oroszisti írta:
Kezdj 2400-al. Aztán meglátod, ha nem csökkenne, akkor mehetsz 2.2-re. Akár ehetsz napi 3-at is. Semmilyen alapja nincs, hogy mindenkinél működik a sok kicsi evés.
Reggel én ennék rendesen szénhidrátot, zsírt. Edzés után meg a legtöbb kalóriát, mert akkor jól jön. Mondjuk edzés után mehetne egy 60-70 gramm fehérje + 30 g szénhidrát inni bele kiegészítésnek. Majd a kajánál mehet egy 150-200g hal/csirke+ rizs kombináció. Ha este edzel, ez akkor is mehet nyugodtan. Olyankor kiesik az este nem eszünk szénhidrátot rész.
Olyan délután 2-től már szépen elhagyni a szénhidrátokat, és csak zöldséget, meg fehérjéket enni.
Magvakat meg ehetsz, de mértékkel. Egy maroknál többet ne. Az kb. 30-40 g, és csak akkor ha belefér a kalória korlátba.
Nekem általában így nézett ki az elején:
8.00: Kombinált fehérje (izolátum+koncentrátum) + Creatin HCL
8.30: Tojásfehérje + tk. kenyér + zöldség
11.00: Csirke/hal/marha/vaddisznó + fehér rizs/barna rizs/árpa/zab + zöldség
14.00: Ugyanaz általában, az egyszerűség kedvéért.
16.30: Creatin HCL + ATP + Karnitin
18.30: Izolátum + vitargo/waxy maize
19.00: Hal + cottage sajt + itt már könnyebb szénhidrátokat ettem bab stb.
22.00: Nem mindig ettem ilyenkor, mert volt, hogy már aludtam, ha nem dolgoztam, de ha mégis, akkor tonhal/túró/kazein turmix valamelyikét.

Általában 6x ettem, de én az italokat nem számítom külön étkezésnek. Az inkább a részei egy-egy fogásnak, mert úgyis közel vannak egymáshoz, így ez a szám máris leesik 4-re. Még a vitaminjaimat is reggel ettem, illetve a halolajat minden második időpontban a C-vitaminnal együtt. Illetve szabadnapjaimon reggel mindig futottam, és edzés után is. Olyankor reggel a futás ittam meg a fehérjémet. Futáshoz csak a kreatin. Éhgyomorral elég hatásos egy fél óra is.

Erre az edzés előtti kajával is figyelj, hogy minimum másfél, de leginkább 2-2.5 óra teljen el addig az utolsó azt megelőző kajától, mert ha szedsz is valami diétás cuccot, akkor éhgyomorra kell bevenned, és egyébként is így jobb edzeni. Persze hableányoknak nem ajánlott, akik hajlamosak elájulni, vagy behányni...