nmate írta:
A film pedig így a kritikákra rápislantva egy butított Gyűrűk ura lehet.
Ez a probléma, hogy akarva-akaratlanul is a Lotr-hoz hasonlítják az emberek. Ez hiba, de sajnos a zsánert elnézve, nem meglepő. egyszerűen hiánycikk az effelé szórakozás a mozikból. Nincsenek jól megalkotott fantasy világok. Lotr mellett volt egy Harry Potter és szevasz.
Így viszont helytállóak sokszor a negatív kritikák. Geekz is lehúzta elég rendesen. Van is igazság abban, amit Rusznyák Csabi írt, de sokszor feleslegesen is rúgott bele a moziba.
ericco írta:Egy kritikát olvastam a Warcraftról, de ott mint filmet is lehúzták, nem csak mint adaptációt. Állítólag egyszerűen szarul van megírva a forgatókönyv, a szereplők érdektelenek, nincsnek felépítve. A CGI sem a legtutibb (nem emelkedik ki semennyire, pedig a készítők úgy harangozták be), de ami a legfontosabb, pocsékul van rendezve és megvágva. A storyból pedig szinte teljesen érdektelen, a nézőben nem alakul ki feszültség, pont a fenti hibáknak köszönhetően.
CGI teljesen oké, sőt... kreatív és látványos az egész film, egyáltalán nem kell szégyenkeznie a Warcraftnak CGI terén.
A vágások, a forgatókönyv tényleg hibás, de itt megint a Gyűrűk Urát tudom felhozni. A Warcraft-ot akarva-akaratlanul ahhoz akarják majd mérni az emberek. Csak éppen túl magasan van a léc. Kb lehetetlen megugrani. De nem is kell.
Igazság szerint egy új, egy más fajta élményt ad a Warcraft, mint az eddigi fantasy filmek. Én egyedül a Warcraft 3-al játszottam egy keveset, de a film tényleg olyan, mintha megelevenedett volna a játék. Játékszerű, sokszor utaltak is erre a kamerabeállításokkal. Meseszerű, darkos, fantáziadús.
A legnagyobb problémája az egész mozinak talán az, hogy túl rövid. ha +30 perccel hosszabb, senki nem szól egy rossz szót se. De az kellett volna ahhoz, hogy kicsit nyugisabb, nem túl kapkodós film alakuljon ki belőle. Emellett illett volna tartalmasabb, nagyobb hangsúlyú zenékkel feltölteni.
Mindazonáltal és hiszem, hogy ha ez sikeres lesz, akkor a folytatásokban ki fogják javítani ezeket a hibákat.
És még egyszer mondom. Ez a film teljesen más élményt ad, mint a többi fantasy film, legyen itt szó akár a Lotr-ról is.
Durotan a legnagyobb király
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!***szé ölték meg...
Gul'dan meg kegyetlenül jól néz ki. Végre egy badass gonosz.