Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. július 18., csütörtök 21:19

A svindler
Hát nagyon nehezen vettem rá magam, de a régi filmekkel mindig így vagyok. A TOP250-ben láttam már, de magamtól tuti nem néztem volna meg. Összességében nem bánom hogy láttam, de hosszú volt én unalmas. A színészek viszont hozták a maxot, nem csoda a sok jelölés. Csak miattuk volt érdemes nézni szerintem. Nem fogom újranézni, az tuti, egy jóindulat 6/10-et kap.
Kép

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. július 18., csütörtök 20:47

ahhoz képest hogy egy fél óráig pofáztál arról hogy 2 város összesen 3 és fél mozija vetítette, még szinkronos verziója is van :lol:
Kép
Kép
Kép

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. július 18., csütörtök 20:10

A Svindler

Először nagyon féltem, hogy bármiben is hasonlítani fog egy másik Svindler c. filmre, legalábbis én úgy emlékszem, hogy van egy Jason Statham-es ilyen c. film, de most nem találom, na mindegy. :mrgreen:

Egy a lényeg, hogy ez a film nagyon jó volt, és ajánlásnak még jobb.
Bevallom engem a fekete-fehér egy kicsit mindig zavar, alapból lassúbbá teszi nekem a filmet, ráadásul itt a játékidő is kicsit túl hosszú volt, + ez a színvilág, így ez nem segített élvezni a dolgokat, de a történet, az, hogy végre megjött a kedvem a billiárdhoz, na meg a színészek, nagyon felhúzták nálam.

Igazából tényleg azt mondom, hogy a színészek miatt már érdemes volt megnézni, ráadásul magamtól sosem tettem volna így.
Már 2 napja láttam, így nem teljesen friss az élmény, de valamiért kettős érzések vannak bennem... kicsit lassú volt, de jó színészek, jó történet..

Hát legyen 6.5/10
köszi szépen!
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 18., csütörtök 20:00

Tökös csávó ez az Előd, hogy ilyet bedob :mrgreen: Kíváncsi leszek.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. július 18., csütörtök 19:57

Csak jelzem, hogy ha tényleg mókusok elé kell vetni az urat, én ténylegesen meg tudom tenni. :lol:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 18., csütörtök 19:53

Anna Paquin, Mark Ruffalo, Jean Reno, Matt Damon.... eddig oké is volt, aztán ránéztem a játékidőre :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. július 18., csütörtök 19:40

messideco, egy még józan pillanatában írta:Béláim!

Először köszönetet szeretnék mondani Sierra kollégának, aki lehetővé tette, hogy jó pár helyet ugorjak előre az ajánlási sorrendben.

Ennek függvényében gyakorlatilag három filmre redukálódott a lehetséges opciók száma, végül rövid mérlegelés után döntöttem.

A film nem túl régi, hozzánk is talán egy éve jutott el, és az sem volt hátrány a választás során hogy szerepel a filmben az egyik kedvenc férfi illetve női színészem is.

A film a Margaret lenne. A filmet a fent említettek mellett olyan sztárok teszik teljessé, mint Jean Reno, Mark Ruffalo és Matthew Broderick sőt Scorsese tapasztalata is kellett, hogy a film elkészülhessen, de erről írok pár sor múlva.

A film az IMDB-n 6,4, a rottentomatoes-en 72, és a metascoren 61-en áll, de ez ne tántorítson el senkit. A forgatókönyv gazdagsága miatt a film bitanghosszú. Sokkan a pokolba kívánnak majd a 150 perces játékidő miatt, de próbáljátok a filmben felfedezni azt a profizmust, ami jelen van.

Hányattatott sorsú film, rendes forgalmazásba máig nem került, így óriási bukás lett: az Amerikai Egyesült Államokban pl. 50 ezer dollárt termelt. A forgatás már 2005-ben elkezdődött, akkor a főszereplő Anna Paquin 23 éves körül volt, most viszont 29. A rendező és a filmstúdió közötti nézelteltérés a film hosszával kapcsolatban végzetesnek tűnt, és megpecsételte a sorsát. Színészeitől is segítséget kért a rendező, Broderick anyagilag támogatta a film befejezését, míg Ruffalo támogatásáról biztosította a rendezőt, hogy ragaszkodjon a 180 percre tervezett, eredeti forgatókönyvhöz, amit személy szerint mesterműnek titulál.

A megoldás Scorese és a vágója voltak, akik készítettek egy 150 perces verziót a filmből. A film mindössze egy hónapig volt a mozikban, 14 moziban. A leglelkesebb rajongókhoz juthatott csak el (és jóvoltomból hozzátok), akik többségét megfogta a faricskált alkotás, és kampányba kezdtek a nagy-brittaniai dvd-kiadásban szerepeljen a rendező által preferált eredeti hossz is. A hosszabb változat nem tartalmaz sok új jelenetet, inkább a város hangulatát megjelenítő vágóképek, jobban kifejtett cselekménymozzanatok és párbeszédek töltik ki a játékidőt. Én ha jól emlékszem, a rövid változatát láttam a filmnek, szerintem az legyen egységes.

Számomra nem tűnt fel, de a rendező a 9.11. tragédiáját is feldolgozza elég erősen, elsősorban New York légterét, illetve a megromlott közbiztonságot ábrázolva, de majd rájöttök.

Az Akadémia figyelmét nagyon elkerülte a film, sokak szerint (maga Helen Mirren későbi győztes is nyilatkozta), hogy Anna Paquin legalább jelölésig kellett volna jusson az Oscar-gálán, helyette A segítség cselédlányait illetve a Vasladyt szerette a filmes bagázs.

Abszolút kihasználatlan lehetőség volt a film, hogy széles körben nem terjedt el, az a rendező, de főleg a stúdió hibája, akik nemes egyszerűséggel gyávák voltak széles közönség számára feltárni, ezt a többek között Scorsese által is mesterműnek kikiáltott darabot (ne legyen túl nagy majd az elvárásotok, az nem szokott jól kisűlni).
Az infókat az origo filmrészlegéről szedtem: cikk

Még egyszer meg fogom nézni én is a filmet, és talán a pontozást is átgondolom, egyelőre hetest adtam pár hónapja rá  A magon is a 150 perces, standard változat érhető el, azt nézzétek.

Trailler
Online megtekintés
Letöltés

Uff, szóltam. Ha nem lesz jó vessetek a mókusok elé! Jó filmezést!

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. július 18., csütörtök 19:25

na mi van már? :D ugy bebasztál h nem találsz ide? :D
Kép
Kép
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 18., csütörtök 14:39

Rám ne, mert nem leszek gépnél.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. július 18., csütörtök 6:54

Akkor ma érkezem :)

Lehet olyan is, hogy strandon/sörözni leszek az adott időpontban, akkor Remy/Faust vagy valaki másra ráírok facen, hogy írja be majd az ajánlásom :D
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 18., csütörtök 5:44

Sierra írta:Akkor ha mindenkinek ok, cserélnék messidecoval, és ő ajánl helyettem holnap.
Roger that.

Én meg lemondtam az eredeti ajánlásomról, így viszont halvány lila pukkancsom sincs, mit fogok betolni.
:lol:

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 17., szerda 22:31

the hustler

na, kicsit nehezen vettem rá magam, de csak megnéztem.
nem igazán kedvelem a régi filmeket, a fekete-fehér se vonzott túlságosan, ennek ellenére tetszett a film.
én nem éreztem hosszúnak. amikor kicsit meguntam akkor jött a finálé így aztán végig lekötött.
szeretem az ilyen laza, menő karaktereket. itt meg volt belőle bőven.
a téma is tetszett, szóval jól szórakoztam.
fasza ajánlás.

7,5/10

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. július 17., szerda 22:24

Akkor ha mindenkinek ok, cserélnék messidecoval, és ő ajánl helyettem holnap.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 17., szerda 18:41

A svindler (The Hustler, 1961)

Elég sokszor böngésztem már az IMDb TOP250-et, de valahogy nem ragadt meg bennem ez a cím, így kimerem jelenteni, hogy nem is hallottam róla korábban. Ha ismerem a témát, akkor nem is szántam volna rá magam valószínűleg, szóval köszönöm az ajánlást Máté.
Nagyszerűek voltak a színészek végig, de nekem is nagyon hosszú volt ez az egész.
Santi véleményével értek egyet a legjobban + köszi Remy, hogy megemlített A pénz színe c. filmet, valamikor megnézem azt is, a pontszám fél ponttal jobb, mint a kollégáé:

6/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 17., szerda 18:33

Nekemnyóc csak legyen ajánlás.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. július 17., szerda 13:23

Várom Sierra válaszát, és este kiválasztom a filmet (szerencsére csak 4-5 közül kell), és akkor jönnék, ha Sierra és a főnökség is benne van :)
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 17., szerda 12:38

Csak a szokásos: aki holnap éjfélig nem jön a Hustlerrel, repül. Nincs apelláta. :mrgreen:

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. július 17., szerda 0:23

The Hustler

Mivel eppen nem vagyok otthon, es a hetvegeig elorelathatoan nem is erek haza, ezert a bovebb velemenyt majd A nyomozoval egyutt fogom megirni, de a pontszam alljon most itt, nehogy kicsusszak az idobol. Jo kis film volt, szeretem a fekete-feher mozikat, ugyhogy ez nalam most egy 7.5. Koszonom szepen az ajanlast!
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. július 16., kedd 19:56

messideco írta:Vállalkozó egyénnek ott lennék én :) Szívesen belemennék a cserébe :D
Holnapra mondok biztosat, de lehet cserélünk akkor. :)

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. július 16., kedd 11:11

A nyomozó
Ez igen! Nem tudom, ki ajánlotta, mert lusta vagyok visszakeresni, de köszönöm neki. Megfelelően beteg volt számomra :mrgreen: a két kedvenc karakterem Küklopsz és a PSP-ző mama volt, de persze "főhősünket" se szabad elfelejteni, mert hatalmasat játszott.
a története tetszett, a lebonyolítás tetszett, a színészek szinte egytől egyig hatalmasat nyújtottak, számomra minden jó volt. 10-re viszont mégsem tudom értékelni sajnos, ugyanis 1-1 pont levonás jár a zenéért (ami engem borzalmasan idegesített és szerintem nem illett sokszor oda) és a történet folyamatos ellaposodása miatt, így az én értékelésem:
8/10

Vissza: