modric----Kroos-----
b, ---------Kroos-----------
-------Modric------Kante---
Sokszor elmondtam már, hogy engem a harmadik kp-s problémakörénél jobban aggaszt, hogy Modric kezd öregedni és már nem annyira stabilan világklasszis. Ha ezeket a tényezőket összeadom, akkor hiába volt tegnap Kante fenevad, Pogba meg egyesek szerint lószar vagy nevetséges, mégis Pogbát mondom továbbra is. Ez azért fontos, mert a kp folytonossága csak így biztosított, a BBC paradoxona, hogy olyan kp kell mögéjük akik támadásban kellően okosak, hatékonyak de legfőképp stabilan és ha kell gyorsan átjátsszák az ellenfél vonalait, de közben védekezésben úgy tudnak tolódni és visszarendeződni, hogy ne legyen abból baj, ha Cé sétálgat visszafelé, Bale egyszer visszazár egyszer leszarja, Benzema meg akár megunja.
Támadásban:
----------Kroos----------
-------Modric--Pogba----
Védekezésben:
---Bale----Modric---Kroos----Pogba--
A támadás miatt nem aggódnék, Kroos labdakihozatalban szerintem minimum top3 világszerte, Modric és Pogba pedig szintjén top3 minimum, ha a saját szerepkörüket nézzük. Védekezésben ki kell építeni egy rendszert, amire az ősz akár rá is mehet, de ilyen támadópotenciállal, egy egyénileg top védelemmel és Navassal bele kell férnie ennek.
Kell egy egyénileg motivált Bale, egy fegyelmezett Pogba, és akkor még mindig ott van a közepe, ami vagy testfelépítésben vagy mobilitásban/akaratban necces lehet. Ugyanakkor van a világon talán 3 talán 4 csapat akik ellen igazán fejtörést okozhat majd a védekezés kialakítása, akkor meg elő lehet venni Casemirot is.
Szóval bár tegnap Kante nagyon jó volt, Pogba meg mondjuk közepesen jó szerintem, akkor is a "nevetségest" hoznám, taktikai megfontolásokból is.
Nem illik.