Bocs, de te tudod mi az a kivásárlási ár? Azt nem kötelező ám kifizetni, ahogy nem kötelező a az eladónak sem csak annyiért elengednie. Isconak 35 millió volt az ára, mégis eladták 27+3-ért.Ezzel csak az a baj, hogy kivásárlási ára volt az emberünknek ami 30 milla volt + az adók. Se Bale se Suarez nem rendelkezik kivásárlási árral, mert akkor megnyugtatlak, hogy már Bale is régen itt vigyorogna Real mezben...
Ha Balenek 200 millió lenne a kivásárlási ára, kötve hiszem, hogy kipengetnénk azért, mert "akarjuk, és ennyi a kivásárlási ára". A kivásárlási árnak ott van van értelme, amikor a játékos nem ér annyit. Azt a játékosok szokták beleeröltetni a szerződésbe, nem a klubok. A kluboknak az csak egy megkötés, egy felső határ az eladási árnál, ami nem jó nekik. Nem véletlen, hogy nálunk is ilyen fitkív árak vannak benyomva a sztároknál.
Egyrészt a PSG olyan helyzetben van, hogy megteheti, másrészt nincs olyan játékos, aki viszont megtenné azt, hogy olyan szinten sztrájkoljon. Más az, hogy az előszezonban jár a szája, meg nem jelenik meg az edzésen, és megint más az, hogy szezon közben valaki nem csinál semmit. Arról nem is beszélve, hogy csodálkoznék, ha kéne a madridba vagy bármelyik top csapatba olyan játékos, aki ennyire nem lenne profi.Még a PSG sincs olyan helyzetben, hogy egy 40-45 millióért vett, valószínűleg nem keveset kereső játékost jegeljen a szezon elején, pláne amikor ez a játékos a csapata egyik meghatározó játékosa volt tavasszal Ancelotti alatt. Utána meg a nem megfelelő alapozás miatt meg tavasszal nem lesz elég a teherbírása.
Az volt a hír...Ki mondta, hogy Ancelottival kötötték? (Vagy erről szólt a hír? Most nem tudom.) Azt a 4-4,5 milliót nem Ő fizette ki a PSG-nek.
Nekem nem kell elmondani, hogy mennyire befektetés egy játékos.Nem értek egyet. Egy játékos egy befektetés is. Sportszakmai és pénzügyi is egyben. Beckham pénzügyi volt. Kaká is pénzügyileg valószínűleg megtérül, míg sportszakmailag bukás volt. Ronaldo mindkét részében megtérülő befektetés volt. Illaramendinek a kivásárlási árára akkor tudjuk csak mondani, hogy nem érte meg, ha sportszakmailag nem válik be "eléggé" (ezt most nem tudom jobban megfogalmazni, de szerintem érted mire gondolok), vagy -rosszabb esetben- semennyire. Mert az ugye nyilvánvaló, hogy nem a reklámarca miatt vettük meg.

Ez is az arányokról, eshetőségekről szól, a befektetett összeg és a várható nyeremény arányáról. És az, hogy ez jó üzlet vagy nem, azt most lehet értékelni. Az megint más, hogy utólag végül hogy teljesít a gyerek, de az nem változtat a jelenlegi helyzeten. Sarkítva legyen példa a szerencsejáték. Ha egy millióba kerülne egy ötös lottó, a kutya nem venné meg, pedig ha nyernél másfél milliárdot, mi lenne ahhoz képest az az egy millió. De egyszerűen a várható nyereség, az arányok miatt nem éri meg. Így vagyok ezzel a gyerekkel én is. Nem ér meg 38 milliót az, hogy x% az esélye annak, hogy nagyon nagy játékos lesz. Ettől még persze válhat azzá...De nyilván a madridi vezetők máshopgy gondolkodnak erről, az ő fejükben úgy jött ki, hogy megéri a kockázat.
Olvasd vissza a hozzászólásaimat Conetrao vagy DM esetén.milyen érdekes, hogy mikor Mourinho igazolt Coentraot, Khedirát, Sahint, di Maríát, csak pár hozzászólás volt, hogy talán egy picit drága, de utána jött a csomó hozzászólás, hogy "de majd meglátjátok!", "in Mourinho we trust!" és társai.

Remélem jó lesz Illarramendi, de valami rövidebb becenevet ki kell találni, mert túl hosszú leírni a nevét.

Jó kérdés, hogy lesz-e újabb igazolás...Mindenesetre spanyolokból jól állunk, a helyi szurkolók nem panaszkodhatnak, ők biztos elégedettek.