Civil War
Nem bírtam ki, megnéztem kamerásan... tudom gáz, de sikerült belefutni egy spoilerbe, így nem tudtam vasárnapig várni.
Kicsit - nagyon - vicces, hogy ezt a filmet élteti kb eddig mindenki, holott semmivel nem jobb, mint a BvS. Igazából kár összehasonlítani a kettőt, de mégse lehet elmenni mellette. Ennek is megvannak a hibái, itt meg nem igazán emelik ki őket. Sőt...
Lényegében tele van érdektelen karakterekkel, akik csak ott vannak, mert ott kell lenniük. Wonder Womant kikezdték, mert semmi értelme nem volt, hogy feltűnt. Ok... legyen. Itt konkrétan a fél castingra érvényes ez.
Maga a story adja, jól építkezik, Winder Soldier-féle komolyabb hangvételű Marvel kalandozás, szép akciókkal fűszerezve. Alakult is az egész,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!jöttek az alapvető kérdések, amiket a hősöknél fel lehet hozni. Miért vannak, kikkel vannak, jó-e az, hogy vannak, stb... aztán kiteljesedés helyett megint csak egy tét nélküli bohóckodás lett az egész. Crossbones, Pókember, Vízió, Sólyomszem, wtf... Vasember vs Kapitány tényleg remek, és itt nem csak az akciókra gondolok. Marvel univerzum terén talán az eddigi legmélyebb film, de még mindig nem látom a végét az alaptörténetnek... szóval félig-meddig egy újabb időhúzás.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!NYÍRJATOK MÁR KI VALAKI B+! Megint mindenki él és virul.
Igazából élvezhető a film, de továbbra sem kockáztat a Marvel. Hozzák a jól bevált receptet, amit sokadszorra használnak fel. Ez eddig működött. Valószínűleg működni is fog a jövőben is, de előbb vagy utóbb jönni fog a végjáték, amikor nem lehet bohóckodni. A földhözragadtság teljes mértékben működik. Többnyire dicsérik is azokat a Marvel filmeket, ahol lényegében emberekről szól az egész történet. Lásd, Vasemberek, Amerika kapitány, Hangya, Daredevil, stb... viszont, amikor már túl kell gondolni a Földön, akkor bejönnek a hibák. Thor.. anno a Hulk filmek. Ultron is elbaszta az egészet, mert Ő is többet akart. Egyedül Loki működött eddig. Na, de mi lesz Thanosnál, amikor már nem elég csak Vasemberekbe, meg Özvegyekbe gondolkodni. Mi lesz, amikor az univerzum sorsa lesz a tét. Ahol lezúzzák a brigádot, mert a karakterek 95%-a szart sem ér az öreg ellen. Ott nem lehet finomkodni, ott zúzni kell.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!De ezek képesek lesznek ott is meghúzni, hogy senki nem hal meg.