Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kodo

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: kodo » 2016. május 10., kedd 12:35

srácok a segítségeteket szeretném kérni.
barátnőm szeptemberben egyetemre megy, és laptopvásárlás előtt áll. nagyon nem fogja másra használni, mint böngészés, filmezés, egy kis tanulás (word, excel, access)..szóval ilyen alap dolgok. igazából egy megbízható laptop kéne, ami viszonylag hosszú távra megteszi neki..ja és fehér vagy talán még ezüst... :mrgreen:
ja az ár teteje olyan 150-70k, de ha ocsóbban tudtok se gond :D

BLaZE
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2016. május 10., kedd 9:34

Ha netán külső monitorral tolod külön bill-el és egérrel, akkor ne csukd le a gépet, az is sokat számít, ha lehet a ventilátorok is legyenek szabadok stb
Mielőtt leírtad volna kipróbáltam. Mivel erre is gyanakodtam. Nem csuktam le a gépet és Lahm :mrgreen: működik. Ha tudnám miért kell ezért felnyitva lennie a fedélnek...
halálomig madridista leszek

Laci

HozzászólásSzerző: Laci » 2016. május 10., kedd 0:26

Én visszavinném, hogy kezdjenek vele valamit :D
Játék mellett nézd a hőmérsékletét a CPU-nak és a GPU-nak is, onnan többet megtudhatsz.

Ha netán külső monitorral tolod külön bill-el és egérrel, akkor ne csukd le a gépet, az is sokat számít, ha lehet a ventilátorok is legyenek szabadok stb

Nekem egy 5 éves Asusom van, ugyanez a konfiguráció, csak minden 5 évvel régebbi :D és az enyémnél nem lép ki GTA V közben :)

A kártya hűtője ha nem is rossz, de láttam már olyat, hogy szar minőségű a gyári 'hűtőpaszta' és az az első, hogy azt kicserélik a maniacok :mrgreen:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2016. május 9., hétfő 22:59

BLaZE írta:"Legfrissebb driverek fent"
De gyökér vagyok. :lol: :lol: :lol:
Afelett valahogy elsiklottam. :lol:
BLaZE írta:A túlmelegedésre gondolok én is csak az okát nem találom. :/
Lehet nem jó a kártya hűtője, bár nem tudom sajnos pontosan hogy néz ki egy laptop VGA

BLaZE

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2016. május 9., hétfő 22:24

Sierra írta:
BLaZE írta:Nem is tudom jó topik-e de végülis elektronika. :D
Na szólva, kb 2 hónapja vettem egy új laptopot. Asus X555LB i5 proci GF 940M-es kártya. Nem nagy szám de nekem elég. Meg amivel játszani szeretnék azt gyönyörűen elviszi. Na most itt a probléma. A régebbi játékok mint pl. Company of Heroes simán megy gond nélkül. De pl GTA V, Alien: Isolation csak, hogy pár példát mondjak, amiket simán el kell vinne. El is futnak szépen kb 5 percig, amikor is lehibernálja magát a Windows 10. :( Annyi kiderült, hogy az NVidia kártya a ludas. Mert ha a beépített Intel 5500-al indítok nem lép ki soha, csak nem szép az adott játék. Legfrissebb driverek fent, már minden létező dolgot próbáltam, fórumokat olvastam, de nem találtam megoldást. Valaki nem találkozott ilyennel? Teljesen olyan a szitu, mintha túlpörögne a VGA és biztonságból leállítja magát. :hmmm: Valaki esetleg ötlet? :/
Nem vagyok szaki, de lehet túlmelegedésről van szó. Ha még van rá garancia, akkor nézesd meg szerintem.
A legsutább kérdést fel sem teszem (drivert frissítetted-é? :mrgreen: )
"Legfrissebb driverek fent"

ÁÁÁÁ dehogy :mrgreen:
Gari van rá, de nem szívesen vinném el szervizbe, mert sajnos nélkülözhetetlen a napi munkához. A túlmelegedésre gondolok én is csak az okát nem találom. :/

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2016. május 9., hétfő 22:07

BLaZE írta:Nem is tudom jó topik-e de végülis elektronika. :D
Na szólva, kb 2 hónapja vettem egy új laptopot. Asus X555LB i5 proci GF 940M-es kártya. Nem nagy szám de nekem elég. Meg amivel játszani szeretnék azt gyönyörűen elviszi. Na most itt a probléma. A régebbi játékok mint pl. Company of Heroes simán megy gond nélkül. De pl GTA V, Alien: Isolation csak, hogy pár példát mondjak, amiket simán el kell vinne. El is futnak szépen kb 5 percig, amikor is lehibernálja magát a Windows 10. :( Annyi kiderült, hogy az NVidia kártya a ludas. Mert ha a beépített Intel 5500-al indítok nem lép ki soha, csak nem szép az adott játék. Legfrisebb driverek fent, már minden létező dolgot próbáltam, fórumokat olvastam, de nem találtam megoldást. Valaki nem találkozott ilyennel? Teljesen olyan a szitu, mintha túlpörögne a VGA és biztonságból leállítja magát. :hmmm: Valaki esetleg ötlet? :/
Nem vagyok szaki, de lehet túlmelegedésről van szó. Ha még van rá garancia, akkor nézesd meg szerintem.
A legsutább kérdést fel sem teszem (drivert frissítetted-é? :mrgreen: )

BLaZE

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2016. május 9., hétfő 21:45

Nem is tudom jó topik-e de végülis elektronika. :D
Na szólva, kb 2 hónapja vettem egy új laptopot. Asus X555LB i5 proci GF 940M-es kártya. Nem nagy szám de nekem elég. Meg amivel játszani szeretnék azt gyönyörűen elviszi. Na most itt a probléma. A régebbi játékok mint pl. Company of Heroes simán megy gond nélkül. De pl GTA V, Alien: Isolation csak, hogy pár példát mondjak, amiket simán el kell vinne. El is futnak szépen kb 5 percig, amikor is lehibernálja magát a Windows 10. :( Annyi kiderült, hogy az NVidia kártya a ludas. Mert ha a beépített Intel 5500-al indítok nem lép ki soha, csak nem szép az adott játék. Legfrisebb driverek fent, már minden létező dolgot próbáltam, fórumokat olvastam, de nem találtam megoldást. Valaki nem találkozott ilyennel? Teljesen olyan a szitu, mintha túlpörögne a VGA és biztonságból leállítja magát. :hmmm: Valaki esetleg ötlet? :/

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. május 9., hétfő 11:37

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha a posta hozza, akkor két esélyes a dolog. Tesómmal rendeltünk 1-1 órát Ausztráliából (igaz nem Ali-s story, de az eredmény ua). Ő nagyvárosban lakik, én falun. Neki jött meg hamarabb, vagyis egy levél, hogy töltsön ki egy nyomtatványt, amin fel kell tüntetni, hogy mit rendelt és milyen összegben. Ki is töltötte szépen, becsületesen, és be is fizette a vám-ot, ami a rendelt ár negyede volt kb. Mikor kézbe vette a csomagot, akkor látta, hogy a csomagoláson viszont az ausztrálok a vámmentes összeg felső határát tüntették fel, így elvileg nem is kellett volna vámot fizetni a csomagolás alapján.
Nekem falun a kezembe nyomta a postáskisasszony vám nélkül, minden nélkül :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2016. május 9., hétfő 8:52

Erről nem tudok nyilatkozni, EU raktárból még nem rendeltem. Prohardveren van egy egészen jól pörgő kínából rendelős topic, ott érdeklődd meg esetleg. :)
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. május 9., hétfő 7:54

Es azzal mi a helyzet, mikor ugy hirdetik a telot, hogy ha azEU-ba rendelem, akkor a DHL-l garantalt, hogy nem kerul ki vamra?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2016. május 8., vasárnap 23:26

Eddig egyiket se kapták ki, mindegyik China Post standard jött,és rajta volt hogy Gift. Állítólag ami DHL Expressz jön, azt nagyobb valószínűséggel fogják meg, mert értelemszerűen drágább postázási mód, így valószínűbb hogy értékes dolog van benne. Persze egyik se életbiztosítás, de eddig 2/2 simán átment, és van ismerősöm akinek szintén átjött probléma nélkül. :)
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. május 8., vasárnap 23:10

Mennyi az esely ra, hogy vamon kikapjak?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2016. május 8., vasárnap 22:55

___Samy___ írta:Alirol rendelt mar valaki telefont?
Hármat is, abból az egyik pont úton. :)
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. május 8., vasárnap 22:48

Alirol rendelt mar valaki telefont?

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2016. május 7., szombat 14:25

pheco írta:Mitől lehet, hogy a laptopomon bekapcsolás után van hang egy rövid ideig, aztán egyszer csak elnémul? Kibasztam vele és rákötöttem egy kis hangszórót, amivel ment sokáig. Viszont pár napja az is elnémul egy idő után. Általában segít, ha kihúzom a jacket, majd vissza. De csak rövid ideig jó, aztán megint elkussol. Drivereket leszedtem meg minden. Valami belső érintkezéses balhé lehet?
Ez alapján amint elmondtál gyanús az érintkezési hiba. Az egyik ismerősömnek valami forrasztás darabka le volt jőve a laptopjában, kikapcsolta, megrázta, aztán helyre ment, utána újra volt hangja, de közbe-közbe a sok utazás miatt meg kellett ismételnie ezt. Látatlanba nincs jobb ötletem.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. május 7., szombat 14:17

Nem tudtok olyan ingyenes streamet(holnapi Real meccshez), ami faszán elindulna ipaden?

Elozo kerdesem is all meg mindig :mrgreen:

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. május 4., szerda 14:58

Mitől lehet, hogy a laptopomon bekapcsolás után van hang egy rövid ideig, aztán egyszer csak elnémul? Kibasztam vele és rákötöttem egy kis hangszórót, amivel ment sokáig. Viszont pár napja az is elnémul egy idő után. Általában segít, ha kihúzom a jacket, majd vissza. De csak rövid ideig jó, aztán megint elkussol. Drivereket leszedtem meg minden. Valami belső érintkezéses balhé lehet?

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. május 2., hétfő 19:40

lehet az még 192.168.0.1 is. illetve username és pass kombó pedig msinél is admin admin.

Realfan9
Kedvenc játékosaid: Modric, Ramos, R9, CR, ZZ

HozzászólásSzerző: Realfan9 » 2016. május 2., hétfő 19:23

Tudom banálisnak tűnik, de én egyszerűen kiiktatnám a modemet a rendszerből. A router képes ugyanúgy modemként funkcionálni. Fő bemenetbe a szolgáltató kábele, valamelyik másikból pedig közvetlen a gépbe. Nekem így megy már 5 éve.

Ha ezt nem szeretnéd próbáld még újraindítani a routert böngészőn keresztül. Van egy cimke az alján a belépési adatokkal.
Vmi ilyesmi: user: 192.168.1.1 password: admin
(Ettől eltérhet)
A lényeg hogy a számsort írd be a böngésző sávba. (Ez esetben a 192.168.1.1 et.

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. május 2., hétfő 18:03

dugd vissza a wifi routert és nézd meg hogy másik eszközről van e net esetleg.
Illetve ha nem akkor lépj be a router online felületére és nézd meg hogy egyáltalán tudott e kapcsolódni a hálózathoz.

Vissza: