Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
CS0ki

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2016. március 1., kedd 11:28

Nyilván nem a legjobb példa, de ott van Costa és Coman példája pont. Tavaly én megmondom őszintén egyikükről se hallottam - Costáról fél füllel -, aztán ahhoz képest amit idén leművelnek a Müncehnben..
Ők azért nem voltak olyan olcsóak. Meg ugye az ember most hall róluik, de a másik 50-ről meg nem, akik nem váltak be. Ilyeneknél az ember ugye mindig azokat látja/érzékeli, akik bejöttek.
Taktikai háborúról akkor lesz értelme beszélni, ha nyáron három úriembertől, CRtől, Baletől és Jamestől megválunk. Nem vagy-vagy, hanem és-és.
Meglepő módon talán nálam Bale az, akitől legkevésbé megválnék. Meglepő. :) Persze komoly összeg estén vihetik, mert túl sokat sérült, nem igazán illik ide, de ettől függetlenül kb tőle tudnám elképzelni a legjobb teljesítményt a következő évre.
James...valami elromlott nála, a képességeit nem tudja hozni, amiből a gólveszély volt a leglényegesebb, valahogy mindig jött a gól, ha ő ott volt a közelben. De amúgy lassú, egylábas, és már a hozzáállása sem az, mint volt.

CR-t meg egyszerűen azért adnám el, hogy lezárjunk egy szakaszt a klub életében. Akárhogy nézzük, az elmúlt 7 évben a madrid CR-csapat volt. Hozzá volt igazítva, róla szólt az egész jó és rossz értelemben is. Bár elhoztuk a 10-et, nem hinném hogy sikeresnek ,lehet nevezni ezt az időszakot a befektetést figyelmbe véve. Ideje valami újat lekezdeni, új alapokra helyezni a dolgot, valami mást kialakítani. CR annyira hangsúlyos játékos, hogy hiába cserélnénk le a fél csapatot körülötte, akkor se lenne nag változás. Be kell áldozni. Viszont őt meg nehéz lesz eladni "szépen". Nem érdemelné meg, hogy kidobjuk, és ha ő nem akar menni, akkor úgy nehéz "elengedni".
A megoldás továbbra is Pogba és Auba szerintem.
A dortmundi gyereket én is hoznám, kell a sebesség, és már kellően gólerős játékos is lett. Ugyanakkor nem akkora sztár talán. Pogbát viszont ezért nem hoznám. Inkább hozzunk gyengébb képességű játékosokat, csak ne legyenek akkora sztárok. Nekem elég volt már ezekből. Megpróbáltuk, nem jött be a csilllogás.

Torquemada
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Rüdiger, Asencio, Carvajal, Brahim D., Camavinga
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Honvéd FC

HozzászólásSzerző: Torquemada » 2016. február 28., vasárnap 18:53

Taktikai háborúról akkor lesz értelme beszélni, ha nyáron három úriembertől, CRtől, Baletől és Jamestől megválunk. Nem vagy-vagy, hanem és-és. (Tudom, amíg Perez az elnök, addig ez a három játékos nem megy sehová, de hátha lesz egyszer elnökválasztás is, és végre külön tudjuk választani a búzát az ocsútól.) Ellenkező esetben ezen finom úriembereket mindegy, hová helyezem a táblán, Bale mindenhol meg fog sérülni, Jamest bárki le fogja futni vagy el fogja nyomni, CR pedig nem fog már meccset nyerni nagyok ellen, viszont a hangulatkeltés meg a hisztirohamok természetesen meglesznek. Sajnos Isco is kezd ehhez a díszes társasághoz tartozni, de benne legalább az álázat, akarat megvan, talán menthető, de ha ő is megy, már nem bánom. Olyanok kellenek, akik az egy-egy ellenit meg tudják csinálni, jelenleg erre szerintem csak Marcelo, Bale (ha van tere, ha nem sérült, meg ha vagy 20 feltétel még egyszerre teljesül) és szégyenszemre talán Lucas, aki jó focista, de valljuk meg férfiasan, nem világklasszis szint. Középpálya megerősítését én is támagatom, Casemiro féle, csak képzettebb unszimpatikus, durva játékosra van szükség, nem primadonnára, azzal tele a padlás. Afféle rohamnéger kellene egy. Még egy bálhátvéd alternatíva, plusz az első három ember pótlása az értük várható pár köbméter pénzért. Kapusposzt nem égető, magas szinten megoldott, az erőforrás másra kell. Majd ezután lehetne sakkozni, mert a jelenlegi feltételekkel nem sok értelme van, mert sok edző sok mindent megpróbált, és ott tartunk, hogy emberemlékezet óta nem látott gyenge Real Madridot sikerült összekovácsolni, amely lassan már MU szintű helyezésekért küzd. Év végére a huszas meglesz a barcához képest mínuszban, hacsak nem vesznek vissza, és a negyedik Villarrealhoz közelebb vagyunk, mint az ezüsthöz. Ez óriási botrány.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. február 28., vasárnap 18:39

J. Dee írta:Biztos, hogy benne van, hogy egyénileg is sokan gyengébb formát futnak, és csapatként is ott (elég rosszul időzítve) csúcsra voltunk pörgetve (lehet, hogy még a BL győzelem utáni lendület is benne volt).

Egyébként ezt inkább mint felvetés írom, de így visszatekintve már másképp látom kicsit, mint akkor. Tényleg szép sorozatunk volt az őszi, de a játék hamarabb kezdett romlani, mikor még az eredmények jöttek decemberben (és talán még Modric sérülése előtt is).
Szerintem kicsit túl van misztifikálva az a sorozat és abból (is) következően azt gondoljuk, hogy a Kroos-Modric páros a legjobb ebben a formában, de én ebben már nem hiszek. Azon a perióduson kívül nem játszottunk soha jól huzamosan velük. Mielőtt valaki félreérti, nem a játékosokkal van bajom (sőt), hanem a rendszerrel, egyszerűen nem elegek ketten így, pláne nem Iscoval.

Nem tudom pl. azt figyelte-e valaki, hogy mennyire nem nyerünk párharcokat a középpályán. Elsősorban fejpárbajt egyáltalán nem, Isco-Modric fizikai korlátok miatt is, de Kroos meg James meg úgy megy fejelni időnként, mint egy kislány. A fellépő Ramos meg Varane tudja elfejelni a labdákat, időnként a visszalépő Benzema (meg Cé, ha nem ugrik mellé). De földön is Modric, aki igazán odateszi magát a párharcokban, a többi nem annyira.
Nem véletlen, hogy egy kicsit harcosabb, szervezett csapat simán megfogja a középpályánkat.

Valaki írta korábban (még hetekkel ezelőtt), Pogbával kapcsolatban, hogy nem biztos, hogy ő a megoldás, mert ő is akkor jó, ha szabadabban alkothat, nekünk meg vki olyan kéne, aki feláldozza magát a csapatért. Szerintem most ebből van kevés, és az utolsó olyan KP, aki tényleg odatette magát a BBC mögé, abban gyakorlatilag mind a 3 ilyen volt (Xabi, Modric, DM), most Isco és Kroos ehhez kevés.
teljesen egyetértek. egy sokat futó, kontrákat megállító állat kell ide elsősorban.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

J. Dee
Kedvenc játékosaid: Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: J. Dee » 2016. február 28., vasárnap 18:16

Biztos, hogy benne van, hogy egyénileg is sokan gyengébb formát futnak, és csapatként is ott (elég rosszul időzítve) csúcsra voltunk pörgetve (lehet, hogy még a BL győzelem utáni lendület is benne volt).

Egyébként ezt inkább mint felvetés írom, de így visszatekintve már másképp látom kicsit, mint akkor. Tényleg szép sorozatunk volt az őszi, de a játék hamarabb kezdett romlani, mikor még az eredmények jöttek decemberben (és talán még Modric sérülése előtt is).
Szerintem kicsit túl van misztifikálva az a sorozat és abból (is) következően azt gondoljuk, hogy a Kroos-Modric páros a legjobb ebben a formában, de én ebben már nem hiszek. Azon a perióduson kívül nem játszottunk soha jól huzamosan velük. Mielőtt valaki félreérti, nem a játékosokkal van bajom (sőt), hanem a rendszerrel, egyszerűen nem elegek ketten így, pláne nem Iscoval.

Nem tudom pl. azt figyelte-e valaki, hogy mennyire nem nyerünk párharcokat a középpályán. Elsősorban fejpárbajt egyáltalán nem, Isco-Modric fizikai korlátok miatt is, de Kroos meg James meg úgy megy fejelni időnként, mint egy kislány. A fellépő Ramos meg Varane tudja elfejelni a labdákat, időnként a visszalépő Benzema (meg Cé, ha nem ugrik mellé). De földön is Modric, aki igazán odateszi magát a párharcokban, a többi nem annyira.
Nem véletlen, hogy egy kicsit harcosabb, szervezett csapat simán megfogja a középpályánkat.

Valaki írta korábban (még hetekkel ezelőtt), Pogbával kapcsolatban, hogy nem biztos, hogy ő a megoldás, mert ő is akkor jó, ha szabadabban alkothat, nekünk meg vki olyan kéne, aki feláldozza magát a csapatért. Szerintem most ebből van kevés, és az utolsó olyan KP, aki tényleg odatette magát a BBC mögé, abban gyakorlatilag mind a 3 ilyen volt (Xabi, Modric, DM), most Isco és Kroos ehhez kevés.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 28., vasárnap 18:06

bocsőánat, elnéztem, azt hittem a mostani őszről beszéltél.

én azt látom, hogy temérdek lusta és formán kívüli játékos van, akik csak a mezt hajlandók kivinni a pályára.
Kép
Kép
Kép

Fieldvik

HozzászólásSzerző: Fieldvik » 2016. február 28., vasárnap 18:05

mert hamesz nem játszott sérülés miatt.
ő a kerékkötő, alig lehet használni pontrúgáson kívül bármire.
kevés.
Lehet rosszul emlékszem,de akkor Bale volt sérült szerintem,és sokan írogatták is akkoriban,hogy a walesi mekkora hulladék,mert a felépülésével be kellett újra tenni a csapatba,és onnantól megint nem voltunk annyira meggyőzőek. De arra tisztán emlékszem,hogy volt egy időszak,amikor 4-4-2-t játszottunk Iscoval a bal szélen,Jamesszel a jobbon. És jók voltunk. Még James is,pedig a szélen volt. Aztán lehet ez csak 3-4 meccsen ment.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 28., vasárnap 17:58

Fieldvik írta:Egyébként előző szezonban,amikor ősszel annyira jó volt a csapat,akkor is ez a középpálya volt. Legalábbis nevekben. Isco nyomta a baloson,James a jobbon,középen Modric-Kroos,elöl pedig Benzema-CR. Én nem sokat értek a taktikai dolgokhoz,de valaki el tudná mondani, hogy akkor miért játszott olyan nagyon jól a Madrid,míg most ugyan ezekkel a játékosokkal megközelíteni sem tudjuk azt a formát? Persze azt látom,hogy nagyon sokan leeresztettek ahhoz képest,de van valami más magyarázat is? Köszi ha valaki leírja pár mondatban.
mert hamesz nem játszott sérülés miatt.
ő a kerékkötő, alig lehet használni pontrúgáson kívül bármire.
kevés.
Kép
Kép
Kép

Fieldvik

HozzászólásSzerző: Fieldvik » 2016. február 28., vasárnap 17:46

Egyébként előző szezonban,amikor ősszel annyira jó volt a csapat,akkor is ez a középpálya volt. Legalábbis nevekben. Isco nyomta a baloson,James a jobbon,középen Modric-Kroos,elöl pedig Benzema-CR. Én nem sokat értek a taktikai dolgokhoz,de valaki el tudná mondani, hogy akkor miért játszott olyan nagyon jól a Madrid,míg most ugyan ezekkel a játékosokkal megközelíteni sem tudjuk azt a formát? Persze azt látom,hogy nagyon sokan leeresztettek ahhoz képest,de van valami más magyarázat is? Köszi ha valaki leírja pár mondatban.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. február 28., vasárnap 15:05

___Samy___ írta:Egyebkent nalam az elsodleges celpont Alexis Sanchez (Texas :mrgreen: ) lenne. Pont a lejjebb irt dolgok miatt. O aztan tenyleg jo egy vs egyben.
Alexis idén eddig egy nulla (eladott labdák, értelmetlen cselek, rossz labdakezelés). persze a sérülés is betett neki most.
JUANITO MARAVILLA

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. február 28., vasárnap 15:01

Egyebkent nalam az elsodleges celpont Alexis Sanchez (Texas :mrgreen: ) lenne. Pont a lejjebb irt dolgok miatt. O aztan tenyleg jo egy vs egyben.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. február 28., vasárnap 15:00

palesz77 írta:
Veidt írta:az a baj hogy ilyen téren van egy Neymar, egy Costa, meg egy Moura. aztán vége is a fiatal/kompetenciára képes neveknek. talán érdemes lenne Brazília felé kacsingatni.
Nyilván nem a legjobb példa, de ott van Costa és Coman példája pont. Tavaly én megmondom őszintén egyikükről se hallottam - Costáról fél füllel -
Shaktart érdemes figyelni amúgy. Costa, Fernandinho, Willian, Luiz Adriano mind tőlük ment el. még Teixeira távozásával is van néhány korrekt brazil ott a keretükben. amúgy sok tehetséges fiatal van most Denis Suárezen, Halilovicon és Asensión kívül is a ligában (Medrán (szintén tőlünk kölcsönben), Parejo, Santi Mina, Ceballos, Castro, Camarasa, Duarte, Vallejo stb)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt 2016. február 28., vasárnap 15:03-kor.
JUANITO MARAVILLA

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. február 28., vasárnap 14:51

Amíg Pérez az elnök addig rendes nyár nem lesz

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. február 28., vasárnap 14:46

Veidt írta:az a baj hogy ilyen téren van egy Neymar, egy Costa, meg egy Moura. aztán vége is a fiatal/kompetenciára képes neveknek. talán érdemes lenne Brazília felé kacsingatni.
Nyilván nem a legjobb példa, de ott van Costa és Coman példája pont. Tavaly én megmondom őszintén egyikükről se hallottam - Costáról fél füllel -, aztán ahhoz képest amit idén leművelnek a Müncehnben.. Nálunk most ott van Halilovic, a Liga 3. legjobban cselező játékosa asszem idén. Nem lehetetlen találni ilyen játékosokat azért, lehet pl Asensio is jó lenne - nem ismerem egyáltalán a játékát, azért írtam csak, mert kölcsönben van tőletek -, csak ahhoz okos igazolások kellenének részetekről, nem Lewa félék.. Mondjuk nyilván a Realban nehezebb teljesíteni, mint szinte bárhol máshol, de attól még nem feltétlenül a legnagyobb nevekben kéne gondolkoznotok most nyáron szerintem, úgy valóban sikerülhetne befoltozni a kereten levő lyukakat.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. február 28., vasárnap 14:37

Realista24 írta:...
Nekem tetszik. Iscot sajnálni fogom, de hát ez van. Viszont én CR-t és Balet is eladnám. Jöhetnek a fiatalok, max maradna Isco hát ha balosról tud valamit kezdeni magával. Bale-el nem vagyunk kisegítve, sok a sérülés, CR meg már messze nem tesz jót a csapatnak, amíg itt van képtelenek vagyunk felépíteni az új generációt.

Persze tudjuk mi lesz, marad az összes kerékkötő, még James is :lol:

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. február 28., vasárnap 14:35

palesz77 írta:Mondjuk ha Auba érkezne hozzátok, még mindig hiányozna egy olyan ember, aki áthámozza magát könnyedén pár védőn. Gyors gyerek nagyon, de nem az 1v1-ek megnyerése a fő erőssége, főleg nem felállt védelemmel szemben. Pogba meg szerintem annál nem tudna ezen a téren többet hozzátenni a játékotokhoz, mint most Isco - másban adhatna pluszt. És lehet írni, hogy jól cselez a kis spanyol, de akkora zavarokat szerintem nem keltett még idén védelmekben, mint azt várnák sokan, ennél több kéne nektek most. Nevet nem tudnék írni mondjuk, hogy ki lenne a jó opció, de szerintem sokkal nem lennétek beljebb ezzel a pakkal sem, mert a támadó harmadban ugyanúgy kevés 1v1-et megnyerő játékosotok lenne. Konkrétan így maradna Lucas a legbátrabban - és szerintem jelenleg legjobban is - cselező támadótok, ami azért elég vérszegény.
az a baj hogy ilyen téren van egy Neymar, egy Costa, meg egy Moura. aztán vége is a fiatal/kompetenciára képes neveknek. talán érdemes lenne Brazília felé kacsingatni.
JUANITO MARAVILLA

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. február 28., vasárnap 14:34

Igazából tudásban sztem a legjobb pótlás, ha igazán rohadtnagy takarítás lenne, az úgy nézne ki, hogy KP-ra Pogba+Pastore, Isco/James helyett, előre meg ha csoda folytán bale és cé is elmenne, Hazard+Lewa+Lucas Moura, azért ez így nem lenne gyenge, de ez már nagyon FM. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. február 28., vasárnap 14:30

Mondjuk ha Auba érkezne hozzátok, még mindig hiányozna egy olyan ember, aki áthámozza magát könnyedén pár védőn. Gyors gyerek nagyon, de nem az 1v1-ek megnyerése a fő erőssége, főleg nem felállt védelemmel szemben. Pogba meg szerintem annál nem tudna ezen a téren többet hozzátenni a játékotokhoz, mint most Isco - másban adhatna pluszt. És lehet írni, hogy jól cselez a kis spanyol, de akkora zavarokat szerintem nem keltett még idén védelmekben, mint azt várnák sokan, ennél több kéne nektek most. Nevet nem tudnék írni mondjuk, hogy ki lenne a jó opció, de szerintem sokkal nem lennétek beljebb ezzel a pakkal sem, mert a támadó harmadban ugyanúgy kevés 1v1-et megnyerő játékosotok lenne. Konkrétan így maradna Lucas a legbátrabban - és szerintem jelenleg legjobban is - cselező támadótok, ami azért elég vérszegény.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. február 28., vasárnap 14:15

Jóféle, de sztem DDG sem létszükség. Én nem hoznám mindenáron.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. február 28., vasárnap 11:32

Realista24 írta: Na jó, befejeztem, úgysincs sok értelme ennek.
sajnos :(
JUANITO MARAVILLA

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. február 28., vasárnap 11:20

A megoldás továbbra is Pogba és Auba szerintem. Mást nem is tartok szükségesnek igazolni. Egy DDG mondjuk még jöhetne.

Jamest mindenképpen eladnám és Iscóból is pénzt csinálnék, ha jönne egy 50 körüli ajánlat. Ügyes gyerek, de nem érzi magáénak a csapatot, így nem működik a kémia. James magáénak érzi, de nem tudja megugrani a szintet. Cé eladásával nem számolok, mert nincs realitása, ameddig Pérez itt van.

Védelem megvan, Pepe helyett jön a kisfiú, Danilo maradhat kiegészítőnek, Nachot meg továbbra is itt kell tartani.

Középen Kroos, Modric, Pogba, Kova, Casemiro, ennek az ötnek elégnek kellene lennie szerintem.

Elől, Auba, Karim, Bale, Cé, meg Lucas/Jesé, ha marad, illetve Mayoralnak többször adnék lehetőséget előbbi kettő kárára, és Asensiót talán-talán visszahoznám (és őt akár oda lehet tenni az előző ötöshöz), bár lehet, hogy ameddig Cé itt van, addig nem lenne gond, ha még egy évet folyamatosan játszani tudna egy első osztályú csapatban.

Na jó, befejeztem, úgysincs sok értelme ennek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: