Maga a film tetszett,bár volt néhány felesleges jelenet, rossz párbeszéd,stb...de összességében nem volt gond. A kritikákkal nem tudok egyetérteni, nagoyn lehúzzák, igazi ok nélkül,semmivel nem volt rosszabb általában véve a képregényfilmeknél.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami nem tetszett:
-Batman indokolatlan dühe, ezt nem értettem, logikátlanul elvakult volt. Okosabbnak hittem, erre csúnyán megvezették, ez Supermannél még beleférne,mert ő naívabb...de Batmant nem ilyennek ismertem. És amikor odamegy Superman meggyőzni,hogy Lex átveri őket,fogjanak össze..Batmannek meg lila köd, és szánalmas bombákkal,csapdákkal csak szítja a tüzet...
Persze kripton segítségével legyőzi Supermant, aki jól mondta neki,ha akarná már halott lenne. Utána Doomsday ellen csóri már labdába sem rúghatott,csak menekült, meg benyomott egy füstbombát.
-Superman karakterét én jobban szeretem,szóval szubjektív,de nálam ő sokkal racionálisabb volt a filmben, és ugye őt is megvezették,mmint a megítélését...de ő próbált legalább józanul gondolkozni...és nála jogosabbnak éreztem,hogy nem tetszik neki amit Batman igazságszolgáltatás címen művel.
A halála merész volt, de én nem akarok olyat hogy rossz oldalra állítják. Lehet képregényben így volt,de ne basszák már el ezzel...tök naív, jóságos karakter, erre majd benyomják a rossz oldalra..na ne már. Viselkedését tekintve Batmant kéne odarakni.
Na mindegy egy szubjektív,én így látom.
Színészekkel nem volt gond, Affleck hozta, Cavill Supermanje nekem mindig is nagoyn tetszett, Gadot is teljesen hiteles volt mint WM, és bár féltem Lextől,de nekem ő is pozitív csalódás, nekem bejött a játéka. Bár a karakter indítéka itt sem volt tiszta, amit lenyomott az istenek jóságáról,meg apjáról sztori..ez nem épppen nyomós érv e tettekre.
még jövőhéten megnézem eredeti nyelven is, megérdemli.