Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. május 3., kedd 11:56

füst nagyon jol leirta.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2016. május 3., kedd 8:44

raul0791 írta:got, azokhoz szól a kérdésem akik olvasták a könyvet

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lady stoneheart a könyv szerint megjelenik majd? milyen szerepe lesz neki majd? ja és még arra lennék kíváncsi a sorozat melyik ponton haladt túl a könyvön? :D
könyves spoilerek;
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Már régen olvastam, de;

a könyv szerint Lady Stoneheart jelen van, Cat holttestét egy folyóparton találják meg, és Dondarrion bukott papja életre kelti a vizihullát, cserébe Dondarrion meghal.
az észak és királyvár közötti területeken Robb egykori seregéből és gondolom a helyiekből is ellenállók szerveződtek, akik ellen hadjáratot indít Jamie, nos ezen ellenállók élélre került Lady Stoneheart, aki el is fogja Jamie-t. Itt ér véget a könyv ezen a történetszálon.

A könyv mostanra nagyon eltér a sorozat eseményeitől, vagy inkább forditva kellett volna irnom... na mindegy, szóval érted. SPOILER!!!! A könyv ott ért véget hogy Jon meghal, a Danny elrepül a srákányával,a Greyjoyok egy flottával közelednek Danny felé, Tyriont elfogja Jorah, Stannis még él, stb.

A sorozat két dolog miatt tér el a könyvtől; nincs annyi idő, nincs annyi szereplő. Ezért sokminden leegyszerűsödik, sokminden kimarad, a hiányzó szereplők cselekményeit sok esetben azok veszik át, akiket ismerünk a sorozatból. pl. nem Jorahot támadják meg a kőemberek ezért nem ő kapja meg a ragályt, vagy pl nem Sansa lesz Ramsey felesége, hanem olyan szereplők akik a sorozatból kimaradtak. Gondolom a költséghatékonyság jegyében.
Vannak olyan elemek is, amik egy az egyben eltérnek a könyvtől, pl. Jamie és Bronn kiruccanása Dorne-ba. A könyv szerint ekkortájt Jamie épp hadjáratot vezet, Bronn pedig a nem túl szép ámde gazdag feleségét tologatja a vadonatúj várában.
De a sorozat ugye abból él meg, hogy a főbb szereplőit ütközteti egymással, azok találkoznak, jól csengő dialógusokat folytatnak netán harcolnak egyet majd elválnak és találkoznak másokkal. Ezért az elméletileg óriási Westeros világában gyakorlatilag mindenki találkozik mindenkivel, ami egy kicsit kiábránditó. Pl. Brienne-the Hound & Arya, Brienne-Sansa, Brienne-Stannis, Brienne-Theon.
Ezek nagyon sok eltérést okoznak a két sztori között, szóval...

Mostanra tehát értelmetlen arról beszélni hogy miben és hogy haladta túl a sorozat a könyvet. Gyakorlatilag két különböző történetté váltak, a szereplők hellyel közzel azonosak, de a cselekmény nem ugyanaz.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2016. május 3., kedd 8:42

Kerlon!

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!R+L=J
Keress rá gugliban, sorozatban is rengeteg utalás volt rá, elég csak a Petyr-Sansa párbeszédre gondolni Lyanna sírjánál.
De lehet ez könyves spoiler, ott még több utalás van. De szerintem a sorozatból is bőven sejthető.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2016. május 3., kedd 8:38

Kerlon írta:
Hungarokatalán írta:
Lenne egy kérdésem:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kisujj hova tűnt? Mérges leszek, ha kedvenc karakterem nem kap elég játékidőt. :-@
Helyette nézhetem Arya dögunalmas tanítgatását. :vivo:

Más:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezzel a flashbackkel egyre valószínűbb a Lyannáról és Jonról szóló elmélet. Nem véletlen mutatták őt szerintem
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mi ez a Lyanna Jon kapcsolat? Nem vágom.
Oh my sweet summer child...! You know nothing! :kacsint: :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. május 3., kedd 8:29

Hungarokatalán írta:
Lenne egy kérdésem:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kisujj hova tűnt? Mérges leszek, ha kedvenc karakterem nem kap elég játékidőt. :-@

Más:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezzel a flashbackkel egyre valószínűbb a Lyannáról és Jonról szóló elmélet. Nem véletlen mutatták őt szerintem
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mi ez a Lyanna Jon kapcsolat? Nem vágom.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2016. május 3., kedd 6:47

got, azokhoz szól a kérdésem akik olvasták a könyvet

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lady stoneheart a könyv szerint megjelenik majd? milyen szerepe lesz neki majd? ja és még arra lennék kíváncsi a sorozat melyik ponton haladt túl a könyvön? :D

Hungarokatalán
Kedvenc játékosaid: Szalai
Kedvenc csapatod: Barcelona, Bulls

HozzászólásSzerző: Hungarokatalán » 2016. május 3., kedd 0:23

Veidt írta:
Hungarokatalán írta:GoT

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Rajtam kívül senki sem örült volna annak, ha Jon valóban meghal? :hmmm:
Régóta irritál már a figura, és jobban illet volna a sorozat imidzsébe, mint ez a feltámasztósdi.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A 4 fo karakter, koztuk Jon, a sorozat vegeig eletben fog maradni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én ezt értem, csak az a bajom, hogy abból a 4 karakterből egyedül Tyriont kedvelem. :D
Dany pl. kifejezetten idegesít.

Lenne egy kérdésem:

Más:
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar

Cali

HozzászólásSzerző: Cali » 2016. május 2., hétfő 23:22

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért csak érthető valahol, hogy így viselkedik az a kis genny... legyakták a szüleit, ráadásul a lord commander egyik spanja. Én valahol megértem a dühöt.

de, attól tényleg pusztuljon el a következő részben.... :D

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. május 2., hétfő 22:51

Meg is érdemli. :vivo:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2016. május 2., hétfő 22:51

ziro4vr írta:És remélem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!olivér arcára rázoomolnak mikor meglátja a lord commandert :lol:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon rá vagy kattanva a kis gyökérre. :lol: :lol: :lol:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 2., hétfő 22:38

Következő részben jön amúgy a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tower of joy

És remélem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!olivér arcára rázoomolnak mikor meglátja a lord commandert :lol:
Nem illik.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2016. május 2., hétfő 22:34

fiore írta:
ziro4vr írta: Miből is?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hodor hodor hodoooor hodor :lol:
"hodor hodoroororoor hodor"
-Hodor???? HodOOOOOOOR hodor hodor HODOR :D
hodor Hodordorodoorodorod HODDDDOooooooor
HODHODOHHDOOHDHOOHRHO
hodor hodor hodor hodor hodor....HODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORHODHORHODHOR :salute:
https://www.youtube.com/watch?v=rZHRXB2o5tc :mrgreen:

fiore
Kedvenc játékosaid: isco

HozzászólásSzerző: fiore » 2016. május 2., hétfő 22:32

ziro4vr írta:
P. Krisz írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .
Miből is?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hodor hodor hodoooor hodor :lol:
"hodor hodoroororoor hodor"
-Hodor???? HodOOOOOOOR hodor hodor HODOR :D
hodor Hodordorodoorodorod HODDDDOooooooor
HODHODOHHDOOHDHOOHRHO
hodor hodor hodor hodor hodor....HODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORHODHORHODHOR :salute:
.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. május 2., hétfő 22:31

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez a Tyrion Targaryen elmelet egy kurva nagy baromsag, roviden.
JUANITO MARAVILLA

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. május 2., hétfő 22:26

P. Krisz írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .
Miből is?
Nem illik.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. május 2., hétfő 22:11

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Senki se írt róla , Hodor , ebből akár még egy érdekes szál is lehet .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2016. május 2., hétfő 22:00

GoT

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Körvonalazódik a Jon vs Ramsay 1v1 :mrgreen:

Amúgy Azor Ahai dolog nem volt említve sem a sorozatban, ahhoz meg hogy azzá váljon kellene áldozat.
De eleve, tűzben és sóban születik újjá Azor Ahai (Dany..), szóval itt bukhat. De lehet végül Jon lesz, de Dany-re illik teljesen a történek. Aemon mester szerint is ő az.

Nah de amúgy Ollie meg nem érdemelte volna meg,hogy az ő halála hozza vissza Jont. Inkább éljen csak a szégyenben meg kirekesztve a kis vakarcs.
Jah és WunWun kemény volt :lol:

Greyjoyok nekem is full érdektelenek, pedig könyvet is olvastam többször, de nem igazán tudom őket abban sem hovatenni. Pattognak a semmire kb. Most a Euron dolog érdekes lehet, meg ha Theon hazamegy.

Tyrion meg szerintem nem Targ, vagy nem tudom. De a Tywinnal való kapcsolatára erősen ráfókuszáltak az évadok alatt a készítők, azzal ha kiderülne,hogy nem ő az apja (márpedig az anya adott, mert belehalt a szülésébe), szerintem menne feleslegbe az egész kettejük viszonyának építése, plusz Tyrion egyidejű személyiségfejlődése.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. május 2., hétfő 21:55

Beszállok a buliba:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Greyjoy szál pont, hogy érdekes lett. Bűzős barátunk hazamegy, mint fiú örökös, gondolom megválasztják, aztán hugival vitézkednek, sőt teszek rá egy lapáttal: Ramsay legyőzésében segíteni fogja Jon-t. És a jelmondatuk is érdekes, "Ami halott nem halhat meg többé". Kétlem, hogy ezzel ne kezdenének valamit. Jon feltámadása nekem is snassz volt, de jól látszik, hogy mekkora jelentősége volt, amikor a vadak és a hű őrség tagok is kiálltak mellette. Én amúgy azt hittem, hogy máglyára teszik és ott születik újjá. Havas Davossal és Melisandreval az oldalán szerintem nagy tettekre hivatott. Tyrion-sárkány barátságra még kíváncsi leszek.

Szóval az első rész nem igazán adta, viszont ez a második már korrekt volt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2016. május 2., hétfő 21:29

GoT
Norbii írta:Ez nem volt spoiler hiszen senki se tudja ki fog a sorozat végéig életben maradni, viszont eléggé erős alapokon álló spekulációról van szó.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mar hogy a francba ne lenne spoiler arrol beszelni, hogy X karakter a sorozat vegeig eletben fog maradni, mikor az elozo evad vegen meghalt? :lol: Vagy aki nem nezte meg azonnal az uj reszt, az megerdemli a spoilert?

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. május 2., hétfő 21:04

messideco írta:GoT, még mindig

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya listája
Miért szerepel a lobogó nélküli testvériség két tagja rajta? Nem rémlik teljesen.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nincs igazan megmagyarzva, a konyvben nincsenek is rajta a listajan. Ra lehet huzni hogy eladtak Gendryt Melisandrenak, meg hogy nem hagytak meghalni a Sandort.
JUANITO MARAVILLA

Vissza: