bruzsy
bruzsy · @bruzsy
3rd Mar 2016 from TwitLonger
Az House of Cards feliratokról...
Holnap elindul a House of Cards 4. évada, szóval jó szokásomhoz híven írnék pár szót róla.
- A sorozat 13 része egyszerre kerül fel. Ezt lefordítani idő. Pláne a House of Cards esetén, ahol a korábbi évek tapasztalata szerint 9-10 órába kerül egyetlen epizód elkészítése. Nem Game of Thrones, nem Walking Dead, és a maximalizmusom nem engedi egy félkész vagy szar felirat kirakását.
- Ennek ellenére a heti 1 rész tempót meg fogom próbálni tartani.
- A sorozatot egyedül fordítom. Előfordulhat, hogy valaki besegíthet, de csak olyan ember, akinek ismerem a munkáját és több éves sorozatfordítói tapasztalata van.
- Kár kérdezni, hogy mikor lesz kész a következő rész. Nem tudom. A munkám flexibilis, más programjaim is lehetnek, előre tervezni nem mindig tudok. Státusz mindig Twitteren lesz, #HoCFelirat hashtag alatt.
- A feliratok hivatalos lelőhelye a
http://feliratok.info oldal. Ha valahol máshol megtalálod, az tök jó, de nem én töltöttem fel oda és nem is adtam engedélyt az áttöltésre. Azért is ajánlom a fenti oldalt, mert ott garantáltan lesz időzítés minden verzióhoz és ha valamit javítok a feliratban, csak ott fog látszani.
- Mindezektől függetlenül még mindig örömmel csinálom és még jobban örülök, hogyha másnak hasznára válik a felirat.
Köszönöm mindenkinek a megértést és jó szórakozást az évadhoz!