nagyi írta:Tegnapi után félve de azért megkérdezem:)
Olvastam itt a zabpehelyt,hogy sokan reggelire eszitek gondolta mi bajom lehet vettem:))
+ örülnék pár ötletnek,hogy tehetném ehetővé bent melóhelyen nyomnám:))
Én minden nap reggelire így eszem:
-ledarálom a zabpelyhet (100g-t)
-beleütök egy tojást
-1 dl vizet (tejet is lehet, és nyilván 200g-hoz 2 dl...)
-1 adag fehérjét még teszek bele
összekeverem (csipet só), majd kevés kókuszolajban kisütöm, én így egyben szoktam kisütni, olyan lesz a végeredmény mint egy amerikai palacsinta, de ha szét szedegeted az is jó akkor császármorzsát/smarnit (ki hogy ismeri

) kapsz.
Ha veszel zablisztet (ami zabpehely, csak finomabbra darálva, mint az otthoni darálóval, ugyanaz a tápérték), akkor tényleg teljesen olyan, mint a hagyományos palacsinta.
Lehet venni hozzáadott cukor nélküli lekvárokat, aki igényli, én gyümölcsös fehérjét teszek bele, nekem elég ez is