Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. június 16., csütörtök 21:24

R.M.C.F írta: Viszont. Fiola....óriási érvágás. Nem tudom ki ismeri Besét..ő milyen? Túl fiatal.....jó lehet?
Storck felfigyelt rá, kivitte, de én innentől én nem kérdőjelezem meg semmiben a német döntését, eddig csak nagyokat húzott :D Párszor láttam csak egyébként, jó volt de nyilván abból messzemenő következtetéseket nem vonnék le.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2016. június 16., csütörtök 21:20

Pár gondolat a magyar meccsről....

Remek diadal volt,egész nap lázban égtem,egy x-re jók lehetünk elv alapján.Izlandot megverjük,portugálok a két első meccsüket hozzák...majd utolsó meccsen már nem kell akkora elán,és x-re jók leszünk és továbbslisszanunk....Hát nem jött be :D :D csodálatos és megérdemelt győzelmet arattunk. Remek taktikai fogásokat láthattunk,ez már nagyon tetszett....ez színvonal volt,magyar szinten nem láttam még ilyen jól felépített,szervezett , taktikus focit.....ez foci végre.
Nem is az a lényeg szerintem hogy a magyar válogatott meddig jut el.....persze hogyne lenne fontos,de a lényeg a "mélysége" a közvetítő szerepe....a mondanivalója ennek az egész kis csodának. Ugyanis az utánpótlás korúak,most láthatnak példaképeket...megismerhetnek neveket....láthatnak olyan cselekményeket,gólt..örömet ami a labdarúgás sava borsa...ami nincsen meg több évtizede nálunk,nincsen kire felnézni..EZ döntő egy fiatal tehetség hovatartozása és eltökéltsége kapcsán. A nagyobb fiam 6.5 éves és sorolja a magyarok neveit....ez igen,büszke vagyok rá. Évtizedeken át ez nem volt jellemző.
ja és kössz palika,hogy felráztad ezt a szennyet.

Az osztrák csapat jó erőkből állt,ezt tudtuk is,jobb is mint a miénk,de a fociban ez nem lehet akadály.....ennek ellenére még is hittem hogy pontot szerzünk. Alaba minden mozdulatán látszott hogy klasszis,de rendkivül jól zártuk ki a játékból,alig ért labdába,ez valami embertelen.....emberek....magyarország ma már nem szennyvizszippantó.....csak higgyünk magunkban még tovább.

Nos,Király egész jó formában van a kora ellenére,nem bizonytalan,együtt él a védelemmel,többször jól lépett ki hosszú labdákra,a karizmája is "kijött"...bizalmat és erőt sugall.A gatyája is rendben van.
A két szélső védő nagyon nagyot játszott,ku***ra gáz hogy Fiola kiesik,ku***a gáz gyerekek....nagyon kellett volna......,Kádárral úgy lezárták a széleket mint ma a Szabadsághidat pesten. A burgenlandiak nem tudtak egyáltalán érvényesülni,a széleken halott volt a legtöbb próbálkozás,középen tudtak több alkalommal Gera mögé betörni,de igazi komoly ziccert nem tudtak kialakítani. Ez óriási dolog.
Gera kiváló volt(vele elfogult vagyok mert játszottam ellene és nagyon nagynak tartom),bár látszott rajta a kora,voltak periódusai amikor megvolt "fogva" eléggé,vagy savas volt,vagy túlvállalta magát,összességében remekül illett a mélységi pozícióba,viszont kell a tehermentesítése...itt jönne be Nagy Ádám,nálam többet mozogna oldalirányban,egyszerűen muszáj többet zónáznia,főleg majd a bálnavadászok ellen,Nagy akinek karcsúbb a testi adottsága,itt többet kell adnia mozgásban. Geráról neki kell levennie a terhet,Gera ne legyen túlterhelve egy egy időpillanatban sem mert az kockázatos nekünk. Nagy Á többet lépjen ki labdásra,és jó ez a két vonalas zóna,főleg hogy Gyufa is jól "térképez" jól lép ki,meg is tudja csinálni a kulcspasszokat fel a támadórészbe és a vonalak fölé a passzokat. Remek kis focista,szeretni való alak,koncentrált,szívós,bátor.... és lát a pályán. Nagy Á kicsit visszafogott volt,de ez abszolut érthető hiszen nagyon fiatal.Nem jött ki tőle semmi plusz,de ez pont hogy most döntő lehet,hiszen ott nem is kell magad túlvállalni,az kell hogy kroos mintájára játsszon,megjátszható legyen,legyen tiszta a feje,fenn legyen a tekintete,szűken birtokolja a labdát és rendkivül gyorsan játssza is le a fellépő szélsőknek.
Gyufa óriásit játszott,jól tudja magát tisztára játszani,nagyon jól helyezkedik és megvan benne a szenvedély melletti ritka higgattság is. Jól lép ki a középpálya vonalából...viszont kicsit sokat fut feleslegesen....ott kell valaki aki ezt neki elmagyarázza hogy ne mozogjon akkor amikor nem döntő.
Dzsudzsák nagyon kiesett a játékból,ezt nem tudjuk a továbbiakban megengedni ,ez nagy hiba....alig érvényesül,kombinatívban inaktiv,keveset találkozott a labdával,keveset vállalt,neki többet kell egy vs egyezni,futni....lőni,vagyis alkalmazni az alap adottságait, benne volt hogy Gyufa jobb összekötőben lépett fel többször is,igy dzsudzsák területe fedett volt,de pl a ziccerénél is ha több esze van, és nem bal külivel veszi maga elé ahonnan kissé kiperdült hanem jobb belsővel akkor ott a 100as,és be is veri. Azt annyi a krautoknak.
Centerezése nem volt,elfutása sem,egy vs egyben alig volt benne. Ezt nem lehet tovább megengedni.Kurva nagy probléma ez. Izland ellen ha nem tud érvényesülni(ott Ő neki kell lennie a kulcsnak,mert be tud jutni mögéjük)akkor adja le a karszalagot. Kevés volt.
Németh jól tudott felfejlődni,több jó tisztára játszása is volt,de nem volt meg benne az átütő erő. Használja ki hogy jobb a többinél fizikálisan..adja magát,menjen bele egy párharcba,test a testbe....Kádár előtt könnyebb dolga volt,mert a bekk rendkivül magas szinten játszott(két eladott szar labdája mondjuk volt azt ha az nincs akkor kádár egyértelműen a forduló embere.....)szóval németh is többet vállalhatna. Alapvetően nem tudtuk kiaknázni a szélső kvalitásainkat,csak gyufa felpasszaira vagy fellépéseire apelláltunk,ez meg túl szűk keresztmetszet.
Szalai nagyon gyenge volt,de sokat melózott...oké,de ez normális,ha én szar meccset fogok ki,akkor minimum extrát melózom,hogy ne legyek túl szar. A gólja előtti kombináció az mindent vitt(hagyjuk hogy barcás gól...az milyen??? Ezt nem tudja a barca :lol: ) , nem tudja megtartani a labdát,túl könnyen elválasztják a játéktól,tudom hogy ma magyarországon megint a center játék a menő,ezt erőltetik az akadémián is(én is alkalmaznám,de csak extra taktika lenne,alapból elmozgó rendszer és ott nikolics alap),igy itt is lecsó pl nemanjénak akinek a ritmusa,erőszakossága döntő lehetne....de nem lesz. Mert ő nem klasszikus center.

Szóval....bocs ha kesze kusza....de szarul tudok írni ezen a laptopon.

Izland ellen,klasszikus rendszert játszanak,4-4-2. Kontrával,de nincsen meg hozzá a megfelelő gyors embereik.Viszont brutál fegyelmezettek. Semmi jellemző kishitűség....érdekes csapat.
Tegyük le CSAK a földre.....ott ádám jó lehet,de elnyomják ha nem képes gyorsan reakciót adni. Ez is fontos....gyufa nem lesz rossz....szalai is fel tudja venni a kesztyűt bár nem nagyon indokolt a játszatása,én kiengedném őket....had higyjék el hogy van keresni valójuk..és dzsudzsák kulcs szerep....elfutás,centerezés vagy befelé fordul és bumm.
Viszont. Fiola....óriási érvágás. Nem tudom ki ismeri Besét..ő milyen? Túl fiatal.....jó lehet?
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2016. június 16., csütörtök 15:11

szerk: A végére mennyit futott, nem tudja valaki hol lehet utána nézni? Mert ár félidőben 6 km-nél járt! :sly:
Itt meg lehet nézni elvileg.

A többi statisztikája is elég jó. :) Nem csoda, hogy sokan érdeklődnek iránta.
Viszont szerintem Gera azért nagyobb tehetség volt, ha nem sérült volna le a legrosszabbkor akkor még többre vihette volna, komoly csapatok érdeklődtek iránta.

defender3
Kedvenc játékosaid: Puyol
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: defender3 » 2016. június 16., csütörtök 14:18

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Nagy Ádival ha a maradék legalább 2 meccsen is ilyen teljesítményt fog nyújtani, mert az biztos, hogy a Fradi nem tudja majd megtartani. Honnan lesznek érdeklődők iránta, és már csak az a kérdés melyiket fogadja el. Most szerintem egy lengyel tökéletes lenne neki erősebb, mint a magyar bajnokság biztos kezdő tudna lenni és pár év alatt egy bundás/premier középcsapat szintre el tudna érni ha töretlen maradna a fejlődése utána meg bármi lehet.

Tajtinak ha másért nem azért jó volt ez a 2 év, hogy lássa nyugaton, hogy is mennek a dolgok.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2016. június 16., csütörtök 14:08

M1Ö írta: Amióta focit nézek, nem volt még egy ilyen k.pályásunk. Talán Gera, de még ő sem volt ennyire jó, pláne ilyen fiatalon. :)
Nekem is tetszik Nagy Ádi játéka,de ha nincsenek Gera sérülései még szebb pályafutása lehetett volna (mert mostani magyar szinten így se rossz). Gera zseniális játékos,nem véletlenül volt Angliában a mágikus magyar,szerintem tehetsége az európai szinten is kiemelkedő (volt).
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. június 16., csütörtök 13:02

El Maestro írta:12 egész valahány km volt a teljesítménye, de pontos adattal nem tudok szolgálni. Talán az mlsz twitteren foglalkoztak vele vagy az eb honlapján.
Köszi! Remélem azért nem fognak kifulladni, mert nem igazán lehetnek az ilyen terheléshez hozzá szokva, még ha pihenten is érkeztek. Mondjuk elvileg Storck 1,5 hónapig jól megdolgoztatta őket. :lol:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

El Maestro
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. június 16., csütörtök 12:31

12 egész valahány km volt a teljesítménye, de pontos adattal nem tudok szolgálni. Talán az mlsz twitteren foglalkoztak vele vagy az eb honlapján.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. június 16., csütörtök 12:23

Nagy Ádám a legnagyobb király, a legnagyobb király!!! :mrgreen: Öcsém, már a selejtező alatt megvett kilóra, de ezzel az osztrák meccsel megy a kedvencek közé! :agree: :salute:

Amióta focit nézek, nem volt még egy ilyen k.pályásunk. Talán Gera, de még ő sem volt ennyire jó, pláne ilyen fiatalon. :)

szerk: A végére mennyit futott, nem tudja valaki hol lehet utána nézni? Mert ár félidőben 6 km-nél járt! :sly:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. június 16., csütörtök 10:38

Na a Tajti kaland véget ért Barcelonában.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2016. június 15., szerda 9:38

Nem tudok betelni ezzel a Szalai góllal, az elmúlt 44 év leggyönyörűbb magyar gólja. Foci volt a javából, megkönnyeztem. :lilasalas: :) :'(

Ursus

HozzászólásSzerző: Ursus » 2016. június 12., vasárnap 22:58

Remek, Kádár az egyik aki mindig hoz egy jó színvonalat erre ő sérül meg.

El Maestro
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. június 12., vasárnap 20:31

Kádárt lerúgta Gera az edzésen. Bokasérülésről írnak, de még elvégeznek pár vizsgálatot.

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2016. június 11., szombat 22:36

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb ... os-2506549

Engem csak az érdekelne, hogy vajon hány játékos lehet/lehetett akit ezek a balfasz, buzeráns magyar szakemberek nem vettek észre? Hány játékos lehetett, akiben megvolt a +, de ezek a szerencsétlenek nem vették észre ésvagy a pénzes kis köcsögöt játszatták helyette? Felbasz bazmeg...mikor takarodnak már el a futball közeléből a Bognár Gyuri féle dilettáns, full kretén barmok. Remélem ez a Gergő srác megmutatja a köcsögöknek, hogy mit tud. Storckkal hátha megindult végre a változás.

defender3
Kedvenc játékosaid: Puyol
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: defender3 » 2016. június 10., péntek 20:07

Nem tudom ki nézte az M4-en a Csányival való beszélgetést de volt pár érdekes dolog. Idén az NB2-ben kötelező volt játszatni egy '95 után született játékost és ő mondta a csapatok fel voltak háborodva ezen. Ilyenkor el kell gondolkodni, hogy hova is kerül az a sok pénz, amit kapnak a csapatok az utánpótlás nevelésre, hogy nem tudnak kineveleni évente 1 db játékost. Meg kiderült, hogy a 17/18-as idénytől meg egy '97 és egy '98 után születetettet kell játszatni mellé pedig 20 csapatos lesz az NB2.

Az NB1 létszámával kapcsolatban igaza volt, hogy nem kellenek olyan csapatok, akik nem tudják fizetni a játékosok bérét.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. június 9., csütörtök 23:07

nmate írta: Egyenes ágon kint lennénk.
Az akkor ha még be is állunk. :lol:

Btw kedvencem Király volt, mikor a padról kiakadt a holland meccsen. :lol:
Nem illik.

Hungarokatalán
Kedvenc játékosaid: Szalai
Kedvenc csapatod: Barcelona, Bulls

HozzászólásSzerző: Hungarokatalán » 2016. június 9., csütörtök 23:05

Sanyi bácsi nagyon komolytalan volt. Az a beszélgetése a holland "zsenivel" pedig egyenesen megalázó. Dárdai és Storck stábja sokkal profibb volt taktika és pszichológia terén is.
Pinyőre én is kiváncsi lettem volna, főleg, amikor magyarázza a tolódást. :lol: :lol:
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. június 9., csütörtök 23:05

Mikor leultem megnezni, akkor nem vartam semmi jot Egervaritol, de csalodtam.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2016. június 9., csütörtök 23:04

vissza lehet nézni majd valahol?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. június 9., csütörtök 23:02

ziro4vr írta:
nmate írta:Dzsudzsák korrekt volt az öltözőben is.
Egervárin kihűltem mekkora kretén, Dárdai bezzeg feltüzelt itt a tv előtt engem is. :lol:
Azért én el tudtam volna képzelni magunkat a stábban. Én a mágnestáblánál, te ahogy Szalait vigasztalod kiváló pedagógiai érzékkel. :lol:
Egyenes ágon kint lennénk.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. június 9., csütörtök 22:56

nmate írta:Dzsudzsák korrekt volt az öltözőben is.
Egervárin kihűltem mekkora kretén, Dárdai bezzeg feltüzelt itt a tv előtt engem is. :lol:
Azért én el tudtam volna képzelni magunkat a stábban. Én a mágnestáblánál, te ahogy Szalait vigasztalod kiváló pedagógiai érzékkel. :lol:
Nem illik.

Vissza: