Ezt én értem, de attól még szükség volt újrarendezni a választókerületeket, onnantól meg nyilvánvaló volt hogy úgy fogja rendezni a Fidesz, hogy az neki jó legyen (ahogy minden magára valamit is adó politikai párt is nyúlt volna hasonló eszközökhöz)PEEtör írta:A határon túliaknál és kocsikáztatásnál inkább a fidesz módszereire és cirkuszára gondoltam. A kerületek átrajzolása pedig egyértelműen azért történt, hogy a balosok mandátumát minimalizálják, és/vagy billegő körzeteket hozzanak létre (ahol szintén érdekes módon történtek dolgok), a jobbosokat pedig teljesen megerősítsék. Az egyfordulós rendszer szintén nekik kedvezett.
'18-ban még kevesebb lehetőség lesz szabadon választani. A diktatúrák sajnos nem arról híresek, hogy kiengednének a kezükből eszközöket, ergo maximum szigorodni fog a választójogi törvény, enyhülni, vagy az ellenzéknek kedvezni semmiképp.
Az egyfordulós rendszer most épp nekik kedvezett, de ezt nem tudhatták előre, csak sejtették, és ez a jövőben simán változhat. Mármint az, hogy kinek kedvez ez. Nincs kőbe vésve hogy ez a fidesznek jó mostantól örökké.
A diktatúrák meg valóban nem arról híresek, úgyhogy élvezzük ki azt, hogy nem diktatúrában élünk. Én nem hiszem, hogy 18 előtt megváltoztatnák megint a választási rendszert, de ha lenne egy használható ellenzék, akkor ki tudná használni a rendszert meg nem a fidesznek kedvez kifejezetten, hanem igazából annak, aki megnyeri az egyéni választókerületeket.
Ezzel nem tudok vitatkozni.ha az ellenzék is szeretne kormányra kerülni nekik nem ártana nem idiótának lenni, szerintem.![]()