EB - 2016

Archívum

Ki lesz az Európa-bajnok?

A szavazás 2016. július 10., vasárnap 23:10-kor befejeződött.

Portugália
64
65%
Franciaország
34
35%

Szavazatok száma: 98

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: EB - 2016

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. május 31., kedd 22:01

nmate írta: Horvátok meg is csapják majd őket, Modric, Kova, Rakitic ledarálja ezt a középpályát. Nagy hiányuk, hogy nincs fizikum. Mindegyik egy kis tiknyó vagy egy lassú birodalmi lépegető. Lehet, hogy nagyon okos mind, de meg lehet futni őket erőből.

Ki van még ott... török és cseh, hát törökök ellen kényelmetlen lesz, gyors, kontrázós 442. De elviekben az szint nem okozhat problémát.
horvatok: azert Rakitic nagyon sokat tud futni, en inkabb azt latom nagy hatulutonek hogy harmojukra csak egy Brozovic-Perisic paros jut cserenek, vedoik meg inkabb rutinosak mint jok. elol nagyjabol rendben vannak.

torokok: legnagyobb bajuk hogy nincs egy nemzetkozileg is komoly edzojuk. nagyon ragaszkodik a fenerbache-galatasaray-besiktas vonalhoz (ami nem baj alapvetoen), de szamomra nagyon megkerdojelezheto donteseket hoz, pl Selcuk Inan mellozese. szerintem nagyon felsulnek, mert 2 jatekost leszamitva csak Torokorszagban futballoznak.

csehek: nagyon leadtak, nem is erdemes errol tobbet irni.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. május 31., kedd 22:01

Angolokra kitérhetnél Ziro, érdekes lesz az a csapat.

Meg mondjuk Albánia... :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 22:00

Jó na vállalom a franciázást is de úgy drágább lesz...

És írok a franciákról is.

:| :mrgreen:
Nem illik.

El Maestro
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. május 31., kedd 21:58

ziro4vr írta:franciáknak annyira nincs értelme ott egyértelműek a dolgok szerintem, illetve Remy meg R24 a nagy franszoás, azt tolják ők. :lol:
Az egyik ismer egyet, valami kis zsidó gyereket a másik meg kettőt, egy maffiózót meg egy colos niggert aki fura stílusu hajakat vágat magának. :lol: :mrgreen:
De jól van, ezt elengedem. Azért végezhetnél valamk kis kutató munkát mert ez a spanyol-német foci feltérképezése nagyon kevés lesz ide. :mrgreen:

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 21:54

Biztos ami tuti Csányinak elküldöm az írást referenciának, ha lebőgünk az eb-n lesz kit kinevezni. Máté jöhet másodedzőnek, így már valós tapasztalat is lesz a padon. :mrgreen:

Btw csoportot nyerik a spanyolok szerintem.
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. május 31., kedd 21:44

ziro4vr írta:Lássuk a mágnestáblán, aka Várhidi. Ezt feltételezem az öregtől.
Szerintem is ez lesz, vészhelyzetben megspékeli annyival, hogy behozza Adurizt (vagy Moratat ha nem ő kezd). Akkor 442 elviekben, de Morata szerepe leredukálódik arra, hogy letámad és folyamatosan nyomást helyez az ellenfélre labdavesztés után, annak saját térfelén, de akár visszajárva a középpályások közé is. Illetve befelé mozgással nyitja majd a helyet Albanak. Kb. ennyit várok én is az öregtől, ha ránéz az ember a keretre, ez le is jön.

Diego Costat én sem vittem volna ki, a csapat gerincéhez képest még mindig más tempójú futballhoz szokott. Nincs itt helye szerintem, meg ha rajtam múlna egy saját magam által összeollózott spanyol csapatban sem.

Horvátok meg is csapják majd őket, Modric, Kova, Rakitic ledarálja ezt a középpályát. Nagy hiányuk, hogy nincs fizikum. Mindegyik egy kis tiknyó vagy egy lassú birodalmi lépegető. Lehet, hogy nagyon okos mind, de meg lehet futni őket erőből.

Ki van még ott... török és cseh, hát törökök ellen kényelmetlen lesz, gyors, kontrázós 442. De elviekben az szint nem okozhat problémát.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 21:40

Kihagytam mert nem igazán ismerem. :mrgreen: De asszem ő ilyen torony cenyó, mozgékonyabb és mezőnyben használhatóbb kellene, mégha a gólpontossága jobb is mint Moratának. De majd a következő felki meccsükön meglesem ha tudom.

Egy németet tolok majd még holnap, franciáknak annyira nincs értelme ott egyértelműek a dolgok szerintem, illetve Remy meg R24 a nagy franszoás, azt tolják ők. :lol:
Nem illik.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. május 31., kedd 21:38

Fasza volt, de Adurizt kihagytad. Én alapból Őt nyomatnám csatárba, nem pedig Moratát. Képes gólokat rúgni, ráadásul még a fejjátéka is erős. A spanyol csapat alapból rengeteget fog passzolni, így miután megbolondítják az ellenfél védelmét, jól jöhet egy olyan játékos, aki képes bárhonnan, bárhogyan gólt szerezni.

Morata ebben még nagyon kevés.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. május 31., kedd 21:37

ziro4vr írta: A védelem...
Carvajal hiánya szerintem érződni fog, még ha Juanfran is nagyon korrekt kis jobbhátvéd, támadásban nagyon nagy plusz, főleg, hogy az öreg sanszosan, a szó szoros értelmében vett szélső nélkül fog játszani. Jobban tudja nyitni a területeket szélen, de nagy baj Juanfrannal sem lesz, legfeljebb nem lesz annyira gördülékeny a dolog.
A kp a legérdekesebb. Volt itt már minden, 5 kps, 3 kps, két fedezettel játék, hamis kilencessel játék, csak épp az nem, ami szerintem sikeres lehetne, a 4 kps játék.
Na igen. Az a hamis kilences játék az óriási hiba, egyszerűen nem alkalmas rá a keret, főleg amikor Cesc benne a kilences. Nem is értem, remélem dobta örökre. Szerintem is az a fajta felállás várható, amit felrajzoltál. Busquets alap bárhogy nézzük, bármilyen felállásban és valószínűleg Iniesta sem fog kimaradni akárhogy is küldi fel őket. Jó lehet ez, ha Silva/Iniesta/Thiago tudja gyorsba járatni körbe a labdákat, tempóból ők senkit nem fognak megverni, viszont kicsiben ha előrefelé akarnak játszani egy-két érintővel az működni fog viszont van egy olyan gondolatom, hogy az első meccsen Aduriz fog kezdeni, aki jóval statikusabb, aztán ha nem hibázik az ellenfél, megy majd a tizenhatos körül a labda egy meccsen keresztül ha csak valaki nem vállalja el messzebbről.
----------------------------DDG-------------------------------
--Carvajal---------Piké---------Ramos---------------Alba
--Lucas(Saul)---Busquets---Thiago*---------Iniesta(Isco*)
---------------Morata(Torres)-----Nolito-------------------
Ezt meg adom úgy ahogy van egy az egyben, ebben Morata is sokkal hatékonyabb lehetne ha ő játszana, mert van mellette valaki, lenne lehetősége a sebességét is jobban kihasználni, egy szem csatárként én csak szenvedni láttam eddig. Isco nekem hiányozni fog, nálunk kicsit faszomkivolttőle de bőven adna lehetőséget a variációra, viszont Lucasnak örülök, szerintem megfogja hálálni a bizalmat amikor megkapja. Egy a lényeg, ha nem a Cesc, Pedro duót kell néznem kezdőként már örülni fogok, Pedro tökéletes csereember lehet, Cesc viszont nálam már nem sok szerepet kapna.
Ziro te meg kapsz egy virtuális pacsit, végre hasznodat is látjuk :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Maestro
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. május 31., kedd 21:31

ziro4vr írta:Na de nem írok többet, maradjon fent a kommentem hátha valaki fogékony a tudásra veletek ellentétben.
Pedig én vevő voltam rá. Jöhetne még a németekről meg a franciákról. Meg pl. hogy miért Schurrle es Podolski kerult be a keretbe pl. Brandt és Bellarabi helyett ill. hogy Schweini mit keres ott és kivel lehetne helyettesíteni?

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 21:27

Zsombor írta: Én tudnék neked munkát ajánlani. Persze csak ha érdekel.
Legyek az új bazska? :hmmm: Na de nem írok többet, maradjon fent a kommentem hátha valaki fogékony a tudásra veletek ellentétben. :mrgreen:
Nem illik.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. május 31., kedd 21:26

ziro4vr írta:Egyszer vagyok komoly akkor is ezt érdemlem...se fizetés se elismerés. Majd elmegyek a sport tv-be okoskodni én is, ott becsülik az ilyen tehetséget. :shifty:
Én tudnék neked munkát ajánlani. Persze csak ha érdekel.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 21:23

Egyszer vagyok komoly akkor is ezt érdemlem...se fizetés se elismerés. Majd elmegyek a sport tv-be okoskodni én is, ott becsülik az ilyen tehetséget. :shifty:
Nem illik.

El Maestro

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. május 31., kedd 21:13

Olvassátok csak, ezekből sokat tanulhattok gyerkőcök. :mrgreen:

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. május 31., kedd 21:12

El Maestro írta:Ilyen ócska szarokért nem fizet az oldal. :mrgreen:

Amúgy adom ezt az Aragones féle 442t, nagyjából ugyanezekkel a játékosokkal. Meccs közben ezt lehet szépen variálni is, 433ra támadásoknál azáltal, hogy pl. Lucas belép a támadósorba ill a másik szélen játszó pedig bemozog középre a másik két középső ember mellé lefedni a kp-t. Védekezésnél meg marad a 442 amivel jól lezárhatóak a szélek ezekkel a játékosokkal.
Ez röviden összefoglalja ziro írását? Csak mert akkor azt nem olvasom el :mrgreen:

El Maestro

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. május 31., kedd 21:11

Mi aztán nem. Ő a vikingos tagok tagdíjából utazgat Madrid meccsekre.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 21:07

El Maestro írta:Ilyen ócska szarokért nem fizet az oldal. :mrgreen:
Bezzeg R24-et kiutaztattátok megint, és nem is hívott a szemét, ez fáj igazán. :'( :mrgreen:

Legalább te elolvastad. :lol:
Nem illik.

El Maestro

HozzászólásSzerző: El Maestro » 2016. május 31., kedd 20:52

Ilyen ócska szarokért nem fizet az oldal. :mrgreen:

Amúgy adom ezt az Aragones féle 442t, nagyjából ugyanezekkel a játékosokkal. Meccs közben ezt lehet szépen variálni is, 433ra támadásoknál azáltal, hogy pl. Lucas belép a támadósorba ill a másik szélen játszó pedig bemozog középre a másik két középső ember mellé lefedni a kp-t. Védekezésnél meg marad a 442 amivel jól lezárhatóak a szélek ezekkel a játékosokkal.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 31., kedd 20:38

Tehát akkor spanyolokról pár gondolat:

A múltról nem beszélnék, ki lett már vesézve a vb után anno, miért volt erős és legyőzhetetlen a válogatott anno és miért buktak el az utolsó világversenyen. Akkor azt hittük VDB ki lesz rakva, és a tehetséges fiatalokat beépítve egy más szisztéma hozhat majd eredményt. De a bajszos még maradt, talán utoljára, némileg meghozva a kellő fiatalitást, némileg viszont meghagyva a kőkorszaki és elfogult válogatási elveket és azt a szisztémát, amit már a barca is elhagyott.

A keret önmagában nagyon erős a mai viszonyokat nézve, a német után a legmobilisabb és a támadókat leszámítva a legkomplexebb. Bár egyébként érdekes, hogy a top2 favoritnak számító csapatoknál pont a támadók a leggyengébbek, míg pl egy francia vagy angol csapatnál erős túljelentkezés van. Csak ezzel az a bibi, hogy a nagy tornákat 2002 óta nem a támadósorok és sztárok döntik el, hanem a csapategység, a taktikai felkészültség és a mentális állapot. A triplázó spanyol válogatott egy olyan mentális fölényt kombinált egy olyan összetett felállással, amely legyőzhetetlenné tette őket az akkori felhozatalt tekintve. Nyilván örültek egy jó Torresnek vagy Villának de nem azzal nyerték meg a tornákat. A németekről majd a következő részben.

Szóval hogyan is állhatnak fel? Az a baj mostanában kevés meccsüket láttam így csak találgatni lehet, de VDB esetében viszonylag kiszámítható a felállás.

A kapuban kapásból nem tudom mi lesz, már szimbólikusan meg is határozza majd mit várhatunk tőle. Egyértelműen DDG-nek kell kezdenie, minden szempontot figyelembe véve.

A védelem rendben van a széleken és rendben lehet középen. A szélsők jók, Juanfran és Alba fog kezdeni, a cserék is rendben vannak még úgy is, hogy vannak hiányzók. Középen megint bejön a VDB elv, azaz hívjuk be Bartrát csak azért, mert barcás, noha alig játszott és akkor sem jól. Ha már nem akar egy kezdő embert elvinni cserének, ott lenne Nacho aki többet játszott, jobb minőségben és több poszton is bevethető. Ramos az egész csapat vezére, a védelemé meg főleg, Piqué akkor tud nem bohóc és lecsücsülő formát hozni ha egy apafigura van mellette, aki mentálisan tartást ad neki. Egy Puyol vagy Ramos nélkül csak egy hülyegyerek. Sok kérdés itt nincs.

A kp a legérdekesebb. Volt itt már minden, 5 kps, 3 kps, két fedezettel játék, hamis kilencessel játék, csak épp az nem, ami szerintem sikeres lehetne, a 4 kps játék. Busquets alap amit meg is értek, előtte Koke/Thiago és Iniesta lesz jó eséllyel. Silva valószínűleg kezdő lesz még, ahogy csatárban Morata is. A kerettel lőtt egy öngólt VDB, az hogy nem vitte ki Costát vagy Torrest behatárolja a lehetőségeit és akár arra is kényszerítheti, hogy megint ilyen elbaszott hamis kilences játékot kelljen játszani. A maradék egy helyért mehet Nolito/Fabregas/Pedro. Szomorú de ez van.

Lássuk a mágnestáblán, aka Várhidi. Ezt feltételezem az öregtől.

-----------------------Iker------------------------------
Juanfran------Shakiráné--Ramos-----------Alba
--------------------Busquets---------------------------
---------------Koke-------Iniesta-----------------
--------Silva-------------------------Nolito/Pedro/Fabre
--------------------Morata

Ez a felállás azért működhet, mert a játékosok nagyon mobilisak benne, ami a támadásnál és a letámadásnál jól jön, bár védekezni nem tudnak annyira, ha jó a rendszer akkor az annyira nem is baj. A két szélsővédő jól lép fel, Busi jól lép hátra, tehát a pályán létszámfölényeket alakíthatnak ki, a felállás pedig magában hordozza a terület szűkítését. A probléma az, hogy a rendszer gólszerzésnél a hirtelen ritmusváltásra és előnyszerzésre épül, viszony Iniesta és Silva nincs már a toppon, akiknek ezeket hozni kéne, Morata pedig nem egy top Torres vagy Villa. Az olyan szintű dominanciára pedig nem alkalmas, mint a következő amit vázolok majd, ezáltal lekontrázhatók és már ott is a gond. Lásd holland-spanyol.

És akkor itt jön prof zéró csapata, zárójelben akik nincsenek itt de passzolnának tökéletesen.

----------------------------DDG-------------------------------
--Carvajal---------Piké---------Ramos---------------Alba
--Lucas(Saul)---Busquets---Thiago*---------Iniesta(Isco*)
---------------Morata(Torres)-----Nolito-------------------

Ez egy zártabb rendszer, ami ugyan olyan mobilis, ugyanakkor némileg stabilabb és ezzel egyensúlyozza ki, hogy egyénileg most nincs egy topjátékos elöl, de legalább egy olyan aki állandó ritmus vagy előnyszerző tulajdonságokkal bír. Thiagonál azért van egy csillag mert csúcsformában nagyon illik oda, ugyanakkor arra a posztra olyan taktikai érettség kell amilyen neki szerintem nincsen, így lehet Koke illene oda, aki rendszerjátékos, de pontosan ezé a rendszeré. A kp szélére lendületes és mobilis emberek kellenek akik nagy területet játszanak be és van megfelelő foci iq is. Ezért vannak ott a zárójeles emberek is, igazából látni kéne élesben ezt, így elméletben max egy Bbenó tudná megmondani hogy működnének. Elöl Morata pozíciója lenne a csapat segglyuka ami sok elmozgást, aktív működést és gólokat kéne hogy jelentsen, szerintem erre Torres de még Costa is alkalmasabb lenne, a forma és a kevésbé bunkóparasztság piatt inkább Torres. Morata is megteszi, de ő nem éljátékos, nem vezérbika, inkább az az árnyékból kilépő típus, kezdőként nm biztos hogy elbírja a terhet. Nolito szerepkörére meg rajta kívül max Pedto van ott, illetve VdB szerint Fabregas de az nem fog működni öreg.

Összességében az esélyük megvan, papíron nagyobb mint a valóságban, csak a mai futball nagyobb részét a papírok határozzák meg az egyéniségek halála után, így ha már van egy elképzelésed, stabil rendszered, meg embereid akik nem extrák viszont jók sok dologban, félig nyertél. És persze top kapusod, ha DDG véd akkor az is adott. Ezek kellenek manapság, szomorú vagy nem ez van.

Köszönöm a figyelmet, ha más csapatokról is akartok hasonlót, akkor R24 keressen fel és egy exklúzív, fizetős szerződés keretében itt publikálom őket. :lol:
Nem illik.

haszi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo, Marcelo, C.Ronaldo, Benzema

HozzászólásSzerző: haszi » 2016. május 31., kedd 20:36

Remy írta:Thiago kell a keretbe, Isco meg nem. :lol: :lol: :lol: Pedro is kell, Torres nem. :lol: :lol: :lol:
Azért Sault ne hagyd ki. Szerintem az ő kihagyása a legnagyobb baromság a bajszostól... :( K*rvára örülök Lucas behívásának, de Saul is kiérdemelte bőven az én véleményem szerint.
DDG-Bellerin-Pique-Ramos-Alba-Koke-Busquets-Iniesta-Nolito-Morata-Silva. 4-3-3-ban lehetne csapatni. Viszont tuti már látom előre, hogy Fabregas-Pedro duó kezdeni fog.... :ike: Na meg Iker :/
Akár sikeresen, akár sikertelenül zárnak az EB-n, remélem VdB távozni fog a csapat éléről. Minél jobban öregedik egyre jobban ragaszkodik az érthetetlen csapatösszeállításaihoz, egyre több megmagyarázhatatlan döntést hoz keretösszeállítások során.
Én 3 esetben döntöttem volna másképp: Torres<-->Aduriz, Saul<-->Pedro, Isco<-->Fabregas.

Vissza: