Taktikai háború (Legyél Xabi)
Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)
https://www.youtube.com/watch?v=jJeiV29JfZAziro4vr írta:blablablawxyz írta:Akik Kantét szeretnék, hova képzelik? Casemiro helyére mélységi pozicióba?
mert az nem igazán műkődne, Kante a támadáshoz mélységi passzokban nem tud sokkal többet adni Casemironál. Ő akkor jó támadásban, ha ki kell hoznia a labdát, támadhatja a kaput. Akkor 3 btb kell vagy Kroosnak kell Casemiro helyére mennie.
Szerintem semmi gond nincs a kicsivel. Én eddig azt hittem, hogy csak robotol, mint Matuidi, de sokkal több ő ennél, nagyon kellemes meglepetés volt tegnap. És mindezt tette úgy, hogy Kroos és Modric játékánál neki ennél csak egyszerűbb dolga lesz.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Na ez egy érdekes felvetés. Az egyértelmű, hogy egy Kante-Casemiro cserével javulnánk, a kérdés az, hogy mennyit. Védekezésben sokat, Casemiro egy jó játékos, de ahogy azt RMCF jól megfogalmazta, nem elsősorban ő kellett nekünk, hanem a feladatköre. Zidane rövid távon optimizálta a csapatot azzal, hogy a két agy mögé berakta Casemirot, aki a feladatkörét nem hibátlanul látta el, viszont egy Iscohoz vagy Jameshez képest nagyon látványosan. Ugyanakkor Kante jobban védekezik, a fejjátékot kivéve minden elemben jobb.wxyz írta:Akik Kantét szeretnék, hova képzelik? Casemiro helyére mélységi pozicióba?
mert az nem igazán műkődne, Kante a támadáshoz mélységi passzokban nem tud sokkal többet adni Casemironál. Ő akkor jó támadásban, ha ki kell hoznia a labdát, támadhatja a kaput. Akkor 3 btb kell vagy Kroosnak kell Casemiro helyére mennie.
A támadás az egy jó kérdés. Kante szerintem jobban is épít, ugyanakkor mi a hatékonyabb? Ha ő kéri el Ramoséktól, és próbálja továbbosztani? Szerintem az nem hatékony, lassabb támadásépítéshez és statikusabb játékhoz vezet. Vagy ha Kroos megy hátra, ő kezd szervezgetni, Modric a játék tempóját viszi tovább a következő szinten, ekkor pedig Kante mint btb kell, hogy részt vegyen a támadásépítésben. Szerintem ez megint csak egy statikusabb modellhez vezetne, csak kicsit közelebb az ellenfél kapujához. Magyarán, támadásban:
a, --------Kante---------
-------Modric----Kroos-----
b, ---------Kroos-----------
-------Modric------Kante---
Sokszor elmondtam már, hogy engem a harmadik kp-s problémakörénél jobban aggaszt, hogy Modric kezd öregedni és már nem annyira stabilan világklasszis. Ha ezeket a tényezőket összeadom, akkor hiába volt tegnap Kante fenevad, Pogba meg egyesek szerint lószar vagy nevetséges, mégis Pogbát mondom továbbra is. Ez azért fontos, mert a kp folytonossága csak így biztosított, a BBC paradoxona, hogy olyan kp kell mögéjük akik támadásban kellően okosak, hatékonyak de legfőképp stabilan és ha kell gyorsan átjátsszák az ellenfél vonalait, de közben védekezésben úgy tudnak tolódni és visszarendeződni, hogy ne legyen abból baj, ha Cé sétálgat visszafelé, Bale egyszer visszazár egyszer leszarja, Benzema meg akár megunja.
Támadásban:
----------Kroos----------
-------Modric--Pogba----
Védekezésben:
---Bale----Modric---Kroos----Pogba--
A támadás miatt nem aggódnék, Kroos labdakihozatalban szerintem minimum top3 világszerte, Modric és Pogba pedig szintjén top3 minimum, ha a saját szerepkörüket nézzük. Védekezésben ki kell építeni egy rendszert, amire az ősz akár rá is mehet, de ilyen támadópotenciállal, egy egyénileg top védelemmel és Navassal bele kell férnie ennek.
Kell egy egyénileg motivált Bale, egy fegyelmezett Pogba, és akkor még mindig ott van a közepe, ami vagy testfelépítésben vagy mobilitásban/akaratban necces lehet. Ugyanakkor van a világon talán 3 talán 4 csapat akik ellen igazán fejtörést okozhat majd a védekezés kialakítása, akkor meg elő lehet venni Casemirot is.
Szóval bár tegnap Kante nagyon jó volt, Pogba meg mondjuk közepesen jó szerintem, akkor is a "nevetségest" hoznám, taktikai megfontolásokból is.
Nem illik.
- schranzer
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
-------Kante-----Kerlon írta:nyomnánk egy jó 41212-t
Kroos
Modric-Isco
Pogba
Modric - Kroos
-------Pogba-----

nyomnánk egy jó 41212-t
Kroos
Modric-Isco
Pogba
utóbbi 3-as akár foroghatna is
Kroos
Modric-Isco
Pogba
utóbbi 3-as akár foroghatna is
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
numberone, új szezon lesz, és a Modric-Kroos-Isco nem ugyan az mint a Modric-Kroos-Pogba.
Bocsi, elszámoltam, de nálam Isco abszolút nincs a képben a jelenlegi felállásunkban. A többit elengedem, mert igen, sajnos nehéz megérteni. Ez van. Ahogy az is van, hogy Modric már vissza esett idén párszor, hogy 2 évig max Castillás arc lehet igazolás, ha kidől valaki, és hogy ilyen Rayo féle csapatok is úgy mennek át a kp-nkon szűrő nélkül, mint a huzat. Én kiszálltam, éljen a minimalista keretwZoLee7 írta:Milyen négy kps? Isco is itt lesz. 5-en 3 posztra bőven elegen lesznek. Én személy szerint Kovat is itt tartanám ha még kell oda ember.
Kante meg lehet 20 milla ha nekünk nincs rá szükségünk. Nehéz megérteni, pedig így van. A meccsek talán ha 15-20%-ára kell egy kemény vkp-s játékos, nekünk meg legyen kettő?![]()
Tolhatnánk mindig azzal, de akkor Pogba a meccsek java részét a padról fogja nézni, mert Kroos kell oda, fiatal, stabil, ésszel játszik. Modricot meg amíg bírja a tempót és nem esik vissza nem kell magyarázni.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- numberone1
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
Nem sok meccset lathattal iden...nagyon alul teljesitett.wZoLee7 írta: Modricot meg amíg bírja a tempót és nem esik vissza nem kell magyarázni.
Az mindent elmond Zizou elkepzeleserol, h Casemirot szinte vegig jatszatta meg a kis es gyengebb csapatok ellen is(15-20%???wZoLee7 írta: A meccsek talán ha 15-20%-ára kell egy kemény vkp-s játékos, nekünk meg legyen kettő?![]()

Biztos azert akarjuk igazolni.wZoLee7 írta: de akkor Pogba a meccsek java részét a padról fogja nézni
Nalam igy lenne a rotacio: Kante/Case-Kroos/Modric-Pogba/Modric/Isco(Iscot elol is lehetne rotalni).
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou
KAK 
34. Liga, 13. BL

Merci Zizou

- wZoLee7
Milyen négy kps? Isco is itt lesz. 5-en 3 posztra bőven elegen lesznek. Én személy szerint Kovat is itt tartanám ha még kell oda ember.
Kante meg lehet 20 milla ha nekünk nincs rá szükségünk. Nehéz megérteni, pedig így van. A meccsek talán ha 15-20%-ára kell egy kemény vkp-s játékos, nekünk meg legyen kettő?
Tolhatnánk mindig azzal, de akkor Pogba a meccsek java részét a padról fogja nézni, mert Kroos kell oda, fiatal, stabil, ésszel játszik. Modricot meg amíg bírja a tempót és nem esik vissza nem kell magyarázni.
Kante meg lehet 20 milla ha nekünk nincs rá szükségünk. Nehéz megérteni, pedig így van. A meccsek talán ha 15-20%-ára kell egy kemény vkp-s játékos, nekünk meg legyen kettő?

Lehet, hogy gyorsabb fejben Kante Casemironál de a mélységi passzokban alig jobb.
Penarandanál mindegy, hogy a Watfordé vagy a Granadaé. Granada, Watford, Udinese hármasnál ugyanaz a tulaj. Ezeknél nem a jobb helyezések elérese a cél, hanem a tehetségek felkutatása, felépítése, majd eladása. Jó ajánlat esetén elfogják adni. Csak kérdéses mennyi lenne a jó ajánlat.
Penarandanál mindegy, hogy a Watfordé vagy a Granadaé. Granada, Watford, Udinese hármasnál ugyanaz a tulaj. Ezeknél nem a jobb helyezések elérese a cél, hanem a tehetségek felkutatása, felépítése, majd eladása. Jó ajánlat esetén elfogják adni. Csak kérdéses mennyi lenne a jó ajánlat.
Egy dolgot felejt el mindenki: 2 évre kell igazolnunk most nyáron. Jövőre a kölcsön játékosok visszajöhetnek és annyi. Lukita 31, CR 31, Karim 29 most. Plusz 4 kp-sal nekimennél a következő 2 évnek úgy, hogy az egyik 31 éves?wZoLee7 írta:Én meg remélem ez így ebben a formában nem valósul meg. Sem a kp sem a támadó harmaddal nem értek egyet.donor írta:EB első meccse után a jövő évi kp-nkat így tudnám elképzelni:
Kroos/Kovacic - Casemiro/Kanté - Modric/Pogba
Elől pedig egyelőre:
CR/Asensio - Benzema/Penaranda - Bale/LV
, de ide még várom az EB sztárját/felfedezettjét
Kp-n lesz egy Modric, Kroos, Casemiro, Isco. Jön Pogba, Kova szerintem távozik. Felesleges Kantét is megszerezni. Sok meccs lesz de nem annyi, hogy mindig kelljen egy vkp. A legtöbb meccsre elég lehet Kroos és Pogba védekezése is.
A támadóknál meg...az utánpótlásban van két jó támadó akik cserének bőven jók lehetnek. Ha James marad, amit kétlek, akkor oda is meglennénk, feleslegesen nem kell itt tartani Asensiot sem. Ha nem lesz távozó onnan is akkor kölcsön kell adni egy német csapatnak pl.

Penaranda a Watford játékosa aki kölcsönben volt/van a Granadánál. 2 zsák labdáért meg lehetne venni.
Kanté melletti érveim: 20 millió font a kivásárlás ára

20 millió font

- numberone1
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
Pedig fejben gyorsabbnak tunik a brazilnal, ami mar elore lepes lenne. Kroosnak nem kellene Case/Kante helyere mennie, lathattuk a Atletico ellen, h kozepen volt nagyon elemeben. szerintem a nemet ott fog megragadni a jovoben...mar ha lesz olyan tarsai akik kozul az egyik mogotte tehermentesiti vedekezesben es a masik aki tamadobb, jobban tamadja majd a kaput.wxyz írta:Akik Kantét szeretnék, hova képzelik? Casemiro helyére mélységi pozicióba?
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou
KAK 
34. Liga, 13. BL

Merci Zizou

Akik Kantét szeretnék, hova képzelik? Casemiro helyére mélységi pozicióba?
Kantét nem akarom alacsonyabb szintre tenni, de ha Pogbával hasonlítjuk össze akkor kijelenthető, hogy a tegnapi meccs a gyengén összerakott francia középpályával, védekezéssel, támadásépítéssel, labdavesztésekkel sokkal hálásabbb feladat volt az ő posztjának, nagy munkabírású, sokat ütköző játékstílusának, mint Pogbának.
Kantét nem akarom alacsonyabb szintre tenni, de ha Pogbával hasonlítjuk össze akkor kijelenthető, hogy a tegnapi meccs a gyengén összerakott francia középpályával, védekezéssel, támadásépítéssel, labdavesztésekkel sokkal hálásabbb feladat volt az ő posztjának, nagy munkabírású, sokat ütköző játékstílusának, mint Pogbának.
- El Maestro
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls
palesz77 írta:Penaranda most nyáron igazolt a Watfordhoz.donor írta:EB első meccse után a jövő évi kp-nkat így tudnám elképzelni:
Már a télen szerződtették. Ha lesz rá vevő el is fogják passzolni jó pénzért.
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Penaranda most nyáron igazolt a Watfordhoz.donor írta:EB első meccse után a jövő évi kp-nkat így tudnám elképzelni:
- wZoLee7
Én meg remélem ez így ebben a formában nem valósul meg. Sem a kp sem a támadó harmaddal nem értek egyet.donor írta:EB első meccse után a jövő évi kp-nkat így tudnám elképzelni:
Elől pedig egyelőre:
Kp-n lesz egy Modric, Kroos, Casemiro, Isco. Jön Pogba, Kova szerintem távozik. Felesleges Kantét is megszerezni. Sok meccs lesz de nem annyi, hogy mindig kelljen egy vkp. A legtöbb meccsre elég lehet Kroos és Pogba védekezése is.
A támadóknál meg...az utánpótlásban van két jó támadó akik cserének bőven jók lehetnek. Ha James marad, amit kétlek, akkor oda is meglennénk, feleslegesen nem kell itt tartani Asensiot sem. Ha nem lesz távozó onnan is akkor kölcsön kell adni egy német csapatnak pl.
EB első meccse után a jövő évi kp-nkat így tudnám elképzelni:
Elől pedig egyelőre:
Elől pedig egyelőre:

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ja, Neymart nem übereljük amúgy sem. Ha Pogba meg ZZ is akarja, nincs ellenvetésem. Csak ne Perez listája érvényesüljön, mást nem kérek.
Nana! Neymart sokba kerülne űberelni. Elég nekünk a 120 ishehe írta:én mondjuk rohadtul szeretném, ha világrekord lenne, gyűlöljön a sok baszadék még jobban

- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
cé most szerelmes, ebé után el lesz foglalva jövő májusig marrokóban, a béellcímvédés után meg megmondjuk neki, hogy mivan.Realista24 írta:Annyi. Egyedül Cének kell csinálni valami fals jelentést az átigazolási összegrőlhehe írta:én mondjuk rohadtul szeretném, ha világrekord lenne, gyűlöljön a sok baszadék még jobban