Sorozatok, TV műsorok
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Sorozatok, TV műsorok
könyves spoilerek;raul0791 írta:got, azokhoz szól a kérdésem akik olvasták a könyvet
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lady stoneheart a könyv szerint megjelenik majd? milyen szerepe lesz neki majd? ja és még arra lennék kíváncsi a sorozat melyik ponton haladt túl a könyvön?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Már régen olvastam, de;
a könyv szerint Lady Stoneheart jelen van, Cat holttestét egy folyóparton találják meg, és Dondarrion bukott papja életre kelti a vizihullát, cserébe Dondarrion meghal.
az észak és királyvár közötti területeken Robb egykori seregéből és gondolom a helyiekből is ellenállók szerveződtek, akik ellen hadjáratot indít Jamie, nos ezen ellenállók élélre került Lady Stoneheart, aki el is fogja Jamie-t. Itt ér véget a könyv ezen a történetszálon.
A könyv mostanra nagyon eltér a sorozat eseményeitől, vagy inkább forditva kellett volna irnom... na mindegy, szóval érted. SPOILER!!!! A könyv ott ért véget hogy Jon meghal, a Danny elrepül a srákányával,a Greyjoyok egy flottával közelednek Danny felé, Tyriont elfogja Jorah, Stannis még él, stb.
A sorozat két dolog miatt tér el a könyvtől; nincs annyi idő, nincs annyi szereplő. Ezért sokminden leegyszerűsödik, sokminden kimarad, a hiányzó szereplők cselekményeit sok esetben azok veszik át, akiket ismerünk a sorozatból. pl. nem Jorahot támadják meg a kőemberek ezért nem ő kapja meg a ragályt, vagy pl nem Sansa lesz Ramsey felesége, hanem olyan szereplők akik a sorozatból kimaradtak. Gondolom a költséghatékonyság jegyében.
Vannak olyan elemek is, amik egy az egyben eltérnek a könyvtől, pl. Jamie és Bronn kiruccanása Dorne-ba. A könyv szerint ekkortájt Jamie épp hadjáratot vezet, Bronn pedig a nem túl szép ámde gazdag feleségét tologatja a vadonatúj várában.
De a sorozat ugye abból él meg, hogy a főbb szereplőit ütközteti egymással, azok találkoznak, jól csengő dialógusokat folytatnak netán harcolnak egyet majd elválnak és találkoznak másokkal. Ezért az elméletileg óriási Westeros világában gyakorlatilag mindenki találkozik mindenkivel, ami egy kicsit kiábránditó. Pl. Brienne-the Hound & Arya, Brienne-Sansa, Brienne-Stannis, Brienne-Theon.
Ezek nagyon sok eltérést okoznak a két sztori között, szóval...
Mostanra tehát értelmetlen arról beszélni hogy miben és hogy haladta túl a sorozat a könyvet. Gyakorlatilag két különböző történetté váltak, a szereplők hellyel közzel azonosak, de a cselekmény nem ugyanaz.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Kerlon!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!R+L=J
Keress rá gugliban, sorozatban is rengeteg utalás volt rá, elég csak a Petyr-Sansa párbeszédre gondolni Lyanna sírjánál.
De lehet ez könyves spoiler, ott még több utalás van. De szerintem a sorozatból is bőven sejthető.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!R+L=J
Keress rá gugliban, sorozatban is rengeteg utalás volt rá, elég csak a Petyr-Sansa párbeszédre gondolni Lyanna sírjánál.
De lehet ez könyves spoiler, ott még több utalás van. De szerintem a sorozatból is bőven sejthető.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Oh my sweet summer child...! You know nothing!Kerlon írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mi ez a Lyanna Jon kapcsolat? Nem vágom.Hungarokatalán írta:
Lenne egy kérdésem:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kisujj hova tűnt? Mérges leszek, ha kedvenc karakterem nem kap elég játékidőt.![]()
Helyette nézhetem Arya dögunalmas tanítgatását.
Más:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezzel a flashbackkel egyre valószínűbb a Lyannáról és Jonról szóló elmélet. Nem véletlen mutatták őt szerintem

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mi ez a Lyanna Jon kapcsolat? Nem vágom.Hungarokatalán írta:
Lenne egy kérdésem:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kisujj hova tűnt? Mérges leszek, ha kedvenc karakterem nem kap elég játékidőt.![]()
Más:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezzel a flashbackkel egyre valószínűbb a Lyannáról és Jonról szóló elmélet. Nem véletlen mutatták őt szerintem
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- sanko.
- Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema
got, azokhoz szól a kérdésem akik olvasták a könyvet
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lady stoneheart a könyv szerint megjelenik majd? milyen szerepe lesz neki majd? ja és még arra lennék kíváncsi a sorozat melyik ponton haladt túl a könyvön?

-
- Kedvenc játékosaid: Szalai
- Kedvenc csapatod: Barcelona, Bulls
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én ezt értem, csak az a bajom, hogy abból a 4 karakterből egyedül Tyriont kedvelem.Veidt írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A 4 fo karakter, koztuk Jon, a sorozat vegeig eletben fog maradni.Hungarokatalán írta:GoT
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Rajtam kívül senki sem örült volna annak, ha Jon valóban meghal?![]()
Régóta irritál már a figura, és jobban illet volna a sorozat imidzsébe, mint ez a feltámasztósdi.

Dany pl. kifejezetten idegesít.
Lenne egy kérdésem:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kisujj hova tűnt? Mérges leszek, ha kedvenc karakterem nem kap elég játékidőt.

Más:
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért csak érthető valahol, hogy így viselkedik az a kis genny... legyakták a szüleit, ráadásul a lord commander egyik spanja. Én valahol megértem a dühöt.
de, attól tényleg pusztuljon el a következő részben....
de, attól tényleg pusztuljon el a következő részben....

- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Meg is érdemli.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon rá vagy kattanva a kis gyökérre.ziro4vr írta:És remélem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!olivér arcára rázoomolnak mikor meglátja a lord commandert

- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Következő részben jön amúgy a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tower of joy
És remélem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!olivér arcára rázoomolnak mikor meglátja a lord commandert
És remélem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!olivér arcára rázoomolnak mikor meglátja a lord commandert

Nem illik.
- h3x0r
https://www.youtube.com/watch?v=rZHRXB2o5tcfiore írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hodor hodor hodoooor hodorziro4vr írta: Miből is?![]()
"hodor hodoroororoor hodor"
-Hodor???? HodOOOOOOOR hodor hodor HODOR![]()
hodor Hodordorodoorodorod HODDDDOooooooor
HODHODOHHDOOHDHOOHRHO
hodor hodor hodor hodor hodor....HODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORHODHORHODHOR

- fiore
- Kedvenc játékosaid: isco
- Kedvenc csapatod: real madrid
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hodor hodor hodoooor hodorziro4vr írta:Miből is?P. Krisz írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .

"hodor hodoroororoor hodor"
-Hodor???? HodOOOOOOOR hodor hodor HODOR

hodor Hodordorodoorodorod HODDDDOooooooor
HODHODOHHDOOHDHOOHRHO
hodor hodor hodor hodor hodor....HODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORHODHORHODHOR

.
- Veidt
- Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez a Tyrion Targaryen elmelet egy kurva nagy baromsag, roviden.
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8

- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Miből is?P. Krisz írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .
Nem illik.
- P. Krisz
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
GoT
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Körvonalazódik a Jon vs Ramsay 1v1
Amúgy Azor Ahai dolog nem volt említve sem a sorozatban, ahhoz meg hogy azzá váljon kellene áldozat.
De eleve, tűzben és sóban születik újjá Azor Ahai (Dany..), szóval itt bukhat. De lehet végül Jon lesz, de Dany-re illik teljesen a történek. Aemon mester szerint is ő az.
Nah de amúgy Ollie meg nem érdemelte volna meg,hogy az ő halála hozza vissza Jont. Inkább éljen csak a szégyenben meg kirekesztve a kis vakarcs.
Jah és WunWun kemény volt
Greyjoyok nekem is full érdektelenek, pedig könyvet is olvastam többször, de nem igazán tudom őket abban sem hovatenni. Pattognak a semmire kb. Most a Euron dolog érdekes lehet, meg ha Theon hazamegy.
Tyrion meg szerintem nem Targ, vagy nem tudom. De a Tywinnal való kapcsolatára erősen ráfókuszáltak az évadok alatt a készítők, azzal ha kiderülne,hogy nem ő az apja (márpedig az anya adott, mert belehalt a szülésébe), szerintem menne feleslegbe az egész kettejük viszonyának építése, plusz Tyrion egyidejű személyiségfejlődése.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Körvonalazódik a Jon vs Ramsay 1v1

Amúgy Azor Ahai dolog nem volt említve sem a sorozatban, ahhoz meg hogy azzá váljon kellene áldozat.
De eleve, tűzben és sóban születik újjá Azor Ahai (Dany..), szóval itt bukhat. De lehet végül Jon lesz, de Dany-re illik teljesen a történek. Aemon mester szerint is ő az.
Nah de amúgy Ollie meg nem érdemelte volna meg,hogy az ő halála hozza vissza Jont. Inkább éljen csak a szégyenben meg kirekesztve a kis vakarcs.
Jah és WunWun kemény volt

Greyjoyok nekem is full érdektelenek, pedig könyvet is olvastam többször, de nem igazán tudom őket abban sem hovatenni. Pattognak a semmire kb. Most a Euron dolog érdekes lehet, meg ha Theon hazamegy.
Tyrion meg szerintem nem Targ, vagy nem tudom. De a Tywinnal való kapcsolatára erősen ráfókuszáltak az évadok alatt a készítők, azzal ha kiderülne,hogy nem ő az apja (márpedig az anya adott, mert belehalt a szülésébe), szerintem menne feleslegbe az egész kettejük viszonyának építése, plusz Tyrion egyidejű személyiségfejlődése.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Beszállok a buliba:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Greyjoy szál pont, hogy érdekes lett. Bűzős barátunk hazamegy, mint fiú örökös, gondolom megválasztják, aztán hugival vitézkednek, sőt teszek rá egy lapáttal: Ramsay legyőzésében segíteni fogja Jon-t. És a jelmondatuk is érdekes, "Ami halott nem halhat meg többé". Kétlem, hogy ezzel ne kezdenének valamit. Jon feltámadása nekem is snassz volt, de jól látszik, hogy mekkora jelentősége volt, amikor a vadak és a hű őrség tagok is kiálltak mellette. Én amúgy azt hittem, hogy máglyára teszik és ott születik újjá. Havas Davossal és Melisandreval az oldalán szerintem nagy tettekre hivatott. Tyrion-sárkány barátságra még kíváncsi leszek.
Szóval az első rész nem igazán adta, viszont ez a második már korrekt volt.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Greyjoy szál pont, hogy érdekes lett. Bűzős barátunk hazamegy, mint fiú örökös, gondolom megválasztják, aztán hugival vitézkednek, sőt teszek rá egy lapáttal: Ramsay legyőzésében segíteni fogja Jon-t. És a jelmondatuk is érdekes, "Ami halott nem halhat meg többé". Kétlem, hogy ezzel ne kezdenének valamit. Jon feltámadása nekem is snassz volt, de jól látszik, hogy mekkora jelentősége volt, amikor a vadak és a hű őrség tagok is kiálltak mellette. Én amúgy azt hittem, hogy máglyára teszik és ott születik újjá. Havas Davossal és Melisandreval az oldalán szerintem nagy tettekre hivatott. Tyrion-sárkány barátságra még kíváncsi leszek.
Szóval az első rész nem igazán adta, viszont ez a második már korrekt volt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- h3x0r
GoT
Vagy aki nem nezte meg azonnal az uj reszt, az megerdemli a spoilert?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mar hogy a francba ne lenne spoiler arrol beszelni, hogy X karakter a sorozat vegeig eletben fog maradni, mikor az elozo evad vegen meghalt?Norbii írta:Ez nem volt spoiler hiszen senki se tudja ki fog a sorozat végéig életben maradni, viszont eléggé erős alapokon álló spekulációról van szó.

- Veidt
- Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nincs igazan megmagyarzva, a konyvben nincsenek is rajta a listajan. Ra lehet huzni hogy eladtak Gendryt Melisandrenak, meg hogy nem hagytak meghalni a Sandort.messideco írta:GoT, még mindig
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya listája
Miért szerepel a lobogó nélküli testvériség két tagja rajta? Nem rémlik teljesen.
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8