Kerlon írta:De, na húzzál aludni.
Szeretem a fantasyt, de Frodo drámája és a film vontatottsága már már kiveri a biztosítékot. Tetszik a története, tetszik a látvány világ, de nincs meg a filmben az a tökösség, mint a Trónok harcában.
Pedig épphogy a got vontatott és nem a LOTR. A lotr egy részében annyi harc jelenet van amennyi a gotban 9 könyv után se tud felmutatni. Mondjuk nagyon nem is érdemes összehasonlítani őket mert a fantasy elemek teljesen más aspektusát mutatja be. ill annyi jó középkori monológ van a lotrban hogy a hideg kiráz.
pl: "Hát elkezdődött...
Itt az idő, hogy együtt rántsunk kardot...
Múlt erő éledj, haragra fel, nyerget a lóra a kürt szava zengjen
Pöröly kezű Helm kürtje megszólal a szurdokban, ezegyszer utoljára"
"Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, ami engem is környékez. Eljöhet az az idő, amikor cserben hagyjuk barátainkat, felbontjuk szövetségeinket, de ennek nem ma jön el a napja. Mert ma harcolni fogunk, mindazért, ami számotokra kedves ezen a földön. Küzdjetek meg, Nyugat Hős Népe!"
Én mind a kettőt szeretem. Könyvben szétalázza a got a lotr-t, viszont az adaptációt a lotr nyeri nálam. Sajnos a 3. évad után valami megtört. Ennek persze sok köze van ahhoz hogy folyamatosan egyre jobban eltérnek a könyvtől így egy csomó minőségi párbeszéd és jelenet elvész. Hiába hogy jók a karakterek, ha a megvalósitás pocsék és a kanyarban sincs a könyvéhez képest.