HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. január 19., kedd 22:39
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. január 19., kedd 22:36
HozzászólásSzerző: pheco » 2016. január 19., kedd 22:27
HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. január 19., kedd 22:01
Jogos lehet, de én még nem láttam az aljasokatAnthony írta:Sámuel Jackson simán befért volna a jelöltek közé pl.
-That's great! I mean, just like Sam L. Jackson.
Who is that?
-You ever seen any movie ever? He's the black guy.
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. január 19., kedd 21:55
Gondolom a film közepi nagy monológ/flashback tette be a kaput a sok öregnél.Anthony írta:Sámuel Jackson simán befért volna a jelöltek közé pl.
HozzászólásSzerző: Pipita » 2016. január 19., kedd 21:53
Ez a túlzásba vitt PC-izmus, valóban nevetséges. Ugyanakkora baromság, mint amikor a magyar "baloldal" kötelezően minimum 25%-osra emelné a nők arányát a parlamentben. csak azért, mert nők, mert a diszkriminációra nyilván a pozitív diszkrimináció lehet az egyetlen megoldás.sebydani írta:Vicc szerintem amúgy. Nem mondom, hogy minden filmet láttam még a díj esélyesek közül sem, sőt. De ugyan kit kellett volna meg mire? Azt a furcsaságát pl. Spike Lee-nek amit kihozott vagy Will Smith kellett volna kapjon a Focusért?soadroli írta:a rasszista AkadémiaVagy csak azért valakit mert fekete? Hát milyen egyenlőség az?
Nem vagyok rasszista meg filmkritikus sem, de idén pl. én elég korrektnek találom a jelöléseket azzal a cseppnyi hozzáértésemmel.
Ez így szerintem teljesen rendben is van amúgy, kár hogy túl sokan másképp állnak hozzá.én is örülök, ha nyer(t), nincsen semmi bajom a filmmel, de nem tervezem megnézni
HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. január 19., kedd 21:50
HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. január 19., kedd 21:48
Vicc szerintem amúgy. Nem mondom, hogy minden filmet láttam még a díj esélyesek közül sem, sőt. De ugyan kit kellett volna meg mire? Azt a furcsaságát pl. Spike Lee-nek amit kihozott vagy Will Smith kellett volna kapjon a Focusért?soadroli írta:a rasszista Akadémia
HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. január 19., kedd 21:37
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. január 19., kedd 14:50
Na ja, a 12 év rabszolgaságot se díjazták eléggé...soadroli írta:a rasszista Akadémia
HozzászólásSzerző: Pipita » 2016. január 19., kedd 11:45
HozzászólásSzerző: gunner » 2016. január 19., kedd 11:40
Életrevalókkelemen.istvan írta:Tudnátok ajánlani "feel good" filmeket?
HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2016. január 19., kedd 9:33
Ebből a remek idézetfolyamból csak egy valamit hagytál ki, a lényeget:Swineherd írta:Miért nem tudunk örülni a Saul fia sikerének?
A New York Times cikkírója például nem igazán tartotta eredeti alkotásnak a Saul fiát. Nemes-Jeles azonban róluk is kíméletlenül lerántja leplet, emlékeztetve rá, hogy a közismerten antiszemita lap
„a második világháború alatti népirtásról is a 17. oldalon két reklám között írtak két bekezdést. Ez egy régi beidegződés náluk.”
Fanyalgó kritikát közöltek a szélsőjobboldali pestis olyan közismert francia vírusgazdái is, mint a Le Monde, vagy a Libération. A Művész Úr azonban itt is tűélesen látja a kritikai észrevételek mögött megbúvó valós szándékokat.
„Franciaországban, intellektuális körökben még nagyon elterjedt a maoizmus, az antijudaista nézeteknek is erős hagyománya van.”
Hogy ez nem jutott eszünkbe! Hogy feledhettük el a '68-as párizsi diáklázadás során felgyújtott zsinagógák lángjait! Még jó, hogy Európa élő lelki ismerete emlékeztet minket a „maoista antijudeizmusra”.
A rendező figyelmét természetesen nem kerüli el a németek fanyalgó fogadtatása sem. Cannes-ban azonnal kiszúrta, hogy „a Saul fia német színészeihez mentek oda német újságírók, és meghallották, hogy melyik filmben szerepeltek, szó szerint elfordultak tőlük.”
Az is jellemző, hogy „Hamburgban a film világpremierjén nyolcvanan ültek a háromszázas teremben.” Nemes-Jeles röntgen-szemekkel lát bele a fritzek romlott lelkébe:
„amit a németek a holokausztról gondolnak, egy rózsaillattal befújt verziója annak, ami volt.”
HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. január 19., kedd 9:09
Nekem nagyon bejött a Begin Again, de ott van pl. a Chef, csajos az Eat, Pray, Lolve, esetleg az Adventureland, Into the Wild, titkos favorit a King of California, vagy esetleg az Aloha (ez is egy baszottul fura film, de valamiért mégis tetszett).kelemen.istvan írta:Tudnátok ajánlani "feel good" filmeket?
HozzászólásSzerző: Swineherd » 2016. január 19., kedd 8:53
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2016. január 19., kedd 7:52
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2016. január 19., kedd 1:30
HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. január 18., hétfő 19:36
HozzászólásSzerző: Pipita » 2016. január 18., hétfő 19:31
Nem olvastam, hogy ő mit mondott, azt olvastam, amt róla meg a filmről ír a fél ország. Elég durva.istimester írta:Egy ideig így voltam vele, de már rohadtul unom Nemes ámokfutását. Zöbbet érne, ha nem nyilatkozna többet.Pipita írta:Én csak a Saul fiának drukkolok nagyon, a többi egyáltalán nem érdekel, mondjuk nem is nagyon láttam egyik jelöltet sem talán.
Viszont óriási siker lenne ha megint nyernénk egy Oscart.
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem