Alapművek pótlása, vol. 1
Mátrix 1999
Ez nagyon jó volt, elején egy kapunk egy kis filozófiát meg sci-fit, aztán a második fele meg akcióval dús, de még mindig tele mondanivalóval. Megvan a szokásos jó és rossz ellentét; a gépekre, a robot világra tett kritika; a szabadság kérdése; majd ezekkel boncolgatván, hogy mi is a valóság. Kellemes elegy a film, sokkal könnyedebb és fogyaszthatóbb, mint más klasszikus sci-fik, gondolom ezért a magas pontszáma és nagy sikere.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem tetszett ez a szektás megközelítése viszont a valóságnak, ez az egész Orákulum dolog, meg, hogy túlzottan elvakultak és szűklátókörűek, a pozitív karaktereink. Neo viszont így nyer kulcsszerepet, hogy megmutatja nekik, lehet normálisnak is lenni.
Az elején még furán néztem, amikor írogatnak neki chaten, aztán egy háromszavas szöveggel meg lehetett győzni, hogy kövesse a fehér nyulat. De ez csak szőrszálhasogatás.
Még egy dolgot kiemelnék, hogy végre egy film, ahol az egyébként erős főszereplőhöz képest, a katonák nem csak bójáknak tűnnek, hanem azért tudnak harcolni. Persze, azért beszopják rendesen
8.5/10
Alien 1979
Rosszabbra számítottam

Hát az elejével nem tudok mit kezdeni, uncsi. Sőt, én elég kevés helyen érzem a feszültséget is, pedig elvileg kéne… de ez az én defektem, az ilyen feszültségre alapozott horror nem a kedvenc műfajom. Szóval, ez unalmas felvezetés persze normális, nem lehet mindjárt az, hogy bejön ez a nagy dög és elkezd mindenkit darálni. Szóval, miután
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!elszabadul a kis dög, beindulnak az események. Érdekes, hogy Ripley mindig jól cselekedett volna, pl. tudta, hogy karanténba kellene tartani csórikámat a pókkal a fején, csak rangjából adódóan nem volt tekintélye. Majd persze ő lesz a madafaka miután elkezdenek hullani a többiek és végig tartja az erős női karaktert, talán az egyik legerősebbet, amit valaha láttam (még ha nem is a legszimpatikusabb).
Egy dologban csalódtam úgymond, azt hittem a nigger túléli, na, az kész vicc lett volna 
Tegnap még 6-6.5 körül agyaltam, de goddamnit, kult státusza miatt és ez megér egy
7/10-et. Látszik ez minden hasonló film alapja.
Aliens 1986
Az első után ennél meg egy jobbra… bár Cameronban nem csalódtam, engem ismét nem győzött meg.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Odáig semmi bajom nincs, amíg meg nem találják a kiscsajt, aki kész Superman, amiket túlél. Nagy gyenge pont ő a szememben. Aztán Bishop. Mikor a késsel játszik és kiderül, hogy android, már ott sejteni lehetett, hogy a végén ő lesz, aki megmenti valakinek a seggét (természetesen félbeszakadva), mert Ripley nem bízik benne és az első részben meg az android egy geci volt. De még ha ettől el is tekintek, akkor sem nagy durr a film, tegnap éjjel már eléggé elálmosodtam a közepén és az utolsó egy órát meg is hagytam a reggeli mellé.
Persze ezt az andoid dolgot lehetne kevésbé szőrszálhasogatón is nézni, hogy nem feltétlen kell elítélni, ami robot, mert ezekben az időkben a sci-fik nagy része arról szólt, hogy az ember felett elhatalmasodtak a gépek, és rohadjanak meg.
Szóval ebből kár volt a rendezőit néznem, nekem az már kicsit hosszú és nyújtott lett.
6/10